Πάλεψε, αλλά τελικά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή η 43χρονη Βολιώτισσα Χρυσάνθη Ζάχαρη, κατάφερε όμως με τη δωρεά του ήπατος και των νεφρών της να σώσει άλλους ασθενείς, μιας και χθες πραγματοποιήθηκε η μεταφορά των οργάνων της από το Νοσοκομείο του Βόλου σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Η 43χρονη Βολιώτισσα Χρυσάνθη Ζάχαρη νοσηλευόταν με ισχαιμικό εγκεφαλικό για οχτώ ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου.
Όμως παρ’ όλες τις προσπάθειες των γιατρών, η άτυχη γυναίκα που είχε έρθει στο Βόλο για να ξεκουραστεί από τη Λήμνο όπου κατοικούσε μόνιμα με τον σύζυγό της, κατέληξε χθες το πρωί.
Στενή της φίλη, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ανέφερε πως η 43χρονη είχε γεννηθεί στο Βόλο και ο πατέρας της ήταν ο πλοίαρχος Ιωάννης Ζάχαρης.
Εργάστηκε για χρόνια σε ξενοδοχεία του Βόλου, της Σκιάθου και της Λήμνου, μιας και είχε σπουδάσει ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, ενώ τα τελευταία χρόνια διέμενε με τον σύζυγό της και τα παιδιά τους στη Λήμνο, όπου διατηρούσαν επιχείρηση σπα.
Η άτυχη γυναίκα μετέβη από τη Λήμνο στην Αθήνα για να κάνει προληπτικές εξετάσεις υγείας, μιας και το τελευταίο διάστημα αισθάνθηκε ορισμένες ενοχλήσεις. Μετά από την Αθήνα, η επόμενή της στάση ήταν ο Βόλος, όπου επιθυμούσε να μείνει για περίπου μια εβδομάδα για να ξεκουραστεί και να δει παλιούς της φίλους και γνωστούς.
Το εγκεφαλικό επεισόδιο σημειώθηκε, όταν η 43χρονη ήταν στην αγορά του Βόλου την περασμένη Τρίτη το πρωί. Αμέσως κλήθηκε το ασθενοφόρο που τη μετέφερε στο Νοσοκομείο του Βόλου κι από εκείνη τη στιγμή νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Τα χαράματα της 28ης Οκτωβρίου οι γιατροί ενημέρωσαν τους συγγενείς της ότι ήταν κλινικά νεκρή, όμως συνέχισαν τις προσπάθειες για να την επαναφέρουν στη ζωή.
Ωστόσο η 43χρονη Χρυσάνθη κατέληξε χθες το πρωί και η επιτροπή των γιατρών που ενημέρωσε τους συγγενείς της, τους πρότεινε να δοθούν τα όργανά της σε άλλους ασθενείς.
Η μητέρα και ο σύζυγος της 43χρονης συναίνεσαν και έτσι δόθηκαν προς δωρεά το ήπαρ και οι νεφροί της.
Μιλώντας για τη διαδικασία η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Βόλου κ. Μαρία Καρά επεσήμανε πως «είναι πολύ δύσκολο να πεισθούν οι συγγενείς, προκειμένου να δωρίσουν τα όργανα του αγαπημένου τους προσώπου. Η Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου έχει παράδοση στις μεταμοσχεύσεις και οι ιατροί καταβάλλουν κάθε προσπάθεια γι’ αυτό».
Σύμφωνα με την κ. Καρά τα ζωτικά όργανα της 43χρονης Βολιώτισσας μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς που τα έχουν απόλυτη ανάγκη.
Το στενό φιλικό περιβάλλον της άτυχης Βολιώτισσας τόνισε πως η Χρυσάνθη ήταν μία γυναίκα δραστήρια, που αγαπούσε την οικογένειά της και τους φίλους της, ενώ ήταν ιδιαίτερα συμπονετική με τους συνανθρώπους της, γεγονός που φάνηκε ακόμη και την τελευταία στιγμή της ζωής της.
Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου