Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2009

Ένας γνώριμος απ' τα παλιά στο λιμάνι...

Ενας γνώριμος από τα παλιά επιστρέφει στο λιμάνι, για να «διευθετήσει» το ζήτημα που προέκυψε με τη σύμβαση της COSCO και την παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ, στην οποία αντιδρούν οι εργαζόμενοι. Πρόκειται για τον Γ. Ανωμερίτη, τον οποίο η κυβέρνηση διόρισε χτες διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ ΑΕ, με εντολή να διεξάγει τις «συνομιλίες» με τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων.
Για όσους δε θυμούνται, ο Γ. Ανωμερίτης είναι το στέλεχος εκείνο του ΠΑΣΟΚ που το Μάη του 2002, από τη θέση του τότε υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, έδωσε το «πράσινο φως» όχι μόνο για την πολιτική επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών (αγωνίζονταν με αιχμή τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα), αλλά και το ματοκύλισμα του λιμανιού, με την επέμβαση των «ράμπο» του Λιμενικού, του οποίου ήταν πολιτικός προϊστάμενος.
Είναι, δηλαδή, ο υπουργός εκείνος που στράφηκε με κατασταλτικά μέσα σε βάρος των απεργών ναυτεργατών, όταν αυτοί κουρέλιασαν την επιστράτευση του ΠΑΣΟΚ (όπως έκαναν το 2006 και επί ΝΔ) και μπήκε κάτω από τις εντολές του εφοπλιστή Αγούδημου, ο οποίος τότε καθοδηγούσε τις δυνάμεις του Λιμενικού στην επίθεση σε βάρος των εργαζομένων.
Μετά απ' όλα αυτά, το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνησή του μπορεί να καυχιέται ότι επέλεξε τον κατάλληλο άνθρωπο για την κατάλληλη θέση.
Και επειδή η μεγαλοεργοδοσία του ΟΛΠ και η COSCO θα τρίβουν στην κυριολεξία τα χέρια από τη χαρά τους, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κουμπώνονται, απαντώντας με ένταση του αγώνα τους.
Οχι μόνο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, αλλά και για λιμάνια στην υπηρεσία του λαού.
Από τον Ριζοσπάστη

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template