Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2009

Το ΚΑΠΗ των... θαυμάτων & οι περιπέτειες του...κ. Ρούμπου

Πολιτικά έκθετος, βρίσκεται ο δήμαρχος Βόλου, Αλέκος Βούλγαρης, με την ανοχή που επιδεικνύει στα κατορθώματα του απίθανου συμβούλου του, Παν. Ρούμπου, που μετά την αποκάλυψη ότι χρέωνε στο ΚΑΠΗ τις γαστριμαργικές του απολαύσεις (αστακομακαρονάδες!!!) τώρα αποκαλύπτεται ότι προχώρησε σε απ’ ευθείας προμήθεια επίπλων η αξία των οποίων υπερβαίνει το όριο που ο Νόμος θέτει και παρά την ρητή προειδοποίηση του αρμόδιου υπαλλήλου του Δήμου!
Η συνεδρίαση
Σε νέες περιπέτειες βάζει ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ, τη δημοτική Αρχή Βόλου, που κατηγορείται πως κατά παράβαση της νομοθεσίας προχώρησε σε αγορά επίπλων ύψους 16.200 ευρώ για το 4ο ΚΑΠΗ, με απευθείας ανάθεση.
Το θέμα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο η μείζονα αντιπολίτευση, με επερώτησή της. Η νομοθεσία περί προμηθειών αναφέρει πως το ανώτατο όριο χρημάτων που δικαιολογούνται για την αγορά επίπλων, ανά έτος, είναι τα 15.000 ευρώ, όμως, ο κ. Ρούμπος, από αβλεψία όπως υποστήριξε, αγόρασε έπιπλα που κόστισαν 16.200 ευρώ, χωρίς να έχει προηγηθεί διαγωνισμός.
Ο κ. Π. Ρούμπος, προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα και απάντησε ότι δεν είναι εύκολο να θυμάται κανείς τις παραγγελίες που κάνει και να υπολογίζει τις τιμές με και χωρίς ΦΠΑ, ώστε να ξέρει εάν ξεπερνούν τις 15.000 ευρώ. Στο τιμολόγιο που παρουσίασαν οι κ.κ. Μήτρου και Μπαρμπουδάκη και στο οποίο ο υπάλληλος του ΚΑΠΗ σημείωνε ότι το ποσό της παραγγελίες υπερέβαινε το προβλεπόμενο από τη Νομοθεσία, ο κ. Ρούμπος, απάντησε πως «θα μπορούσαμε να ακυρώσουμε ένα τιμολόγιο και να πλησιάσουμε το ποσό που μας δίνει το δικαίωμα ο Νόμος, αλλά δεν είναι εύκολο να θυμάται κανείς όλα τα τιμολόγια. Αυτές οι δυσλειτουργίες θα σταματήσουν μόλις τα ΚΑΠΗ γίνουν διεύθυνση. Εκ παραδρομής υπογράφηκαν αυτά τα ποσά και δε νομίζω ότι χρειάζεται να δημιουργούμε μεγάλο θέμα. Είμαι σίγουρος ότι αυτό γινόταν και στο παρελθόν».
«Αυτό που γίνεται δεν είναι απλώς παράνομο, αλλά ποινικά κολάσιμο. Με εκπλήσσει η συμπεριφορά του κ. Ρούμπου. Η μόνη πραγματικότητα είναι πως δεν έχει σχέση με τη νομιμότητα. Ένας φουκαράς υπάλληλος έγραφε επάνω στα τιμολόγια της εταιρείας που αγοράστηκαν τα έπιπλα ότι το σύνολο της παραγγελίας ξεπερνά τις 15.000 ευρώ αλλά εκείνος δεν έδωσε σημασία», είπε ο κ. Μήτρου, που επιπλέον απέδωσε σοβαρές πολιτικές ευθύνες και στο Δήμαρχο ο οποίος καλύπτει τον κ. Ρούμπο..
«Δεν υπάρχει καμία σκοπιμότητα. Ξέρετε πώς γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Μπορεί να υπογράφεται εκ παραδρομής. Καλύτερα να μην συζητήσουμε το θέμα γιατί ήταν μία στιγμή αβλεψίας», δικαιολογήθηκε ο κ. Ρούμπος, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στο θέμα αυτό δεν έλαβε θέση ο Δήμαρχος, όπως συνέβαινε άλλες φορές.
Κατερίνα Λαμπρονίκου
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template