Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2009

Δήμος και Νομαρχία, γνώριζαν για το χρώμιο στο νερό, αλλά..."σιωπή"!!!

Το γεγονός ότι ο δήμαρχος Φερών γνώριζε από τον Απρίλιο, για το πρόβλημα που υπάρχει σε πηγή του Αερινού, με την οριακή υπέρβαση του χρωμίου, δήλωσε ο αντινομάρχης Νίκος Ντίτορας, που επισήμανε ότι οι δήμαρχοι πρέπει να καταλάβουν ότι η υπόθεση παρακολούθησης της ποιότητας του πόσιμου νερού είναι δική τους υπόθεση και όχι της Νομαρχίας.
Σύμφωνα με τον αντινομάρχη, πράγματι η Διεύθυνση Υγείας τον Ιανουάριο του 2009, έκανε εξετάσεις ρουτίνας στο νερό.
Τα αποτελέσματα ήρθαν στη Διεύθυνση Υγείας τον Απρίλιο και βάσει αυτών, είχε ξεπεράσει κατά λίγο το όριο χρωμίου (53 mgr/lt αντί 50mgr/lt), αμέσως ενημερώθηκε η αντίστοιχη ΔΕΥΑ, ότι υπάρχει πρόβλημα στο νερό.
Σύμφωνα με τον κ. Ντίτορα, «η Νομαρχία κάνει δειγματοληψίες για να διαπιστώσει σε τι στάδιο βρισκόμαστε. Και πάνω σ’ αυτό έχουμε δουλέψει πολύ, γιατί στη Μαγνησία οι βρύσες, οι δεξαμενές και οι πηγές, είναι πάνω από 200.
«Όταν υπάρχει πρόβλημα, δεν έχουμε σκοπό να το αποκρύψουμε, αλλά ο Δήμος ενημερώθηκε προφορικά και συνεργάστηκε με ιδιωτικό χημικό εργαστήριο, που παρακολουθούσε το θέμα και τον Οκτώβριο τα αποτελέσματα παραλήφθηκαν από το Δήμο».
Ο Δήμος ήταν ενήμερος, καθώς ρωτούσε στο υπουργείο Υγείας συγκεκριμένα πράγματα. Καλό είναι οι δήμαρχοι να μην κοιτάζουν να τα ρίχνουν σε άλλους, ας κάνουν καλά τη δουλειά τους κι εμείς τη δική μας» ήταν η δήλωση του κ. Ντίτορα.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

Ο Δήμαρχος γνώριζε...
Η Νομαρχία γνώριζε...
Η Δ.Ε.Υ.Α. (αλήθεια ποιά;;;), γνώριζε...
Μόνον οι πολίτες δεν γνώριζαν κι έπιναν αμέριμνοι το "χρωμιομένο" νεράκι!!!
Τώρα που όλοι γνωρίζουν, θα επέμβει κανένας εισαγγελέας;;;

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template