Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2009

Επιασαν φορτίο με 24 κιλά χασίς!

Μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες χασίς -23,7 κιλά!- που έχουν βρεθεί τα τελευταία χρόνια, εντόπισαν σε κρυψώνα νεαρού υπηκόου Αλβανίας, στον Τύρναβο Λάρισας, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.
Συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών κατέληξε για άλλη μια φορά στη γειτονική πόλη, που έχει μετατραπεί σε κέντρο διακίνησης ναρκωτικών για όλη τη Θεσσαλία.
Οι κρυψώνες της μεγάλης ποσότητας χασίς, αλλά και 148 γραμμαρίων ηρωίνης, βρέθηκαν. Όμως ο «χονδρέμπορος» ναρκωτικών ουσιών, με τον οποίο αστυνομικός του Τμήματος Δίωξης, δήθεν αγοραστής ποσότητας ηρωίνης, είχε τις προηγούμενες ημέρες επικοινωνία, δεν εμφανίστηκε στο προκαθορισμένο ραντεβού προχθές το μεσημέρι.
Τι συνέβη και ο διακινητής δεν συναντήθηκε τελικά με τον «αγοραστή» διερευνάται από τις αστυνομικές αρχές, ενώ θεωρείται πολύ πιθανό τη δουλειά να χάλασε κάποιο τυχαίο γεγονός, όπως να πέρασε από το σημείο περιπολικό…
Πάντως ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας Β. Κιος και ο διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου Γιάν. Τόλιας ενημέρωναν χθες ότι οι έρευνες βρίσκονται πολύ κοντά στον εντοπισμό και τη σύλληψη του διακινητή ναρκωτικών, καθώς και ενός ακόμη ατόμου, ο οποίος φέρεται ως συνεργός του.
Στις καβάτζες που βρίσκονταν κοντά στο σημείο του ραντεβού, εντοπίστηκαν οι μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.
Σε ένα εγκαταλελειμμένο μαντρί, το οποίο ο αλλοδαπός χρησιμοποιούσε ως κατάλυμα, οι έρευνες με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, οδήγησαν σε ένα σάκο με 24 «καρβέλια» χασίς, συνολικού βάρους 23.771 γραμμαρίων, που ήταν κρυμμένο κάτω από άχυρα.
Σε κοντινό σημείο, στο εγκαταλελειμμένο κτήριο, ήταν θαμμένο κάτω από δέντρο η ποσότητα ηρωίνης 148 γραμμαρίων. Μαζί με τις ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκε και μία ζυγαριά ακριβείας.
Μετά από πληροφορίες για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, τις προηγούμενες ημέρες αστυνομικοί είχαν ελέγξει την περιοχή με τις κρυψώνες. Ο διακινητής εντοπίστηκε και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του καθορίστηκε συνάντηση στην αγροτική περιοχή του Τυρνάβου προχθές το μεσημέρι. Η «συμφωνία» ήταν να αγοραστούν 100 γραμμάρια ηρωίνης έναντι 1.700 ευρώ.
Ο αλλοδαπός, τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά στην αστυνομία, καθώς στο παρελθόν έχει απελαθεί και επέστρεψε παράνομα στη χώρα –το ίδιο και ο ομοεθνής συνεργάτης του- δεν εμφανίστηκε τελικά στο ραντεβού.
Η έρευνα έγινε στη γύρω περιοχή για να αποκαλυφθούν οι κρυψώνες και μετά τον εντοπισμό των δύο συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ και για άλλα σημεία, στα οποία πιθανόν να ήταν θαμμένες επιπλέον ποσότητες.
Η Λάρισα έχει μετατραπεί σε κέντρο διακίνησης ναρκωτικών ουσιών προς τις υπόλοιπες θεσσαλικές πόλεις. Η μεγάλη ποσότητα χασίς θα μπορούσε να μεταφραστεί σε 24.000 τσιγαριλίκια και σε τουλάχιστον 120.000 ευρώ με την πώλησή της.
Διάρρηξη φαρμακείου
Εξάλλου χθες από τις 2 τα ξημερώματα έως τις 8 το πρωί, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν φαρμακείο του Βόλου, ιδιοκτησίας 42χρονης. Από τα ράφια του φαρμακείου, στο οποίο εισήλθαν παραβιάζοντας μικρό παράθυρο από την πίσω πλευρά, αφαίρεσαν έντεκα κουτιά με 330 δισκία ναρκωτικών φαρμάκων.
Η κλοπή καταγγέλθηκε στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου χθες στις 11 το πρωί.
Βάσω Σαμακοβλή
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template