Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Με το χαρτζιλίκι τους υιοθέτησαν παιδάκι!

Μάθημα ευαισθησίας και κοινωνικής αλληλεγγύης δίνουν οι μαθητές του 1ου Λυκείου Νέας Ιωνίας, οι οποίοι προσέφεραν με προθυμία το χαρτζιλίκι τους, προκειμένου να χαρίσουν ζωή και ελπίδα σε ένα παιδάκι από το Νεπάλ.
Οι ευαισθητοποιημένοι μαθητές του σχολείου, τριακόσιοι τον αριθμό, αγκάλιασαν αμέσως την πρόταση του δεκαπενταμελούς να υιοθετήσουν από κοινού ένα μικρό παιδί το οποίο ζει υπό τριτοκοσμικό καθεστώς, αντιμετωπίζοντας ουσιαστικό πρόβλημα επιβίωσης.
Το έμψυχο δυναμικό του ιστορικού σχολείου, που συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια ζωής, ένωσε τις δυνάμεις του με τη θερμή υποστήριξη των διδασκόντων, συμβάλλοντας στην επίτευξη του στόχου.
Εμπνευστής της συγκινητικής αυτής πρωτοβουλίας είναι ο νεαρός Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, πρόεδρος του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του σχολείου και μαθητής της Γ΄ τάξης στο 1ο Λύκειο Νέας Ιωνίας, ο οποίος τονίζει ότι «τα εύσημα ανήκουν σε όλους τους μαθητές του σχολείου, οι οποίοι αγκάλιασαν την πρότασή μου να συγκεντρώσουμε χρήματα για τον συγκεκριμένο σκοπό, ώστε σε μια εποχή που υπάρχει έλλειμμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, να βοηθήσουμε κάποια παιδιά, σε άλλες χώρες, τα οποία δίνουν καθημερινά μάχη επιβίωσης».
Η αρχική σκέψη διατυπώθηκε στο δεκαπενταμελές, που την υιοθέτησε αμέσως με ενθουσιασμό και στην συνέχεια έγινε γνωστή σε όλους τους μαθητές του σχολείου, που απευθύνθηκαν ακολούθως στην «Actionaid», διατυπώνοντας με απολύτως ώριμη σκέψη την πρόθεση υιοθεσίας παιδιού από το Νεπάλ, η οποία έγινε δεκτή.
Ο Λυκειάρχης του σχολείου κ. Γιάννης Λουλούδας, ο οποίος υποστήριξε από την πρώτη στιγμή αλλά και ενθάρρυνε το συγκεκριμένο εγχείρημα, αναφέρει από την πλευρά του ότι «μας συγκίνησε η πραγματικά πολύ καλή πρωτοβουλία των παιδιών και γι’ αυτό τα ενθαρρύναμε. 
Η απόφαση των παιδιών, προσθέτει ο ίδιος, αποτελεί μια χειρονομία πολύ μεγάλης εφηβικής ευαισθησίας από τα παιδιά και από την άλλη πλευρά δείχνει μια κίνηση που στο μέλλον μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντική». 
Ο κ. Λουλούδας επισημαίνει παράλληλα ότι «η απόφαση των παιδιών συνάδει απόλυτα με την ιστορική πορεία του 1ου Λυκείου Νέας Ιωνίας, το οποίο έχει στο ενεργητικό του πολυάριθμους αποφοίτους με πολύ σημαντική πορεία στην ζωή τους και γι’ αυτό τον λόγο, καταλήγει, ενθαρρύνουμε αυτές τις πρωτοβουλίες αλλά και άλλες παρόμοιες δράσεις που έχουν επιμορφωτικό χαρακτήρα και προσφέρουν δημιουργικά κίνητρα στους μαθητές σε ό,τι αφορά την περαιτέρω εξέλιξή τους».
Μαθητές με ευαισθησίες
Το δεκαπενταμελές συμβούλιο του 1ου Λυκείου Νέας Ιωνίας απαρτίζουν οι μαθητές: Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Γιάννης Καραγιώργος, Δημήτρης Μπαντιδάκης, Γιάννης Κρίσιλας, Σπύρος Ζάγκας, Κωνσταντίνος Αργύρης, Κερασία Ζήση, Ηλιάννα Διαμαντάρα, Μιχάλης Μαυρογιάννης, Χρυσοβαλάντης Χρηστάκης, Δημήτρης Πολύμερος, Σωτήρης Χατζητρακόσιας, Γιώργος Καραγιάννης, Τάσος Κεσμετζής και Αλέξανδρος Λαμπαδάρης, οι οποίοι συστρατεύθηκαν από την πρώτη στιγμή με την ιδέα.
Ο κάθε μαθητής του σχολείου προσέφερε στην συνέχεια το υστέρημα της αγάπης του, προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό των 200 ευρώ, το οποίο θα καταβάλλεται ανά εξάμηνο για την καλύτερη διαβίωση του παιδιού από το Νεπάλ.
Η νεαρή Ηλιάννα Διαμαντάρα αναφέρει, ειδικότερα, στο σημείο αυτό: «Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη, διότι μπορέσαμε να βοηθήσουμε κάποια παιδιά που έχουν ανάγκη» ενώ η συμμαθήτριά της Κερασία Ζήση προσθέτει: «Ολοι πρέπει να προβαίνουμε σε τέτοιες πράξεις, διότι βοηθάμε τους συνανθρώπους μας και κυρίως τα παιδιά και πιστεύω ότι όλοι πρέπει να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα».
Η εμπνευσμένη πρόταση του κοινωνικά ευαισθητοποιημένου Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου βρήκε άμεσα ένθερμους υποστηρικτές, οι οποίοι έχοντας ως αφετηρία της προσφυγικές ρίζες των προγόνων τους, αγκάλιασαν με νεανικό ενθουσιασμό την πρωτοβουλία που θα συνεχιστεί από τους μεταγενέστερους μαθητές του σχολείου.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος, «πιστεύουμε ότι δεν θα ήταν έξω από τις δυνατότητές μας να διαθέσουμε ένα ευρώ από το χαρτζιλίκι μας για να βοηθήσουμε κάποια άλλα παιδιά σε χώρες του τρίτου κόσμου που έχουν ανάγκη την βοήθειά μας και προτείνω και στα υπόλοιπα σχολεία να κάνουν παρόμοιες ενέργειες». 
Ο πρωτότοκος γιος του φαρμακοποιού Βασίλη Μεϊκόπουλου έχει κατ’ επανάληψη συμμετάσχει σε κοινωνικές δράσεις της οικογένειάς του, αναπτύσσοντας από μικρή ηλικία πρωτοβουλίες ευαισθησίας, όπως και ο νεότερος αδελφός του, Θωμάς. Κατά συνέπεια η εξέλιξή του έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο και όπως ομολογεί «η επιλογή των σπουδών και του επαγγέλματος που θα ακολουθήσω βασίζεται και σε αυτό το παράγοντα. Θα ήθελα, καταλήγει, να έχω την δυνατότητα στο μέλλον να βοηθώ άλλους ανθρώπους ή να συμμετέχω ενεργά στα κοινωνικά δρώμενα, συνδράμοντας όσους έχουν ανάγκη».
Γλυκερία Υδραίου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template