Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Αντιδρούν στη μεταφορά του κτιρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Αγανακτισμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι της περιοχής Αγ. Γερασίμου, στη Χιλιαδού, με την απόφαση της Δημοτικής Αρχής Βόλου, να αποχαρακτηρίσει χώρο άθλησης, με σκοπό να τον παραχωρήσει για στέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, χωρίς καν τα ρωτήσει το Συνοικιακό Συμβούλιο, ενώ αντίθετη σ’ αυτή την προοπτική δηλώνει και η Νομαρχία.
Σήμερα το μεσημέρι περίοικοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο, που αποχαρακτηρίστηκε και προ ημερών παραχωρήθηκε στο αρμόδιο υπουργείο, όπως ισχυρίζονται.
Ο κ. Μιχάλης Ντίκας, επισήμανε ότι επί δημαρχίας Πιτσιώρη, όταν κόπηκαν τα οικόπεδα, ο χώρος, που βρίσκεται στο τέρμα της οδού Κουντουριώτου, δίπλα από τον περιφερειακό, ήταν χαρακτηρισμένος ως αθλητικός χώρος και όχι χωράφι προς πώληση.
«Οι δύο τελευταίοι δήμαρχοι Μήτρου και Βούλγαρης, άφησαν το χώρο σ’ αυτά τα χάλια και με «έτσι θέλω» αποχαρακτήρισαν από αθλητικό τον χώρο, για να μεταφερθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Οι κάτοικοι τονίζουν ότι το πλησιέστερο γήπεδο ποδοσφαίρου, βρίσκεται στο γήπεδο του Σαρακηνού και το επόμενο στη Ν. Δημητριάδα και διερωτώνται πού θα πηγαίνουν να παίζουν τα περίπου 100 παιδιά της περιοχής, αν εκεί στεγαστεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Σε επιστολή που απέστειλαν στον δήμαρχο Βόλου Αλέκο Βούλγαρη, οι δημότες κάνουν αναφορά σε εξοικονόμηση από τον Δήμο, χώρου πάνω από τον περιφερειακό, προκειμένου να δοθεί για εναπόθεση οικοδομικών υλικών, ενώ ένα μικρό τρίγωνο οικόπεδο, στο τέρμα της Πατρόκλου, δεν έγινε χώρος πρασίνου, αλλά τον «έφαγε» ο περιφερειακός.
Ο κ. Παναγ. Σταμάτολγου, επισήμανε ότι «το γήπεδο είναι το τελευταίο ελεύθερο κομμάτι γης», και έκανε λόγο για δημοκρατία του τύπου «αποφασίσομεν και διατάσσομεν».
Αντίθετη η ΝΑΜ
Επί τόπου βρέθηκε ο Νομαρχιακός Σύμβουλος και πρόεδρος του ΑΟΝΑΜ Απόστολος Καναβός, που επισήμανε ότι η περιοχή που θέλει ο Δήμος να μεταφέρει την Πυροσβεστική είναι πυκνοκατοικημένη και το γήπεδο είναι ο μόνος χώρος που απέμεινε στην περιοχή, που θα είναι ανάσα ζωής για τους κατοίκους.
Ο κ. Καναβός έκανε λόγο για επιβάρυνση της περιοχής από τον περιφερειακό, που δεν έχει ολοκληρωθεί καν, ενώ για τα υαλοπετάσματα τόνισε ότι το Νομαρχιακό Συμβούλιο έλαβε δύο αποφάσεις και το υπουργείο δεν υλοποιεί το έργο.
Παραχωρεί οχτώ στρέμματα ο Δ. Ιωλκού
Σύμφωνα με τον νομαρχιακό σύμβουλο, δε θα ‘πρεπε η Πυροσβεστική να μεταφερθεί στο γήπεδο, τη στιγμή που ο δήμαρχος Ιωλκού Πάρης Μουτσινάς, παραχωρεί χώρο οχτώ στρεμμάτων επί του περιφερειακού, στη διασταύρωση προς Άλλη Μεριά. Μάλιστα η ο κ. Καναβός δήλωσε ότι μετέφερε ο ίδιος την πρόταση στο δήμαρχο Βόλου και σε συμβούλους, αλλά κανείς δεν εξετάζει την πρόταση.
Πρότεινε δε η Πυροσβεστική να μεταφερθεί στην αρχή του Περιφερειακού, στη διασταύρωση με τη Λαρίσης ή σε κόμβο που είναι κατοικημένη περιοχή.
Η Νομαρχία απέστειλε τρεις φορές έγγραφα προς τον Δήμο Βόλου, ζητώντας παραχώρηση κάποιου χώρου στην περιοχή, για να γίνει Δημοτικό Σχολείο, επειδή το 14ο και το 19ο έχουν πάρα πολλά παιδιά και δε χωρούν στις αίθουσες.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template