Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2009

Οι γενικοί γραμματείς της Διαπλοκής!

Το πραγματικό παρασκήνιο της επιλογής γενικών γραμματέων και τις άοκνες προσπάθειες ισχυρών επιχειρηματικών συγκροτημάτων με "πλοκάμια" και στα ΜΜΕ για "φύτεμα" εκλεκτών τους δίπλα σε υπουργούς αποκαλύπτει η Πράσινη Γάτα!
Δεν είναι μόνο η ισχυρή πίεση του κομματικού μηχανισμού, των φίλων και κουμπάρων, για μια θέση γενικού γραμματέα, που έχει προκαλέσει "βραχυκύκλωμα" στην ανοικτή διαδικασία επιλογής που εισήγαγε για πρώτη φορά ο Γιώργος Παπανδρέου.
Η Πράσινη Γάτα πληροφορείται ότι ουκ ολίγοι εκλεκτοί συγκροτημάτων με παρουσία στο επιχειρηματικό στερέωμα και στα media δίνουν, βοηθούμενοι από τους ισχυρούς φίλους τους, την παρασκηνιακή "μάχη" για μια θέση στον (κυβερνητικό) ήλιο.
Και οι πάτρωνες των υποψηφίων με τα... διαπλεκόμενα βιογραφικά ελπίζουν ότι με τον τρόπο αυτό θα καταφέρουν να απλώσουν τα δίκτυα επιρροής τους, σε μια κυβέρνηση που από τα πρώτα βήματά της αρχίζει να... τρομάζει -τέλος στα επιδόματα των εισαγωγέων Ι.Χ., φόροι σε μεγάλες επιχειρήσεις και τράπεζες, "πάγωμα" μεγάλων διαγωνισμών για οδικά έργα στην Αττική και την Ηλεία κ.ο.κ.

Το δυστύχημα είναι, ότι και ορισμένοι υπουργοί εμφανίζονται πρόθυμοι να ενδώσουν στις πιέσεις συγκροτημάτων για τοποθετήσεις εκλεκτών σε θέσεις γενικών και ειδικών γραμματέων, σε μια προσπάθεια, όπως νομίζουν, να καλλιεργήσουν τις σχέσεις τους με τα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα της χώρας και να προωθήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Κάνουν ίσως το λάθος να φαντάζονται, ότι μπορούν να βγουν κερδισμένοι από συμφωνίες παρασκηνίου με τους "μαστροπούς" -για να μη χρησιμοποιήσουμε το κακόηχο συνώνυμο που μάθαμε από το γνωστό σουβλατζίδικο στο Μοναστηράκι. Ξεχνούν, όμως, ότι κανείς δεν γίνεται να υπηρετεί ταυτόχρονα δύο αφέντες: ή θα μείνουν πιστοί στον Γ. Παπανδρέου και τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που στηρίζει η λαϊκή πλειοψηφία, ή θα παραδοθούν στα συμφέροντα και αργά ή γρήγορα θα έχουν τη θλιβερή τύχη τόσων άλλων που ακολούθησαν στο παρελθόν τον ίδιο ολισθηρό δρόμο.
Προς το παρόν δεν θα μιλήσουμε με ονόματα, ούτε για τους εκλεκτούς της Διαπλοκής που περιμένουν θέσεις, ούτε για αυτούς που τους υποστηρίζουν, ούτε για τους υπουργούς που "φλερτάρουν" με τα μεγάλα συμφέροντα στο παρασκήνιο. Θα τονίσουμε μόνο, ότι οι φύλακες στο Μαξίμου έχουν γνώσιν. Θα επανέλθουμε...
Υ.Γ. Οι άνθρωποι των συμφερόντων έχουν επισημανθεί με.... ονοματεπώνυμα και οι διασυνδέσεις τους είναι γνωστές. Θα πούμε μόνο ότι συνδέονται με παραδοσιακά συγκροτήματα του Τύπου, με τράπεζες, κατασκευαστικές εταιρείες, εφοπλιστικά ονόματα και άλλες συμπαθείς επιχειρηματικές δυνάμεις. Καλό θα είναι να μην επιχειρήσουν ούτε να περάσουν έξω από υπουργεία. Ακόμη και αν καταφέρουν να διεισδύσουν, οι ταυτότητές τους είναι γνωστές και το "κράξιμο" θα πάει σύννεφο!
Υ.Γ. 2: Πολλοί μεγαλοσχολιαστές του Τύπου και των καναλιών διαρρηγνύουν τελευταία τα ιμάτιά τους για την ανεπίτρεπτη καθυστέρηση στην επιλογή γενικών γραμματέων και τις δυσλειτουργίες στον κρατικό μηχανισμό που υποτίθεται ότι προκαλεί. Τόσος πόνος τους έπιασε για τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, ή μήπως πιέζουν για να ολοκληρωθούν το ταχύτερο οι τοποθετήσεις εκλεκτών και να λειτουργήσει πάλι το κράτος υπέρ των μόνιμων, ισχυρών "πελατών" του;
Από το Πράσινη Γάτα μέσω AVRAGIOZ

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template