Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2009

Σήμερα ο κ. Δημήτριος Τριχόπουλος, αναγορεύεται σε Επίτιμο Διδάκτορα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θράκης


Ο Καθηγητής κ. Δημήτριος Τριχόπουλος, αναγορεύεται σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με πρωτοβουλία του Πρύτανη κ. Κωνσταντίνου Σιμόπουλου και του Εργαστηρίου Υγιεινής και Προστασίας Περιβάλλοντος της Ιατρικής Σχολής ΔΠΘ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009 ώρα 20:00.
Κατά την Τελετή Αναγόρευσης θα απευθύνουν προσφωνήσεις ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Καθηγητής Κωνσταντίνος Σιμόπουλος και ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής ΔΠΘ Καθηγητής Διονύσιος Αλέξανδρος Βερέττας. Παρουσίαση του Τιμώμενου Καθηγητή θα γίνει από τον Αν. Καθηγητή Θ.Κ. Κωνσταντινίδη.
Σύμφωνα με το Πρόγραμμα της Τελετής θα ακολουθήσει επίδοση των διασήμων του Πανεπιστημίου Θράκης και αναγόρευση του Τιμώμενου Καθηγητή από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με αντιφώνηση και ομιλία από τον Τιμώμενο Καθηγητή κ. Τριχόπουλο με θέμα: «Η υγεία των Ελλήνων».
Ο κ. Τριχόπουλος γεννήθηκε στο Βόλο το 1938. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και εκπαιδεύτηκε στην Παθολογία, Μικροβιολογία, Δημόσια Υγεία και Επιδημιολογία στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Λονδίνου, Harvard και Οξφόρδης.
Είναι Καθηγητής Επιδημιολογίας και Καθηγητής Πρόληψης Καρκίνου στο Πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ, και Πρόσεδρος Καθηγητής Επιδημιολογίας στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο Karolinska της Στοκχόλμης στη Σουηδία. Υπηρέτησε ως Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας και Διευθυντής στο αντίστοιχο Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών επί 33 έτη.
Είναι Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Ουψάλα της Σουηδίας, Μέλος της Εταιρείας Τιμών Δημόσιας Υγείας των ΗΠΑ και Επίτιμος Εταίρος (Honorary Fellow) του Βασιλικού Κολλεγίου Ιατρικής της Μεγάλης Βρετανίας.
Eχει τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας με το παράσημο του Ταξιάρχη της Τιμής. Είναι Tακτικό Mέλος της Ακαδημίας Αθηνών και Aντεπιστέλλον Mέλος της Εθνικής Ιατρικής Ακαδημίας της Γαλλίας και της Βασιλικής Ιατρικής Ακαδημίας του Βελγίου. Eχει τιμηθεί από τη γενέτειρα του με το Χρυσό Μετάλλιο του Δήμου και το Χρυσό Μετάλλιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο οποίο είναι Επίτιμος Διδάκτoρας.
Η έρευνά του έχει επικεντρωθεί στην αιτιολογία των κακοήθων νεοπλασιών για την οποία έχει λάβει πολλές διεθνείς διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου Julius Richmond για την ανακάλυψη του για το ρόλο του παθητικού καπνίσματος στην αιτιολογία του καρκίνου του πνεύμονα, καθώς και του βραβείου Brinker του Ιδρύματος Susan Komen των ΗΠΑ και του Μεταλλίου Τιμής (Medal of Honour) του Διεθνούς Κέντρου Ερευνας Καρκίνου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Εχει συγγράψει περισσότερες από 1000 εργασίες στο διεθνή επιστημονικό τύπο, μία εκ των οποίων συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των 27 σημαντικότερων ιατρικών εργασιών από των Ιπποκρατικών χρόνων μέχρι σήμερα σύμφωνα με δημοσίευση του διακεκριμένου ιατρικού περιοδικού Lancet.

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template