Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2009

Παλινωδίες κι υπεκφυγές για το «Carrefour Μαρινόπουλος»

CarrefourImage via Wikipedia
«Νίπτει τα χείρας του» ο Δήμος Βόλου, σχετικά με το θέμα της ανάκλησης της άδειας της Carrefour Μαρινόπουλος, αφού για ένα θέμα που αφορά στις χρήσεις γης το παραπέμπει στην Υγειονομική Υπηρεσία για να εξετάσει αν τηρούνται οι υγειονομικές διατάξεις.
Το θέμα συζητήθηκε χθες στη Δημαρχιακή Επιτροπή, με τον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Τάσο Στρατηγόπουλο να καταψηφίζει την απόφαση της Δ.Ε. και τον δημοτικό σύμβουλο της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Χρήστο Νίκου να ψηφίζει λευκό επί της αποφάσεως.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Αλέξανδρος Μαγαλιός και οι εκπρόσωποι του πολυκαταστήματος με τους νομικούς συμβούλους αλλά και τον πρώην ιδιοκτήτη των εγκαταστάσεων, που λειτουργεί τώρα το πολυκατάστημα.
Θέμα της δημαρχιακής επιτροπής ήταν η ανάκληση της άδειας του πολυκαταστήματος, αφού σύμφωνα με την αυτοψία της υπηρεσίας της πολεοδομίας προέκυψε ότι έγινε κατασκευή & μετατροπή ανοικτού στεγάστρου σε κλειστό αποθηκευτικό χώρο χωρίς οικοδομική άδεια κατά παράβαση και τοποθέτηση πλακιδίων σε χώρο αποθήκης χωρίς έγκριση εργασιών. Έτσι, μετά και τις παρεμβάσεις στο χώρο η έκταση του πολυκαταστήματος ξεπερνάει τα 3.500 τ.μ., όταν εντός του Πολεοδομικού Συγκροτήματος απαγορεύεται η λειτουργία καταστημάτων έκτασης μεγαλύτερης των 1.500τ.μ.
Παράλληλα για το πολυκατάστημα δεν εκδόθηκε νέα άδεια λειτουργίας αλλά εκδόθηκε σε αντικατάσταση της προηγούμενης, αφού στον ίδιο χώρο λειτουργούσαν μέχρι πρότινος, οι αποθήκες άλλου σούπερ μάρκετ. Μάλιστα σε προηγούμενο έγγραφο της ίδιας υπηρεσίας που υπογράφει ο δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης, στο οποίο υπάρχει η έγκριση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος, σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι αυτή είναι «άκυρη σε περίπτωση μεταφοράς, επεκτάσεως, αλλαγής ιδιοκτητών, μεταβίβασης ή ουσιώδους τροποποίησης των υγειονομικών όρων λειτουργίας του καταστήματος με εξαίρεση την κληρονομική μεταβίβαση της άδειας».
Παράλληλα σύμφωνα με τις χρήσεις γης δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τέτοιου είδους δραστηριοτήτων.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο πρώην ιδιοκτήτης υποστήριξε ότι οι επεκτάσεις και παρεμβάσεις στο χώρο δεν έγιναν από τους νυν ιδιοκτήτες αλλά από τον ίδιο.
Τελικά η δημαρχιακή επιτροπή «στέλνει» το θέμα στην Υγειονομική υπηρεσία αν και το ζητούμενο είναι οι πολεοδομικές παραβάσεις.
Από την πλευρά του ο κ. Στρατηγόπουλος, που κρίνει λάθος την απόφαση της Δ.Ε., εξηγεί ότι δεν γίνεται για ένα θέμα που αφορά στις χρήσεις γης να εξεταστεί από την Υγειονομική Υπηρεσία, αφού το ζητούμενο δεν είναι αν εφαρμόζονται οι υγειονομικές διατάξεις.
Παράλληλα, ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σημασία από ποιον ιδιοκτήτη έγιναν οι παραβάσεις, αφού δεν αλλάζει η κατάσταση.» Ο ίδιος επικαλείται και την αυτοψία της πολεοδομίας που διαπίστωσε τις αυθαίρετες παρεμβάσεις.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου & Νέας Ιωνίας, κ. Αλέξανδρος Μαγαλιός δηλώνει ότι θα αναμένει και την απόφαση της υγειονομικής υπηρεσίας, ενώ παράλληλα θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας. «Έχουμε όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν την πολεοδομική παράβαση στα χέρια μας και είναι χρέος μας να σταθούμε στο πλευρό των μελών μας» καταλήγει ο ίδιος σε δηλώσεις του.
Σόνια Χατζοπούλου
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος
Reblog this post [with Zemanta]

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template