Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2009

Δωρεάν 650 ποδήλατα στο κέντρο του Βόλου

Εξακόσια πενήντα ποδήλατα θα είναι σύντομα στη διάθεση των πολιτών από το Δήμο Βόλου. Στόχος, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Δήμου Βόλου, είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών να χρησιμοποιούν το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους μέσα στην πόλη για να αποτραπεί η χρήση των Ι.Χ., ειδικά στο κέντρο της πόλης.
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο ολοκληρωμένο σχέδιο της δημοτικής αρχής για τη Βιώσιμη Κινητικότητα, που προβλέπει μεταξύ άλλων και την κατασκευή ενός μεγάλου δικτύου ποδηλατοδρόμων μέσα στην πόλη, έργο που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.
Για την προμήθεια των ποδηλάτων ο Δήμος Βόλου προκήρυξε ανοικτό δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό με κριτήριο την κατακύρωση της χαμηλότερης τιμής για την προμήθεια «Εξοπλισμού (ποδήλατα-κράνη) για το δίκτυο ποδηλατοδρόμων στο Δήμου Βόλου ενδεικτικού προϋπολογισμού 199.563,00 €.
Η δημοπρασία θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στο Δημαρχείο.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

1 σχόλια:

Georgios on 10 Νοεμβρίου 2009 - 5:19 μ.μ. είπε...

ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΟΛΟΥ ΣΤΙΣ 10/11/2009. ΤΟ E-MAIL ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ: jorgos@hotmail.com

Καταχώρηση Παραπόνου
Το αίτημα σας καταχωρήθηκε με αριθμό αιτήματος : 2424
(Με τον αριθμό αιτήματος μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη του)

Διάβασα το Δελτίο Τύπου το οποίο αναρτήθηκε στο site τον Νοέμβριο του 2009 και έχω μερικές απορίες:
1ον. Θέλετε με χρήματα των Δημοτών (199.563,00 €) να αγοράσετε 650 ποδήλατα.
Αν αυτό το θέλουν και οι δημότες, τους ρωτήσατε?
2ον. Για "την κατασκευή ενός μεγάλου δικτύου ποδηλατοδρόμων μέσα στην πόλη" θα γκρεμίσετε κάποια κτήρια? Γιατί με το πλάτος των οδών της πόλης μας κάτι τέτοιο είναι αδύνατον.
3ον. "Η κατασκευή ενός μεγάλου δικτύου ποδηλατοδρόμων μέσα στην πόλη" θα περιλαμβάνει και σήμανση της κυκλοφορίας των ποδηλάτων? Εάν όχι, τι σημαίνει αυτό? Ότι οι ποδηλάτες θα κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα? Εάν ναι για ποιους θα τοποθετήσετε σήμανση? Για τους ποδηλάτες, για τους οδηγούς των αυτοκινήτων και μοτοσικλετών ή για όλους? Την σήμανση την έχετε σκεφθεί?
4ον. Εάν τοποθετήσετε σήματα, ποιος θα μάθει στους ποδηλάτες τι σημαίνουν? Ποιος θα τους ελέγχει?
5ον. Οι ποδηλάτες θα έχουν δίπλωμα? Και αν όχι, γιατί?
6ον. Οι ποδηλάτες θα έχουν ασφάλεια, όπως π.χ. είναι υποχρεωμένα να έχουν τα μοτοποδήλατα? Και αν όχι, γιατί?
7ον. Οι ποδηλάτες θα φοράνε κράνος? Και αν όχι, γιατί?
8ον. Οι ποδηλάτες θα δέχονται κλήσεις εάν π.χ. οδηγούν αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας εκτός ποδηλατοδρόμων? Και αν όχι, γιατί?
9ον. Πού θα παρκάρουν? Εάν παρκάρουν σε μη επιτρεπτό σημείο θα δέχονται κλήσεις? Και πώς, εφόσον τα ποδήλατα δεν έχουν πινακίδα κυκλοφορίας? Και αν όχι, γιατί?
Θα μπορούσα να συνεχίζω το γράψιμο για ώρες (φωτισμός ποδηλάτων, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, επικίνδυνη οδήγηση, κ.λ.π.), αλλά έχω και δουλειά να κάνω.
Η γνώμη μου είναι ότι το θέμα δεν είναι τόσο απλό και ίσως ανοίξει πολύ σύντομα ο ασκός το Αιόλου για πολλούς (ποδηλάτες και μη). Το ότι την δεκαετία του 1960 στην πόλη κυκλοφορούσαν πολλά ποδήλατα, δεν είναι ο λόγος να κυκλοφορούν και σήμερα. Το κυκλοφοριακό είναι ένα τεράστιο θέμα και δεν λύνεται ούτε με την κατασκευή ποδηλατοδρόμων, ούτε με την κατασκευή πεζοδρόμων, ούτε με την κατασκευή χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων. Την λύση στο πρόβλημα την έχουν όλες οι πόλεις μπροστά στα μάτια τους αλλά εθελοτυφλούν.
Φύγετε Εσείς από το Κέντρο της πόλης μας κύριοι Τοπικοί Άρχοντες και θα δείτε για πότε λύνεται το κυκλοφοριακό. Στο εξωτερικό εδώ και πολλά χρόνια καταργούν τα σήματα της Τροχαίας, τους φωτεινούς σηματοδότες και τις διασταυρώσεις στου δρόμους! Το έχετε πάρει είδηση?
Ποιος ο λόγος να είναι υποχρεωμένος κανείς να πηγαίνει στην οδό Ιάσωνος για το Κ.Ε.Π.? Γιατί δεν γίνονται μικρά Κ.Ε.Π. των δύο υπαλλήλων το καθένα σε κάθε συνοικία της πόλης? Ποιος ο λόγος να είναι υποχρεωμένος κανείς να πηγαίνει στην οδό Δημητριάδος για ένα Πιστοποιητικό? Στο Κέντρο για Δημαρχείο, Νομαρχία, Πολεοδομία, Δικαστήρια και ένα σωρό άλλες Υπηρεσίες? Να διασχίζει όλη την πόλη για να φτάσει (εάν ποτέ φτάσει) στο Νοσοκομείο?
Αδειάστε λοιπόν το Κέντρο της Πόλης μας από ότι δεν χρειάζεται να βρίσκεται εκεί και θα δείτε ότι και τα αυτοκίνητα θα ελαττωθούν και τα ποδήλατα θα μπορούν να κυκλοφορήσουν χωρίς ειδικούς ποδηλατοδρόμους.
Δεν θέλει πολύ μυαλό. Θέλει όμως κουράγιο και Παιδεία! Τα έχει κανείς?

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template