Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Κατάληψη σε τρία σχολεία στο νομό Μαγνησίας

Τη σκυτάλη μετά τους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Αργαλαστής, πήραν οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου Βόλου και του Γυμνασίου
Χθες το πρωί, επίσης, κατά την προσέλευση του ο διευθυντής του 7ου Γυμνασίου, Σπύρος Δημόπουλος, βρήκε κλειστό το σχολείο, με τους μαθητές να του παραδίδουν ένα υπόμνημα με τα αιτήματα τους.
Ζητούν να διορθωθούν κάποιες ατέλειες που υπάρχουν στο σχολείο (τουαλέτες) και το βασικό τους πρόβλημα είναι η έλλειψη γυμναστηρίου, για να μπορούν να αθλούνται ειδικά τώρα το χειμώνα, ώστε να μην είναι εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες.
Ο διευθυντής, οι καθηγητές και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προσπάθησαν να μεταπείσουν τα παιδιά, λέγοντας ότι θα πρέπει να ανοίξουν το σχολείο, για να μην χαθούν πολύτιμες διδακτικές ώρες, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να τους αλλάξουν γνώμη.
Οι καθηγητές δεν ξέρουν πότε θα ανοίξει το σχολείο, αν και θα πάνε και σήμερα για να πείσουν τα παιδιά να επιστρέψουν και πάλι πίσω στα θρανία.
Πρόβλημα όμως υπάρχει και στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σκιάθου, αφού χθες οι μαθητές προχώρησαν στην κατάληψη των δύο σχολείων διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι για την κάλυψη των λειτουργικών κενών που υπάρχουν, προσελήφθησαν ωρομίσθιοι και όχι αναπληρωτές.
Εκπαιδευτικοί εξέφραζαν φόβους ότι τις επόμενες ημέρες ίσως στο «χορό» των καταλήψεων μπουν και άλλα σχολεία, μιας και τέτοια περίοδο κάθε χρόνο, τα παιδιά βρίσκουν κάποιες αφορμές να χάσουν μάθημα, για κάποιες ημέρες.
Εισαγγελική παρέμβαση στη Θεσ/νικη για τις καταλήψεις
Να σχηματιστούν δικογραφίες σε βάρος των καταληψιών και να δοθούν οδηγίες στους Διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων για την επαναλειτουργία των σχολείων, ζητά με έγγραφη παραγγελία του προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή της συμπρωτεύουσας ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παπαγεωργίου.
Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία οι δικογραφίες θα σχηματιστούν για τους μαθητές χωρίς να απαιτείται σχετική καταγγελία από τους διευθυντές των σχολείων.
«Εφόσον οι διοικητές των αστυνομικών τμημάτων διαπιστώσουν ότι στην περιφέρειά τους υπάρχουν δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των οποίων η ομαλή λειτουργία παρεμποδίζεται, διαταράσσεται ή διακόπτεται από τους παραμένοντες στους χώρους αυτών καταληψίες, οι Αρχές οφείλουν να σχηματίσουν ποινικές δικογραφίες», αναφέρει χαρακτηριστικά η παραγγελία.
Το αυτόφωρο πλημμέλημα της διακοπής και διατάραξης ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έξι μηνών έως πέντε ετών.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητά από τα αστυνομικά όργανα να ειδοποιούν τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, ο οποίος θα δίνει τις αναγκαίες οδηγίες, στους διευθυντές των κατειλημμένων σχολείων για να μεριμνήσουν για την άμεση επαναλειτουργία του σχολείου.
Γιώργος Στεργίου
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template