Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2009

οι Γραμματείς των Φαρισαίων...

Με κέρδη 11,1 δισ. οι 307 εισηγμένες θα πληρώσουν 870 εκατομμύρια έκτακτη εισφορά εφάπαξ! - και καθαρίσανε!
Με Χρέος Και Στη Μιχαλού όλοι εμείς θα πληρώνουμε μέσω έμμεσων φόρων επιπλέον 1,2 δισ. φορέβερ! - μας καθαρίσανε!
Τέτοιον σοσιαλισμό ούτε ο Γιάννος όταν αγωνιζότανε για αυτόν! Α, βρε Γιωργάκη! Τσάβες!


Οταν δεν είναι στημένο είναι εντυπωσιακό.
Και στημένο είναι, όταν τα παπαγαλάκια στον Τύπο καταχειροκροτούν ως φιλολαϊκά μέτρα που θα έπρεπε να καταχερίζουν ως λαϊκιστικά.
Οπως αυτό με την έκτακτη εισφορά των επιχειρήσεων.
Και εις ό,τι αφορά τα παπαγαλάκια, αναμενόμενον, εκ κόρακος κρα!
Ομως και ένας ικανός αριθμός πολιτών, ανθρώπων που θέλουν να ελπίζουν, ανθρώπων καλών προθέσεων, χειροκροτεί τέτοια μέτρα πολύ εύκολα, ορισμένοι μάλιστα θυμώνουν με όσους παραμένουν σκεπτικιστές.
Γιατί άραγε; Είναι τόσο δύσκολο να δουν ότι μια έκτακτη εισφορά δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά αντιθέτως το κρύβει;
Και ότι επιπροσθέτως διαιωνίζει την τσαπατσουλιά, την προχειρότητα, αλλά και την πονηρία του εκάστοτε γκουβέρνου, γαλάζιου ή πράσινου...
Ας δούμε τα στοιχεία:
α) Με την έκτακτη φορολόγηση των επιχειρήσεων η κυβέρνηση θα εισπράξει το ποσόν των 870 εκατομμυρίων ευρώ, άπαξ!
Αν αντιθέτως, αντί να φορολογεί μόνον με 25% (ή και 15%) αυτές τις επιχειρήσεις, τις φορολογούσε με ένα δικαιότερο ποσοστό 35% ή και 40% (όπως πριν να το μειώσει η Ν.Δ.) τότε θα εισέπραττε πολύ περισσότερα και σε σταθερή μακροχρόνια προοπτική.
Με έναν λόγο, η κυβέρνηση παίρνει με την έκτακτη εισφορά μια φακή απ' το πινάκιο και χαρίζει το υπόλοιπο στους βιομηχάνους (άσε τις Τράπεζες, περί αυτές το αίσχος είναι απίθανο).
Ισως για αυτό λοιπόν να έδειξε τέτοιον ενθουσιασμό για το εν λόγω μέτρο ο κ. Δασκαλόπουλος.
β) Με τον λαϊκισμό της έκτακτης εισφοράς να εμφανίζεται ως φιλολαϊκό μέτρο ένεκεν του οποίου «συνεισφέρουν» και οι βιομήχανοι στον εθνικό κορβανά, δημιουργείται όλο εκείνο το «καλό» κλίμα που χρειάζεται ώστε να συνεισφέρουν από το υστέρημά τους και οι δυσπραγούντες πολίτες.
Πώς; με τους έμμεσους φόρους.
Το πιο επαχθές φορολογικό χαράτσι (το οποίον, ειρήσθω εν παρόδω, προεκλογικώς ξόρκιζε η σημερινή κυβέρνηση), και με το οποίο, όλοι ανεξαρτήτως εισοδήματος χειροκροτητές και σκεπτικιστές, πλούσιοι και φτωχοί, θα πληρώνουμε 1,2 δισ. περισσότερα και για πάντα.
Με ένα λόγο πάλι, η έκτακτη εισφορά λειτουργεί ως άλλοθι για την άγρια καταλήστευση του λαού βάζοντας στον ίδιο ντορβά ένεκεν της (κοινής;) κατάστασης εκτάκτου ανάγκης την εφάπαξ εισφορά που θα πληρώσει ο πλούσιος με τη μόνιμη και διά βίου φορολόγηση των φτωχών.
Σοσιαλιστικό, ε;

....................................................................................

Ομως το ερώτημα παραμένει!
Ολοι αυτοί οι καλών προθέσεων άνθρωποι που επικροτούν αυτά τα μέτρα, είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουν ότι πρόκειται για τσαπατσουλιές, προχειρότητες, ψευτιές (και βεβαίως κλεψιές), ου μην και πονηριές.
Ισως, θα πει κανείς, οι άνθρωποι θέλουν να ελπίζουν, ή ότι είναι νωρίς ακόμα. Δεκτόν! αλλά γιατί πρέπει να ελπίζουν «στες Δυναστείες»; και γιατί είναι πάλι νωρίς για ένα έργο που το βλέπουμε ίδιο, μίζερο κι απαράλλαχτο να παίζεται τριάντα τόσα χρόνια τώρα;
Δεν γνωρίζω. Ουκ οίδα.
Αλλοι πάλι, πιο σοσιαλιστές απ' όλους μας, δηλώνουν ότι η τυχόν μεγαλύτερη φορολόγηση των εισηγμένων βιομηχανιών και των τραπεζών θα μείωνε την... ανταγωνιστικότητά τους η οποία ανταγωνιστικότης, ως γνωστόν, λειτουργεί ευεργετικά στον άνθρωπο, του ρίχνει τις τιμές στα προϊόντα (με καρτέλ κι εναρμονισμένες πρακτικές) ή του καθιστά τόσον ευέλικτη την εργασία, ώσπου να κοψομεσιασθεί και σκυφτός σαν ραγιάς να μνέσκει για καμμιά αύξηση 15 Ευρώ τον μήνα (στην περίπτωση που 'ναι κάνας χαραμοφάης δημόσιος υπάλληλος) ή για καμμιά απόλυση επειδή δεν θα τον αντέχει άλλο η οικονομία (στην περίπτωση που δουλεύει σαν σκλάβος στον θαυμαστό, γενναίο, ιδιωτικόν τομέα)...
Υπό μορφήν... Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, ο κ. Πανάρετος, κατά τα άλλα υφύπ Παιδείας, θα εποπτεύσει τη διαδικασία πρόκρισης των Γραμματέων όλων των Υπουργών. Μάλιστα!
Εις ποίαν εκλογική περιφέρεια της χώρας εκλέγεται ο κ. Πανάρετος και εις ποίους ψηφοφόρους απολογείται;
Του Στάθη, από την Ελευθεροτυπία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template