Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Εργαζόμενοι stage: Αποχή από την εργασία με συγκέντρωση και πορεία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:30π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας, θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι σε καθεστώς Stage, Νομού Μαγνησίας. Στόχος η ανάδειξη των αιτημάτων τους ενώ αναμένεται να ακολουθήσει πορεία προς τη Νομαρχία Μαγνησίας. Οι εργαζόμενοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους ενώ χθες κάποιοι από αυτούς συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις που έγιναν στην Αθήνα. Από τη Μαγνησία αναχώρησε ένα πούλμαν.
Σημειώνεται ότι χθες το μεσημέρι, οι συμβασιούχοι Stage, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Ομόνοια. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.
«Παράθυρο» για ΑΣΕΠ
Την απόφαση της κυβέρνησης για την κατάργηση των Stage επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος.
Ωστόσο, υπενθύμισε ότι οι ορισμένου χρόνου έχουν μια νομοθετική ρύθμιση, που καθορίζει το πώς προσλαμβάνονται και βάσει της οποίας, πρώτοι έρχονται οι άνεργοι και όχι αυτοί που έχουν μια μαθητεία.
«Ενδεχομένως, η Βουλή εδώ χρειάζεται να ψηφίσει σχετική τροπολογία και με το νομοθετικό πλαίσιο αυτό θα μπορούν οι Stager να είναι υποψήφιοι και όχι να ενταχθούν αυτοδικαίως με τον αντισυνταγματικό νόμο, που προέβλεπε η ρύθμιση της ΝΔ».
«Με αυτό τον τρόπο, όσοι από αυτούς τους νέους ανθρώπους έχουν τα σχετικά προσόντα, θα μπουν με τους αντικειμενικούς διαγωνισμούς, που η πολιτεία προβλέπει για το ΑΣΕΠ.»
Ο κ. Λοβέρδος κατέληξε πως «όσοι υπαινίσσονται, μοριοδότηση και μεταφορά των εργαζομένων αυτών στις σχέσεις αορίστου χρόνου, αυτό είναι διατήρηση της ουράς του μεσαίωνα, ανεπίτρεπτη για τον κόσμο που δεν είχε μπάρμπα στη Κορώνη για να έχει Stage το δημόσιο ή οτιδήποτε άλλο».
O υπουργός άσκησε κριτική στη ΝΔ λέγοντας ότι μοριοδότηση των συγκεκριμένων εργαζομενών είναι αντισυνταγματική.
«Αν είχαμε μια τέτοια πρόσληψη στο δημόσιο, η πρόταση- αίτηση ακυρώσεως που θα έκανε συνυποψήφιος, θα οδηγούσε σε ακύρωση της συγκεκριμένης πρόσληψης και σε διαπίστωση της αντισυνταγματικότητας της μοριοδότησης αυτής.
Εντονη κριτική
Ο κ. Λοβέρδος δέχθηκε τα πυρά του Αλέξη Τσίπρα και του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κοντογιάννη.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διχάζει τους πολίτες με πολιτικές που ισοπεδώνουν αντί να λύνουν προβλήματα.
«Θυμίζω ότι η Νέα Δημοκρατία όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση του 2004 επέδειξε μοναδική μέριμνα για δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχων που εσείς με κομματικά κριτήρια -γνωρίζετε πώς- είχατε τοποθετήσει ως κόμμα, με τα Προεδρικά Διατάγματα 164 και 180 του 2004» σημείωσε.
Ο Αλέξης Τσίπρας επέκρινε τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και τη ΝΔ για την εφαρμογή της ελαστικής εργασίας και τόνισε: «Θα καταργήσουμε τους νόμους τους εργασιακής ζούγκλας ή θα τους κρατήσουμε ίδιους;» Ζήτησε κατάργηση των Stage και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς επίσης άμεση κατάργηση των νόμων της ελαστικής εργασίας.
Υπογράμμισε, δε: «Δεν μπορεί να θέλετε να καταργήσετε τον εργασιακό μεσαίωνα με τη βαρβαρότητα της ανεργίας. Προκηρύξτε λοιπόν νέες θέσεις εργασίας εκεί όπου υπάρχουν χιλιάδες εργασιακά κενά, στο δημόσιο, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ιδίως στον τομέα της Παιδείας, της Υγείας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών. Μην προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε την εργασιακή σκλαβιά, εξοντώνοντας τους σκλάβους. Διότι αυτό συμβαίνει σήμερα, προσπαθείτε να εξοντώσετε τους σκλάβους για να αντιμετωπίσετε την εργασιακή σκλαβιά. Η εργασιακή σκλαβιά καταργείται δεν διορθώνεται».
O εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ.Αϊβαλιώτης δήλωσε σχετικά: «Η μόνη ρεαλιστική λύση στο πρόβλημα είναι να δοθεί 6 μήνες παράταση σε όλους τους εργαζόμενους ώστε να προσαρμόσει εγκαίρως ο καθένας τη ζωή του».
Κινητοποίηση των εργαζομένων
Συγκέντρωση στην Ομόνοια πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης περίπου 1.500 συμβασιούχοι των Stage. Στους συγκεντρωμένους μίλησε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Στρατούλης.
Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, ενώ αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με την βουλευτή της ΝΔ και υποψήφια για την προεδρία Ντόρα Μπακογιάννη.
Στο πλευρό των εργαζομένων τάχθηκε και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template