Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2009

Για την Φιλαρμονική της Ν. Αγχιάλου

«Μ΄ αυτή την επιστολή θέλω να συγχαρώ τον Δήμαρχο της Ν. Αγχιάλου για το καινούργιο του κατόρθωμα: τη διάλυση της Φιλαρμονικής και των αθλητικών τμημάτων.
Μετά το μεγάλο έργο που έγινε στην πλατεία, που γέμισε τόνους τσιμέντου (προτείνω να ονομαστεί πλατεία τσιμέντου), ήρθε η σειρά να διαλύσει ό,τι άλλο υπάρχει σ’ αυτόν τον τόπο.
Η απάντηση βέβαια είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Και ρωτώ:
-Πώς βρίσκονται χρήματα για τη διατήρηση της χορωδίας ή του χορευτικού, στα οποία συμμετέχουν περισσότερο κάποιες κυρίες, κάποιας ηλικίας;
Για να πηγαίνουν τα παραπάνω τμήματα εκδρομές και βόλτες υπάρχουν χρήματα ή για το φεστιβάλ χορωδιών που γίνεται με δύο όλες και όλες χορωδίες;
-Τους καλοκαιρινούς μήνες γίνονται πολλές γιορτές (κρασιού, ψαράδικη βραδιά, εκδηλώσεις στα διπλανά Δημοτικά Διαμερίσματα). Καλά κάνουν και γίνονται.
Τα τραπέζια των επισήμων είναι γεμάτα με όλα τα σόγια που τρώνε και πίνουν τζάμπα. Ας βάλουν το χέρι στην τσέπη να δώσουν καμιά φορά.
-Κάθε χρόνο γίνονται ανταλλαγές επισκέψεων με την Πομόρια. Σε αυτές συμμετέχουν κάθε χρόνο τα ίδια άτομα, που κάνουν πολυήμερες διακοπές, με έξοδα του Δήμου. Καλές οι ανταλλαγές, αλλά όχι και κάθε χρόνο. Εμένα κάτι μου λέει αυτό.
Σ’ αυτά και σ’ άλλα πολλά μπορεί να γίνει οικονομία, για να πληρώσουν τον δάσκαλο της Φιλαρμονικής, να βάλουν τα ένσημά του (13 χρόνια δουλεύει χωρίς ένσημα) και να δώσουν και κάτι στους μουσικούς, που όλα τα χρόνια δουλεύουν χωρίς καμία αμοιβή.
Η μόνη αμοιβή ήταν μια ...τυρόπιτα μετά την παρέλαση.
Όταν λέμε μουσικοί, δεν εννοούμε βέβαια τα μικρά παιδιά που μαθαίνουν, αλλά τους μεγάλους, που είναι καθηγητές μουσικής ή έχουν πάνω από 10 χρόνια στη Φιλαρμονική και τώρα είναι 22, 23, 24 χρονών.
Σημειώνω ότι η Φιλαρμονική λειτουργεί από το 1981.
Τα τελευταία 13 χρόνια λειτουργεί με μαέστρο τον κ. Γιώργο Λαρυγγάκη, που είχε άριστη συνεργασία με τα παιδιά.
Λοιπόν, κ. Δήμαρχε, ο λαός σας ψηφίζει για να κάνετε έργα, όχι να διαλύετε ότι βρίσκετε μπροστά σας.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Νόνη Ειρήνη»
Από την εφημερίδα Λαός του Αλμυρού

Υ.Γ. Στη φωτογραφία, ο Δήμαρχος Ν. Αγχιάλου, κ. Ηλίας Καραπατάκης

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template