Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2009

Κλέβουν τις πέτρες από την παραλία της Νταμούχαρης!

Κλέβουν πέτρες με τα τσουβάλια από την παραλία της Νταμούχαρης για ιδία χρήση αλλά και για πώληση. Αυτό καταγγέλλουν τουλάχιστον κάτοικοι της περιοχής και ζητούν άμεσα να παρέμβουν οι αρμόδιοι.
Η παραλία της Νταμούχαρης φημίζεται για τις άσπρες, λαξευμένες, ολοστρόγγυλες μεγάλες και μικρές άσπρες πέτρες της που συμβάλλουν στην απαράμιλλη ομορφιά της.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής επιτήδειοι επανειλημμένα φτάνουν τις νυχτερινές ώρες στην περιοχή και γεμίζουν τσουβάλια ολόκληρα τα οποία χρησιμοποιούνται στην μεταφορά βαρέων υλικών με πέτρες από την παραλία.
«Δεν λέει κανένας ότι θα τελειώσουν οι πέτρες. Ούτε κατά διάνοια, δεν είμαστε παράλογοι, καταστρατηγούν όμως το φυσικό περιβάλλον της παραλίας. Αν είναι δυνατόν να έρχονται εδώ με αμάξια και μεγάλα φορτηγά που αφήνουν στην αρχή του οικισμού γιατί δεν χωράνε να φτάσουν μέχρι κάτω στην παραλία και να παίρνουν τόνους πέτρες. Το τελευταίο δρομολόγιο ήταν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε», καταγγέλλει κάτοικος της περιοχής.
Ο ίδιος ερωτηθείς αν έχει πέσει στην αντίληψη των κατοίκων για ποιο λόγο κλέβουν τις πέτρες απάντησε πως «πιστεύω πως πολλοί από αυτούς τις χρησιμοποιούν στα σπίτια τους αντί να πάνε να αγοράσουν».
Άλλος κάτοικος τονίζει πως «υπάρχει και η περίπτωση μερικοί από αυτούς να τις πουλάνε. Οι πέτρες της παραλίας της Νταμούχαρης είναι περίφημες. Έρχονται οι τουρίστες, ακόμα και οι Βολιώτες και οι Πηλιορείτες και κάθε φορά εντυπωσιάζονται. Δεν βρίσκεις αλλού τέτοιες, τόσο στρόγγυλες, κάτασπρες και σε τέτοια μεγέθη. Μάλιστα μου έχουν πει γνωστοί μου ότι έχουν δει να πουλάνε πέτρες από εδώ».
Όλοι όσοι διαμένουν στην περιοχή ζητούν άμεσα να επιληφθούν οι αρμόδιοι του θέματος. «Δεν ξέρω ποιοι είναι υπεύθυνοι για να τελειώσει όλο αυτό το ζήτημα αλλά καλό θα είναι να δραστηριοποιηθούν άμεσα», τονίζει μια κάτοικος.
Ο δήμαρχος Μουρεσίου κ. Λεβέντης δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως «δεν χωράει αμφιβολία ότι η ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής γενικά και της παραλίας της Νταμούχαρης ειδικά που έχει την συγκεκριμένη ιδιομορφία είναι δεδομένη».
Παραδέχεται πως γνωρίζει ότι έχουν συμβεί τέτοια περιστατικά κατά καιρούς αλλά «πράγματι έχει διαπιστωθεί ότι παίρνουν πέτρες από την παραλία. Δεν ξέρω βέβαια αν παίρνουν τόσο τεράστιες ποσότητες αλλά ενδεχομένως και να συμβαίνει».
Εξήγησε ωστόσο πως «ο δήμος είναι αναρμόδιος να επιληφθεί του θέματος. Δεν μπορεί να αστυνομεύει επί μονίμου βάσεως, ούτε καν τις νυχτερινές ώρες, δεν είναι δική μας δικαιοδοσία. Πρέπει να επιληφθεί η αστυνομία, το λιμεναρχείο, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δεν ξέρω ποιος, αλλά το σίγουρο είναι πως πρέπει».
Αλίκη Φωτιάδου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template