Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2009

Παρελθόν αποτελεί η ΔΗ.Τ.Ε.Β....

Στις αρμοδιότητες της Αναπτυξιακής Εταιρίας Βόλου περνά και επίσημα πλέον η Δημοτική Τουριστική Επιχείρηση Βόλου, μετά την απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο για την κατάργησή της.
Δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για την εξέλιξη αυτή ο πρόεδρος της ΔΗΤΕΒ κ. Μιλτ. Ζιάκας, που αν και ψήφισε υπέρ της κατάργησης της Επιχείρησης, διατύπωσε την άποψη για τη δημιουργία εταιρίας τουριστικής προβολής με κοινωφελή σκοπό, ενώ ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Κυρ. Μήτρου, υποστήριξε ότι ο Δήμος Βόλου θα πρέπει να επανεξετάσει το ζήτημα .
Πιο συγκεκριμένα, τον προβληματισμό του για το ζήτημα των συγχωνεύσεων των Οργανισμών και των Επιχειρήσεων του Δήμου, εξέφρασε ο κ. Μήτρου, υποστηρίζοντας ότι θα υπάρξει πρόβλημα ως προς την αποδοτικότητα της νέας επιχείρησης μέσα από το Δ. Βόλου.
Ο κ. Μήτρου υποστήριξε ότι η ΔΗΤΕΒ πέτυχε συνολικά στο έργο της, καθώς η τουριστική προβολή της πόλης πήρε μια διαφορετική διάσταση, ενώ σημείωσε ότι με τη διάχυση των έμπειρων υπαλλήλων της στο Δήμο το σημαντικότατο έργο της θα χαθεί.
Πρότεινε δε στο Σώμα να υπάρξει συγχώνευση ενός τμήματός της με τον Πολιτιστικό Οργανισμό και να έχει στην ευθύνη της την προβολή του τουρισμού, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση του έργου της.
«Η δημιουργία της Αναπτυξιακής Εταιρίας Βόλου θα ενισχύσει την τουριστική ταυτότητα της πόλης», τόνισε στην παρέμβασή του ο δήμαρχος κ. Αλ. Βούλγαρης, ο οποίος εξήγησε παράλληλα ότι δημιουργείται μέσα στο Δήμο μια διοικητική μονάδα που θα έχει στην ευθύνη της την τουριστική του προβολή».
Την άποψη ότι οι συγχωνεύσεις αποτελούν μεσοβέζικες λύσεις και όλες οι Επιχειρήσεις θα έπρεπε να λειτουργούν μέσα από τις αρμόδιες Διευθύνσεις του Δήμου, εξέφρασε από την παράταξη της ΔΑΣ ο κ. Κ. Νίκου, ενώ υπέρ της άποψης του δημάρχου τάχθηκε στην παρέμβασή του ο αντιδήμαρχος κ. Φοινικόπουλος.
«Προχωράμε σ’ αυτή τη διαδικασία γιατί επιβάλλεται να ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο κ. Ζιάκας, επισημαίνοντας ότι ο τουρισμός αποτελεί μια μεγάλη επένδυση για το Βόλο.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

Στη φωτογραφία, ο κ. Μιλτιάδης Ζιάκας

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template