Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2009

Πέθανε χθες ο δημοσιογράφος Δημήτρης Χρήστου

Η δημοσιογραφική οικογένεια του Βόλου και ειδικότερα αυτή του «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ» είναι φτωχότερη από χθες, έχοντας χάσει ένα από τα λαμπρότερα μέλη της.
Ο Δημήτρης Χρήστου, ο Δημητράκης όπως τον ήξεραν και τον προσφωνούσαν πάντα οι συνάδελφοί του, έφυγε χθες τα ξημερώματα, μετά από ολιγοήμερη νοσηλεία και κηδεύθηκε στις 4 το απόγευμα από τον Ι.Ν. του Αγ. Νικολάου, σε ηλικία 83 ετών.
Ο Δημήτρης Χρήστου εργαζόταν ανελλιπώς στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, από το 1947 που πρωτοέπιασε δουλειά μέχρι το καλοκαίρι του 1984 που συνταξιοδοτήθηκε. Στην αρχή ως ρεπόρτερ και κατόπιν ως εσωτερικός συντάκτης και ως υπεύθυνος ύλης.
Είχε διατελέσει μέλος διοικήσεων της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας και Πειθαρχικών Συμβουλίων του συνδικαλιστικού οργάνου των Θεσσαλών δημοσιογράφων, ενώ στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής πήρε μέρος στην Αντίσταση από τις γραμμές της ΕΠΟΝ, συμμετέχοντας και στην έκδοση της παράνομης εφημερίδας «Αναγέννηση».
Αριστος ως δημοσιογράφος, συνεπής ως υπεύθυνος ύλης της εφημερίδας και πάντα ιδιαίτερα φιλικός προς τους συναδέλφους του, αποτέλεσε δάσκαλο για πολλούς δημοσιογράφους των επόμενων γενιών.
Οι δημοσιογραφικές συμβουλές του, στο πνεύμα που είχε εμφυσήσει ο αείμνηστος Αλ. Μέρος στους συντάκτες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ήταν οδηγός για τους νεότερους. Διακρινόταν για το εύστοχο χιούμορ του και τη μόνιμη διάθεση να δώσει τη βοήθειά του σε όλους.
Για την αντιστασιακή του δράση είχε τιμηθεί με δίπλωμα από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Δημοσιογράφων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, του οποίου ήταν μέλος.
Πριν λίγους μήνες είχε αποχαιρετίσει τη σύζυγό του, με την οποία είχε αποκτήσει δύο γιους, που ευτύχησε να δει ως καταξιωμένους επιστήμονες.
Τον Δημήτρη Χρήστου συνόδευσαν χθες στην τελευταία του κατοικία οι παλιοί και νεότεροι συνάδελφοί του και πολλοί Βολιώτες που γνώριζαν και εκτιμούσαν το ήθος, το χαρακτήρα και την προσφορά του.
Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ απευθύνει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template