Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010

Εγκλωβισμένοι στα χιόνια για πάνω από 6 ώρες

Η αγάπη τους για το περιβάλλον και το πάθος τους για ζωή δίπλα στη φύση, φαίνεται ότι… πρόδωσε πενταμελή οικογένεια οικολόγων, που παρέμεινε εγκλωβισμένη για περισσότερες από έξι ώρες, στο εκκλησάκι της Παναγίας Θεοτόκου, στο Νεοχώρι. Χρειάστηκε να στηθεί μεγάλη επιχείρηση σε συντονισμό των δυνάμεων του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Μαγνησίας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και εθελοντικών οργανώσεων, προκειμένου να απεγκλωβιστεί το ζευγάρι και τα τρία ανήλικα κοριτσάκια του, ηλικίας 4, 5 και 6 ετών αντίστοιχα, πριν «παγώσουν» στο χιονισμένο τοπίο. Και τα πέντε μέλη της οικογένειας μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και όλοι είναι πλέον καλά στην υγεία τους.
Η πενταμελής οικογένεια, διαμένει σε ξύλινο σπιτάκι σε δασική περιοχή, στη θέση «Πλάκα» Νεοχωρίου. Βλέποντας την επιδείνωση των καιρικών φαινομένων, η οικογένεια αποφάσισε να βρει ασφαλέστερο προσωρινό καταφύγιο μέσα στο χωριό και ξεκίνησε πεζή από το σπίτι.
Στη διαδρομή, ο καιρός επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο ενώ η πεζοπορία γινόταν ολοένα και πιο δύσκολη εξαιτίας του χιονιού που σκέπαζε τα πάντα.
Τα πέντε μέλη της οικογένειας βρήκαν προσωρινό καταφύγιο, ευτυχώς, στο εκκλησάκι της Παναγίας Θεοτόκου, όπου και περίμεναν καρτερικά την ύφεση των καιρικών φαινομένων.
Οι ώρες περνούσαν, το κρύο γινόταν πιο τσουχτερό και το χιόνι συνέχιζε να πέφτει ενώ οι ίδιοι ήταν αβοήθητοι.
Για καλή τους τύχη, πολίτης που έτυχε να περνά από το σημείο, εντόπισε την οικογένεια, η οποία ζήτησε βοήθεια. Άμεσα ειδοποιήθηκε το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΝΑΜ, που σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης αλλά και εθελοντές έστησαν επιχείρηση απεγκλωβισμού της οικογένειας.
Περισσότερες από έξι ώρες διήρκησε η επιχείρηση. Δύο μηχανήματα που μισθώθηκαν από τη Νομαρχία και πεζοπόρα τμήματα επιχειρούσαν επί έξι ώρες να προσεγγίσουν στο σημείο που είχε βρει καταφύγιο από το χιονιά η οικογένεια.
Η περιπέτεια του ζευγαριού και των τριών μικρών κοριτσιών του, έληξε τελικώς στις επτά το απόγευμα κι ενώ το ηθικό τους κάμπτονταν όσο έπεφτε το σκοτάδι.
Με τζιπ μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ευτυχώς και τα πέντε μέλη της οικογένειας είναι καλά στην υγεία τους.
Ελένη Χάνου
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template