Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την κατολίσθηση στα Τέμπη, από τα ΚΤΕΛ


Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν χθες στην εισαγγελία της Λάρισας οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι στα Υπεραστικά λεωφορεία των Νομών Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Φθιώτιδας για το κλείσιμο της εθνικής οδού στο ύψος των Τεμπών. Λίγο πριν πραγματοποίησαν συγκέντρωση με τα λεωφορεία τους έξω από το κτήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Αίτημα η εξεύρεση λύσης για τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ, πολλά από τα οποία έχουν καταργηθεί με αποτέλεσμα οι διοικήσεις να έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο.
Με τα λεωφορεία τους κατέβηκαν στη Λάρισα χθες το πρωί οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι στα Υπεραστικά ΚΤΕΛ Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Φθιώτιδας και πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της Γενικής Γραμματείας Θεσσαλίας.
Σύσσωμοι εξέφρασαν την ανάγκη να αποκατασταθεί άμεσα ο δρόμος στα Τέμπη για να μπορέσουν να εκτελούνται τα δρομολόγια των Υπεραστικών λεωφορείων. Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας με την συμμετοχή της ΓΓ Περιφέρειας Θεσσαλίας Καλλιόπη Γερακούδη, του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλίας κ. Καμαρινόπουλου και του Αστυνομικού Διευθυντή Λάρισας Παναγιώτη Νάνη οι ιδιοκτήτες των Υπεραστικών ΚΤΕΛ έκαναν λόγο για αδιέξοδο και τόνισαν πως η κίνηση έχει μειωθεί στο ελάχιστο.
«Το οικονομικό πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο, αλλά πέρα από αυτό προέχει η ασφάλεια των επιβατών. Ο δρόμος ο οποίος μας αναγκάζουν να ακολουθούμε για να εκτελούμε δρομολόγια είναι επικίνδυνος και ακατάλληλος. Είναι ένας δρόμος παλιός, ο οποίος έχει δύο σημεία από Ελασσόνα μέχρι Ελευθεροχώρι και από Σαραντάπορο μέχρι Μεταξά άκρως επικίνδυνα. Εμείς από αυτό το δρόμο δεν εκτελούμε δρομολόγια», τονίζει ο κ. Κολυνδρίνης.
Αίτημα ιδιοκτητών και εργαζομένων είναι να χρησιμοποιούν τη διαδρομή Βόλος – Αγιά – Αγιόκαμπος – Στόμιο – ΠΑΘΕ και αντίστροφα το οποίο και ζήτησαν από την κ. Γερακούδη έστω και για μια μερίδα δρομολογίων.
Η κ. Γερακούδη από την πλευρά της εξέφρασε την άποψη πως στο σημείο που υποδεικνύει το ΚΤΕΛ υπάρχουν σοβαρές αδυναμίες στις υποδομές, ενώ είναι μικρή η διατομή του δρόμου, έχει λεπτή ασφαλτόστρωση και σοβαρό ζήτημα κατολισθήσεων, ενώ υποστήριξε πως στόχος του Υπουργείου είναι ο δρόμος να έχει αποκατασταθεί πριν το Πάσχα.
Αμέσως μετά την ευρεία σύσκεψη ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι μετέβησαν στην Εισαγγελία Λάρισας, όπου και κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το κλείσιμο της εθνικής οδού στην Κοιλάδα των Τεμπών. Αξίζει πάντως να αναφερθεί πως αύριο Πέμπτη 28 Ιανουαρίου πραγματοποιείται νέα σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Αλίκη Φωτιάδου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template