Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010

Ναυάγιο και μπλακ-άουτ!


Χωρίς αποτέλεσμα υπήρξε η συνάντηση της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή των αγροτών, που εκπροσωπούν 14 μπλόκα. Η Κ.Μπατζελή επανέλαβε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσων οικονομικών ενισχύσεων», με αποτέλεσμα οι αγρότες να δηλώσουν ότι οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται.
Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε ότι αν και δεν υπάρχουν άμεσα τα χρήματα, «υπάρχει δυνατότητα να εξοικονομηθούν πόροι και να ενισχυθεί το αγροτικό εισόδημα με θεσμικές παρεμβάσεις το επόμενο διάστημα».
«Σκοπός είναι να παταχθεί η αθέμιτη αγορά που μαστίζει και την αγροτική οικονομία. Οι αγρότες είναι μαζί μας και πρέπει να συνεχίσουμε τις βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές» τόνισε μετά το τέλος της συνάντησης.
Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε ότι οι ίδιοι οι αγρότες θα λάβουν την απόφαση για το εάν θα συνεχίσουν τα μπλόκα και τους κάλεσε να προσέλθουν στο διάλογο για την αγροτική οικονομία.
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Καρχιμάκης είπε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη «να συμπαραταχθεί με τους πολλούς που παράγουν» και όχι με τους «λίγους που ασυδοτούν στην αγορά».
«Ανοίγουμε διάλογο που πιστεύω θα είναι εποικοδομητικός και δημιουργικός» είπε, καλώντας τους αγρότες να συμμετάσχουν.
ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Από την πλευρά τους, οι αγρότες θεώρησαν ότι δεν αντιμετωπίστηκαν τα αιτήματά τους και ανακοίνωσαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, παραπέμποντας παράλληλα στις κατά τόπους γενικές συνελεύσεις για εξειδίκευση των αποφάσεων.
Η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να αυξηθεί ο αριθμός των μπλόκων, να μην ανοιγοκλείνουν οι δρόμοι ούτε ως ένδειξη καλής θέλησης -όπως γινόταν τις προηγούμενες ημέρες- και να κλείσουν οι παρακαμπτήριες οδοί.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, η Πανελλήνια Επιτροπή των αγροτών αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου την Τρίτη ή την Τετάρτη -μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης του Ζαππείου- για να συντονίσει τις κινητοποιήσεις και να ζητήσει νέα συνάντηση με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.
Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, την απόφαση να κλείσουν ξανά το μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα έλαβαν οι αγρότες των Αδέσμευτων αγροτικών Συλλόγων του νομού, αμέσως μετά το «ναυάγιο» στη συνάντηση με την κ. Μπατζελή.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων Νιγρίτας, Στέργιο Λίτο, οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι από τις νέες δηλώσεις της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.
Οι αγρότες στον Προμαχώνα, όπως ανέφεραν, δεν θα επιτρέπουν πλέον τη διέλευση ούτε των ΙΧ, ούτε των φορτηγών με ευπαθή προϊόντα, από και προς των Προμαχώνα.
Ακόμη, σύμφωνα με τον κ. Λίτο από τις 8.00 σήμερα το πρωί οι αγρότες πρόκειται να κλείσουν και την σιδηροδρομική γραμμή που ενώνει την Ελλάδα με τη Βουλγαρία.
ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑ
Προβλήματα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας αντιμετωπίζουν δεκάδες φορτηγά και νταλίκες, που οι οδηγοί τους θέλουν είτε να επιβιβαστούν σε κάποιο πλοίο για να ταξιδέψουν προς Ιταλία, είτε μετά την αποβίβαση τους από πλοίο να αποχωρήσουν για το εσωτερικό της χώρας, καθώς οι αγρότες της Θεσπρωτίας έχουν αποκλείσει τη μοναδική είσοδο του λιμανιού με τρακτέρ.
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template