Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010

«Εφοδος» παραγωγών στο Δημ. Συμβούλιο Βόλου

Ενταση επικράτησε χθες στη αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, όταν δεκάδες μικροπωλητές Λαϊκών Αγορών -περίπου πενήντα τον αριθμό- ζήτησαν για μία ακόμη φορά με δυναμικό τρόπο λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες με τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς του Σαββάτου στις συνοικίες των Παλαιών και των Αγίων Αναργύρων, με τους μικροπωλητές να επιμένουν στην επαναφορά της αρχικής τους θέσης (ότι δηλαδή η συγκεκριμένη λαϊκή θα πρέπει να γίνεται στην οδό Νικηταρά, στη συνοικία των Αγίων Αναργύρων), καθώς αντιτίθενται στη λειτουργία λαϊκής αγοράς κάθε δεύτερο Σάββατο στην οδό Σαρανταπόρου, στη συνοικία των Παλαιών, καθώς υποστηρίζουν ότι το πλάτος του δρόμου δεν επαρκεί για τους πάγκους τους.
Τελικά και αφού προηγήθηκαν μερικές φραστικές αντεγκλήσεις με το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βαγγέλη Παπαστεργίου συμφωνήθηκε να συναντηθούν σήμερα το πρωί στις 9.30 π.μ. με τον κ. Αλ. Βούλγαρη και με την Επιτροπή Λαϊκών Αγορών. Οι μικροπωλητές οπωρολαχανικών πριν την…εισβολή τους στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου είχαν φτάσει από νωρίς στο Δημαρχείο, παρατάσσοντας τα αγροτικά τους οχήματα έξω από το Δημαρχείο κατά μήκος της οδού Γρ. Λαμπράκη.
Οι μικροπωλητές οπωρολαχανικών ζητούν επίσης να απομακρυνθούν από την οδό Σαρανταπόρου και τα κολωνάκια από τον ποδηλατόδρομο επί της οδού Φερών.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πωλητών Λαϊκών κ. Απ. Τσακανίκας είπε ότι «έχουμε επανειλημμένα δείξει στην πράξη ότι ο συγκεκριμένος δρόμος είναι ακατάλληλος, καθώς είναι στενός και δεν είναι δυνατόν να αναπτυχθούν οι πάγκοι στο πεζοδρόμιο για να δουλέψουμε. Έχουμε να πάμε στη συνοικία των Παλαιών για να δουλέψουμε από πέρυσι», προσέθεσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Τσακανίκας είπε ακόμη ότι «έχουμε ζητήσει να συναντηθούμε με τον Δήμαρχο Βόλου εδώ και τρεις εβδομάδες, αλλά απάντηση δεν έχουμε λάβει. Οι καιροί είναι δύσκολοι και πρέπει να δουλέψουμε και γι’ αυτό τον λόγο αντιδρούμε στην απόφαση να λειτουργήσει η λαϊκή αγορά στην οδό Σαρανταπόρου».
Ο Δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης αντέδρασε έντονα, τονίζοντας πως το προηγούμενο χρονικό διάστημα απουσίαζε στην Αθήνα λόγω του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ και της σύσκεψης για τους Μεσογειακούς Αγώνες και πρόσθεσε: «Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει λάβει ομόφωνη απόφαση για το θέμα, η οποία ισχύει μέχρι να τροποποιηθεί. Αν υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις να τις καταθέσετε στον πρόεδρο της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών. Δεν γίνεται συζήτηση με αυτό τον τρόπο»…
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template