Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010

Μπλόκο σε Μεσογειακά έργα!

Αλλάζει όλο το πλάνο των έργων των Μεσογειακών Αγώνων και έρχονται μεγάλες περικοπές στα έργα που συνοδεύονται ακόμα και με μεταφορές αθλημάτων σε άλλες εγκαταστάσεις. Αυτό συμφωνήθηκε σύμφωνα με εξακριβωμένες πηγές στη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο της υφυπουργού Αθλητισμού Άτζελας Γκερέκου παρουσία της και τη συμμετοχή του Γ.Γ.Α. Παναγιώτη Μπιτσαξή και αντιπροσωπείας της Δ.Ε.Μ.Α., με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Αμάρ Αντάντι.
Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, αποφασίστηκε να χαμηλώσει το κόστος των Αγώνων κατά 30% και αυτό θα αφορά σημαντικά έργα.
Το πρώτο έργο που δείχνει να μην γίνεται είναι ο προαστιακός Λάρισας-Βόλου και ο σχεδιασμός θα υπάρχει μόνο στα χαρτιά και θα γίνει σε χρόνο που θα ορίσει ο υφυπουργός Υποδομών - Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης.
Η Λάρισα χάνει δύο έργα, συγκεκριμένα το κωπηλατοδρόμιο της Κάρλας, που αποφασίστηκε να μην γίνει και οι κωπηλατικοί αγώνες να μεταφερθούν στο Βόλο και το δεύτερο το κλειστό γυμναστήριο του χάντμπολ που οι αγώνες του συγκεκριμένου αθλήματος θα γίνουν στην Καρδίτσα στο κλειστό γυμναστήριο που κατασκευάζεται στην Αγία Παρασκευή της περιοχής Φαναρίου, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα.
Επίσης, οι περικοπές αγγίζουν και το Ιππικό Κέντρο της Λάρισας, που θα γίνει μικρότερο απ’ ό,τι υπολογιζόταν, κάτι που σημαίνει ότι η Λάρισα στο μέλλον μπορεί στο άθλημα της ιππασίας να χάσει σημαντικές διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας, που αν γινόταν θα έφερναν έσοδα.
Τέλος, το Ιστιοπλοϊκό Κέντρο θα γίνει στο λιμάνι του Βόλου και θα δοθούν λιγότερα χρήματα απ’ ό,τι είχαν προϋπολογισθεί και θα γίνει με μικρότερες προδιαγραφές.
Στις συγκεκριμένες προτάσεις που έγιναν συμφώνησε η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων, που αντιλαμβάνεται τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα και όλα δείχνουν ότι οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 που θα γίνουν σε Λάρισα και Βόλο βαδίζουν σε ένα μοντέλο ανάλογων με αυτών της Πεσκάρα του περασμένου Ιουνίου, με το οξύμωρο να είναι ότι η ελληνική αποστολή τότε μιλούσε για τους χειρότερους Αγώνες σε δηλώσεις που είχαν κάνει στελέχη της Μεσογειακής αποστολής.
Τέλος, συζητήθηκε και το θέμα του Μεσογειακού Χωριού της Λάρισας για το οποίο ζητήθηκε να επισπευσθεί η μεταβίβαση της έκτασης από το Γενικό Επιτελείο Στρατού που ανήκει στο Δήμο Λαρισαίων για να γίνουν οι μελέτες των σπιτιών που θα κατασκευαστούν.
ΠΕΡΙ ΟΕΜΑ 2013
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Βόλου ζήτησε να γίνει πρόεδρος της Οργανωτική Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων 2013 στη θέση του Ερωτόκριτου Νεόφυτου, που έχει παραιτηθεί εδώ και ένα μήνα. Πάντως, μέχρι τώρα κανείς δεν γνωρίζει τα μέλη που θα τη στελεχώσουν και από τη Λάρισα μόνη σίγουρη παρουσία είναι του δημάρχου Λαρισαίων, Κώστα Τζανακούλη.
Η σύνθεση της ΟΕΜΑ 2013 αναμένεται να γίνει γνωστή στις επόμενες δεκαπέντε μέρες
Σωτ. Κέλλας
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template