Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010

Επίθεση στον Ο.Λ.Β., για την πλωτή εξέδρα

Oμαδικά πυρά δέχθηκε χθες το απόγευμα κατά τη συζήτηση του master plan του ΟΛΒ στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Π. Σούρλας για την εισπρακτική λογική από την οποία διαπνέεται η διοίκηση, καθώς πολλές αποφάσεις του λαμβάνονται ερήμην της πόλης.
Είναι χαρακτηριστικό πως επικρίθηκαν πολλές προτάσεις του ΟΛΒ που είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια, όπως η «υδάτινη οθόνη», η δημιουργία πλωτού καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στο « κορδόνι» κ.α.
Για το πλωτό κατάστημα ο κ. Σούρλας ήταν… σφίγγα για το τι μέλλει γενέσθαι, καθώς αρκέστηκε να πει πως η εταιρία που εκδήλωσε ενδιαφέρον και στην οποία εκχωρήθηκε το σχετικό δικαίωμα για τρία χρόνια έχει εκπληρώσει όλες τις οικονομικές της υποχρεώσεις απέναντι στον ΟΛΒ, καταβάλλοντας το ποσό των 300.000 ευρώ, χωρίς να πει ωστόσο οποιαδήποτε άλλη πληροφορία…
Ο κ. Ζιάκας ρώτησε ακόμη για το χρόνο λειτουργίας του κεντρικού εμπορικού σταθμού (τέρμιναλ) που έχει ήδη αποπερατωθεί και που εκτείνεται κατά μήκος της κεντρικής προβλήτας, για να απαντήσει ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου ότι έχει ειδοποιηθεί το ΥΠΕΧΩΔΕ για να προχωρήσει τη διαδικασία τη προσωρινής και στη συνέχεια της οριστικής παραλαβής. Ο κ. Σούρλας πρόσθεσε ότι έχουν διαπιστωθεί κάποιες κακοτεχνίες στο έργο, κάτι για το οποίο -όπως τόνισε- έχει ενημερωθεί ήδη η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο σταθμός θα είναι έτοιμος το ερχόμενο καλοκαίρι να δεχθεί κρουαζιερόπλοια μήκους μέχρι 150 μέτρα, όχι όμως και τα μεγαλύτερα που απαιτούν την κατασκευή συμπληρωματικών έργων για την επέκταση της κεντρικής προβλήτας.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template