Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010

Χαλκίδα: Εισαγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις σχολείων

Σε απολογία κλήθηκαν μαθητές που οργάνωσαν και συμμετείχαν στις μαθητικές καταλήψεις σε 2 σχολεία της Χαλκίδας.
Για το θέμα έβγαλε ανακοίνωση η ΕΛΜΕ Ευβοίας.
"Θεωρούμε ότι τα θέματα της εκπαιδευτικής κοινότητας πρέπει να επιλύονται στους κόλπους της. Τα προβλήματα των παραγόντων της εκπαιδευτικής «κοινωνίας», π.χ υποχρηματοδότηση, εξεταστική εντατικοποίηση, ελλείψεις σε καθηγητές ακόμα και βιβλία οφείλονται σε πράξεις και παραλείψεις της πολιτείας.
Η ετεροχρονισμένη επέμβαση του εισαγγελέα είναι δυνατόν να δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις διευθυντών, καθηγητών και μαθητών με δυσάρεστες επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.
Καυτηριάζουμε την προσπάθεια απόσπασης ονομάτων μαθητών που συμμετείχαν στις καταλήψεις από τους διευθυντές των σχολείων που έχει σαν αποτέλεσμα να εμφανίζονται στα μάτια των μαθητών σαν «καταδότες» και όχι σαν παιδαγωγοί, καθοδηγητές και σύμβουλοί τους.
Η ενότητα καθηγητών και μαθητών είναι δεδομένη. Γι'αυτό άλλωστε η ποινικοποίηση των καταλήψεων το 1998 έχει αποτυπωθεί στην κοινωνική συνείδηση με την «απαξιωτική» λέξη μαθητοδικεία.
Θέλουμε ένα σχολείο δημόσιο και δωρεάν που θα μορφώνει πλατιά και θα απελευθερώνει τις δημιουργικές ικανότητες των παιδιών.
Διδάσκουμε τα παιδιά σαν παιδιά μας, ενώ φιλοδοξία μας είναι ένα σχολείο που θα λειτουργεί καθημερινά χωρίς προβλήματα και αγωνίες, είτε αυτές είναι οι καταλήψεις, είτε οι επί μήνες αναμενόμενοι καθηγητές και τα βιβλία, είτε τα ακατάλληλα κτήρια.
Εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για την απώθηση που προκαλεί το σχολείο στους μαθητές μας.
Η επιθυμία και η παράκλησή μας είναι η Εισαγγελία Χαλκίδας να παύσει τις κλήσεις μαθητών και διευθυντών, γιατί αυτό επιτάσσει η ομαλή λειτουργία των σχολείων".
Από το Χαλκίδα TV

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template