Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010

Προφυλακίστηκε για ναρκωτικά, υπάλληλος της ΔΕΥΑΜΒ

Φαίνεται πως οι κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητες αποδοχές που απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ, όπως αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ της Κυριακής, είναι ψιχία για ορισμένους υπαλλήλους της Διαδημοτικής Επιχείρησης, που έχουν στραφεί -όπως όλα δείχνουν- και σε άλλες πηγές εσόδων από παράνομες δραστηριότητες…
Τα παραπάνω ισχύουν για τον 39χρονο υπάλληλο της ΔΕΥΑΜΒ που συνελήφθη την περασμένη Κυριακή στο σπίτι του, όπου βρέθηκε να έχει στην κατοχή του 660 δόσεις ηρωίνης, 155 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και μικρή ποσότητα κοκαΐνης, τα οποία και προόριζε προς διακίνηση στα στέκια των ναρκομανών.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από πηγές της ΔΕΥΑΜΒ, ο συλληφθείς εργαζόταν στα συνεργεία που έχει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Διαδημοτικής Επιχείρησης και είχε προσληφθεί πριν από χρόνια στην υπηρεσία, στην οποία εργαζόταν και ο πατέρας του...
Σύμφωνα με την ίδια πηγή της ΔΕΥΑΜΒ ο 39χρονος είχε συλληφθεί εκ νέου και πριν από μερικές εβδομάδες, αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Πλέον με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 39χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος καθώς ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για κακούργημα.
Όπως λέει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γενικός Διευθυντής του Δήμου Βόλου κ. Νίκος Παλαμιώτης, ένας ακόμη υπάλληλος που εργαζόταν στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου εξέπεσε πέρυσι από τα καθήκοντά του στην υπηρεσία, καθώς είχε αναμιχθεί επίσης σε υπόθεση ναρκωτικών.
Πότε όμως εκπίπτει ένας δημοτικός υπάλληλος από τα καθήκοντά του; Όπως λέει ο κ. Παλαμιώτης, σύμφωνα με τον Κώδικα Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, ένας υπάλληλος εκπίπτει αυτοδικαίως όταν δικαστεί σε ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης ή σε οποιαδήποτε ποινή για πλημμέλημα για τα αδικήματα που περιγράφονται από το άρθρο 16 παρ.1 και τα οποία είναι τα παρακάτω: α) Κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, απιστία δικηγόρου, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος καθ΄ υποτροπή, συκοφαντική δυσφήμιση και οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής ή σε οποιαδήποτε ποινή για λιποταξία και β) αν του επιβληθεί στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.
Αντί για φυλακή, στο απορριμματοφόρο
Εξάλλου εδώ και δέκα μήνες ένας 60χρονος που έχει καταδικαστεί για χρέη εκτίει την ποινή του με κοινωνική εργασία στο Δήμο Βόλου. Ο καταδικασθείς έχει υποχρεωθεί να εργάζεται καθημερινά και για τέσσερις ώρες στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου και για το διάστημα των δύο ετών και εννέα μηνών που ήταν η ποινή του δικαστηρίου. Δεν πληρώνεται από το Δήμο, αλλά κάθε μήνα στέλνουμε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών την κατάσταση με την απασχόλησή του στην υπηρεσία, δήλωσε αρμόδια πηγή της Διεύθυνσης Προσωπικού του Δήμου.
Αντώνης Τσελέντης
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template