Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010

Συνταγές του ΟΓΑ, με τα τσουβάλια στην Νομαρχία!

Νέα γεγονότα, που καταδεικνύουν και τεκμηριώνουν, όπως επισημάνθηκε, πάγιες και από δεκαετίες συμπεριφορές του ΟΓΑ που μεταθέτουν τις ευθύνες για την κατασπατάληση ανέλεγκτων δαπανών, παρουσίασαν χθες ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας και ο διευθυντής Υγείας της Νομαρχίας Δημ. Ζαρίφης.
Ενώπιον του διευθυντή Υγείας προσκομίστηκαν για υπογραφή και σφραγίδα ολόκληρα μπλοκ λογιστικών παραστατικών ΟΓΑ, δηλαδή μπλοκ με φύλλα εκκαθάρισης δαπάνης από συνταγές φαρμάκων του Ιουλίου 2008.
Από τον διευθυντή της υπηρεσίας ζητήθηκε επίμονα η υπογραφή τους, χωρίς όμως να έχουν την υπογραφή του εκκαθαριστή. Όταν ο κ. Ζαρίφης ζήτησε διευκρινίσεις για τον λόγο που δεν υπογράφει εκκαθαριστής για συνταγές εκατομμυρίων ευρώ, του απάντησαν ότι ο έλεγχος έγινε από τη Λάρισα και επεστράφησαν στο Βόλο προς υπογραφή, καθώς οι υπάλληλοι του ΟΓΑ αρνήθηκαν να βάλουν τη τζίφρα τους και κατά συνέπεια να αναλάβουν την ευθύνη, διότι ο έλεγχος έγινε από υπαλλήλους Stage του ΟΓΑ.
Στην άρνηση του διευθυντή να βάλει «λευκή υπογραφή» στα παραστατικά, «απειλήθηκε» από τον ΟΓΑ ότι «απλά οι φαρμακοποιοί δεν θα πληρωθούν».
Ο νομάρχης, στο μεταξύ, με έντονο ύφος σχολίασε τους ισχυρισμούς του διοικητή του ΟΓΑ Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου, ο οποίος απέδωσε στη Νομαρχία προσπάθεια να αποποιηθεί των ευθυνών της, μένοντας σε ανέξοδες καταγγελίες.
«Αντί ο διοικητής του ΟΓΑ να αντιμετωπίζει την αλήθεια ως απειλή, καλά θα έκανε να την έβλεπε ως ευκαιρία για γενναίες και ουσιαστικές αλλαγές προς το συμφέρον των Νομαρχιών. Τον καλούμε αντί να κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλί, αντί να προσποιείται ότι δε συμβαίνει τίποτα, να λάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες ώστε να αρθούν οι παθογένειες, να διορθωθούν οι δυσλειτουργίες και να αποκατασταθούν οι συνθήκες ομαλού και διαφανούς ελέγχου των δαπανών για συνταγές και ιατρικές πράξεις.»
Κάθε μήνα, απουσία ελεγκτικού μηχανισμού του ΟΓΑ, η Διεύθυνση Υγείας καλείται να ελέγξει 30.000 συνταγές, ύψους 2 εκατ. ευρώ.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template