Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Πέθανε ο δικηγόρος Θωμάς Οικονόμου

Αιφνιδίασε δυσάρεστα το δικηγορικό κόσμο του Βόλου, αλλά και όσους τον γνώριζαν, η είδηση ότι ο γνωστός δικηγόρος Θωμάς Π. Οικονόμου ήταν νεκρός.
Ο αιφνίδιος θάνατός του το απόγευμα της Κυριακής αποδίδεται σε παθολογικά αίτια.
Ο Θωμάς Οικονόμου ήταν από τους γνωστότερους δικηγόρους του Βόλου, καθώς ασκούσε τη δικηγορία στο Βόλο για πολλά χρόνια.
Με πλούσια επαγγελματική αλλά και πολιτική και κοινωνική δραστηριότητα, ο εκλιπών ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην κοινωνία του Βόλου.
Εχοντας αριστερές καταβολές, ανέπτυξε έντονη πολιτική δράση από τα φοιτητικά του χρόνια. Στα πρώτα χρόνια της δικτατορίας ήταν γραμματέας της παράνομης οργάνωσης «Ρήγας Φεραίος» στη Θεσσαλονίκη, είχε συλληφθεί από τη χούντα και είχε φυλακισθεί. Μετά τη μεταπολίτευση, διετέλεσε πρόεδρος του παραρτήματος Βόλου στο Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων 1967-1974.
Ηταν επί σειρά ετών στέλεχος του ΚΚΕ εσωτ. και στη συνέχεια της ΕΑΡ και του ΣΥΝ, ενώ σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις ήταν υποψήφιος βουλευτής των παραπάνω κομμάτων.
Ηταν μαχητικός ως δικηγόρος και με σταθερές απόψεις, κάτι που τον έκανε αγαπητό μεταξύ των συναδέλφων του.
Από το γάμο του απέκτησε δύο κορίτσια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από καιρό είχε ζητήσει από τους οικείους του, όταν θα επερχόταν το μοιραίο και για τον ίδιο, να φροντίσουν για την αποτέφρωση του σώματός του. Κάτι που υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.
Η πολιτική του κηδεία θα γίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι από το παρεκκλήσι του Κοιμητηρίου στον «Κούκο».

Δήλωση του Κ. Πουλάκη
Για το θάνατο του Θωμά Οικονόμου το μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Κώστας Πουλάκης, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Η Ανανεωτική Αριστερά θρηνεί ένα από τα πρωτοπόρα και ιστορικά της στελέχη. Το Θωμά που γνωρίσαμε από φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης να παλεύει κατά της δικτατορίας από τις γραμμές του Ρήγα Φεραίου, ακολουθώντας τις ταλαιπωρίες και τις διώξεις όσων αγωνίστηκαν εκείνη την εποχή.
Μετά τη μεταπολίτευση ακολούθησε όλη τη διαδρομή της Ανανεωτικής Αριστεράς, από το ΚΚΕ εσωτ. -όπου ήταν γραμματέας της Ν.Ε. Μαγνησίας στα πρώτα του χρόνια- αλλά και υποψήφιος βουλευτής, ακολούθως ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Αριστεράς, του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, αγωνιζόμενος πάντα για ένα σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία.
Το μόνο που μπορώ να δηλώσω είναι ότι στο δρόμο που μέχρι χθες από κοινού βαδίζαμε, θα συνεχίσουμε τιμώντας τη μνήμη του και του αγώνες του».
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template