Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Η Ν.Ε. Πιερίας του Κ.Κ.Ε., για τα διόδια

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή ανέδειξε αγωνιστικά το ζήτημα των διοδίων και κυρίως το ξεπούλημα των εθνικών αρτηριών σε διεθνείς ιδιωτικές κοινοπραξίες όπως η "ΑΙΓΑΙΟΝ Α.Ε". Ο αγώνας ενάντια στα διόδια πρέπει να πάρει συνολικά πολιτικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει να κάνει με το ξεπούλημα υποδομών της χώρας μας στο κεφάλαιο εγχώριο ή ξένο. Καμία διεθνής ιδιωτική κοινοπραξία όπως η "ΑΙΓΑΙΟΝ Α.Ε" δεν ήρθε από μόνη της ή από το πουθενά να εγκαταστήσει διόδια ή οτιδήποτε άλλο.
Το ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ το 2007 ψήφισαν στο ελληνικό κοινοβούλιο για τις συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών δρόμων σε ιδιωτικές κοινοπραξίες. Μεταξύ αυτών και Πιερείς βουλευτές εκπρόσωποι του δικομματικού μπλοκ στο κοινοβούλιο που τώρα τους βλέπουμε και μπροστάρηδες σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας του Πιερικού λαού.
Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία πρέπει να σταματήσει. Αποτελούν όψιμες και υποκριτικές οι αντιδράσεις πολιτευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο νομό μας, όταν κάποιοι απ' αυτούς μέσα από τα κόμματα τους έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους για την παράδοση των εθνικών δρόμων σε κοινοπραξίες όπως η "Αιγαίον Α.Ε.".
Η κυνικότητα αυτών των εταιριών φαίνεται ανάγλυφα στις σημερινές συνθήκες, αφού πρώτα δεν αναλαμβάνουν καμιά ευθύνη για τις κατολισθήσεις στα Τέμπη, όπου είχαμε και νεκρό, συνεχίζουν το χαράτσι, αφαιμάσσοντας παραπέρα το λαϊκό εισόδημα.
Σαν σύγχρονοι αποικιοκράτες δηλώνουν έμμεσα : "ΗΡΘΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ".
Η λαϊκή αγανάκτηση είναι δικαιολογημένη και ο λαός της Πιερίας που αγωνίζεται ανιδιοτελώς πρέπει να συνεχίσει τον αγώνα του, όχι μόνο για την ακύρωση των διοδίων στο Αιγίνιο αλλά σε όλη τη χώρα, μέσα από ένα πανελλαδικό παλλαϊκό κίνημα που διαμορφώνεται.
Ο αγώνας πρέπει να έχει συγκεκριμένες πολιτικές στοχεύσεις για να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο και δυναμική. Να καταδικάζει τις πολιτικές ξεπουλήματος των υποδομών της χώρας μας, από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ε.Ε, να μην αποδεχτεί τη λογική της ανταποδοτικότητας, όταν ο λαός πληρώνει άμεσους και έμμεσους φόρους, οι δρόμοι όπως και άλλες υποδομές, λιμάνια, αεροδρόμια να είναι δημόσια και δωρεάν στην υπηρεσία του λαού. Μόνο τότε ο αγώνας θα είναι αποτελεσματικός και θα φέρει νίκες και όχι μέσα από διαβουλεύσεις και δημόσιες σχέσεις που ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, αποπροσανατολίζουν, συγκαλύπτουν τις πολιτικές ευθύνες ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, εξωραΐζοντας με αυτό τον τρόπο την αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετούν για την εξασφάλιση κάποιων ψήφων.
Παλλαϊκός αγώνας τώρα, όχι μόνο για να μη γίνουν άλλα διόδια ή να φύγουν από την περιοχή μας, αγώνας για να καταργηθούν όλα τα διόδια, για υποδομές σύγχρονες που να απολαμβάνει δωρεάν ο λαός. Οποιαδήποτε μεσοβέζικη λύση είναι εμπαιγμός και αποπροσανατολισμός που στοχεύει στην εκτόνωση κάθε λαϊκής αγωνιστικής διάθεσης και αγανάκτησης.

Ν.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Από το Λευτεριά

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template