Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010

Η Ν.Ε. Πιερίας του Κ.Κ.Ε., για τα διόδια

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή ανέδειξε αγωνιστικά το ζήτημα των διοδίων και κυρίως το ξεπούλημα των εθνικών αρτηριών σε διεθνείς ιδιωτικές κοινοπραξίες όπως η "ΑΙΓΑΙΟΝ Α.Ε". Ο αγώνας ενάντια στα διόδια πρέπει να πάρει συνολικά πολιτικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει να κάνει με το ξεπούλημα υποδομών της χώρας μας στο κεφάλαιο εγχώριο ή ξένο. Καμία διεθνής ιδιωτική κοινοπραξία όπως η "ΑΙΓΑΙΟΝ Α.Ε" δεν ήρθε από μόνη της ή από το πουθενά να εγκαταστήσει διόδια ή οτιδήποτε άλλο.
Το ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ το 2007 ψήφισαν στο ελληνικό κοινοβούλιο για τις συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών δρόμων σε ιδιωτικές κοινοπραξίες. Μεταξύ αυτών και Πιερείς βουλευτές εκπρόσωποι του δικομματικού μπλοκ στο κοινοβούλιο που τώρα τους βλέπουμε και μπροστάρηδες σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας του Πιερικού λαού.
Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία πρέπει να σταματήσει. Αποτελούν όψιμες και υποκριτικές οι αντιδράσεις πολιτευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο νομό μας, όταν κάποιοι απ' αυτούς μέσα από τα κόμματα τους έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους για την παράδοση των εθνικών δρόμων σε κοινοπραξίες όπως η "Αιγαίον Α.Ε.".
Η κυνικότητα αυτών των εταιριών φαίνεται ανάγλυφα στις σημερινές συνθήκες, αφού πρώτα δεν αναλαμβάνουν καμιά ευθύνη για τις κατολισθήσεις στα Τέμπη, όπου είχαμε και νεκρό, συνεχίζουν το χαράτσι, αφαιμάσσοντας παραπέρα το λαϊκό εισόδημα.
Σαν σύγχρονοι αποικιοκράτες δηλώνουν έμμεσα : "ΗΡΘΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ".
Η λαϊκή αγανάκτηση είναι δικαιολογημένη και ο λαός της Πιερίας που αγωνίζεται ανιδιοτελώς πρέπει να συνεχίσει τον αγώνα του, όχι μόνο για την ακύρωση των διοδίων στο Αιγίνιο αλλά σε όλη τη χώρα, μέσα από ένα πανελλαδικό παλλαϊκό κίνημα που διαμορφώνεται.
Ο αγώνας πρέπει να έχει συγκεκριμένες πολιτικές στοχεύσεις για να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο και δυναμική. Να καταδικάζει τις πολιτικές ξεπουλήματος των υποδομών της χώρας μας, από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ε.Ε, να μην αποδεχτεί τη λογική της ανταποδοτικότητας, όταν ο λαός πληρώνει άμεσους και έμμεσους φόρους, οι δρόμοι όπως και άλλες υποδομές, λιμάνια, αεροδρόμια να είναι δημόσια και δωρεάν στην υπηρεσία του λαού. Μόνο τότε ο αγώνας θα είναι αποτελεσματικός και θα φέρει νίκες και όχι μέσα από διαβουλεύσεις και δημόσιες σχέσεις που ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, αποπροσανατολίζουν, συγκαλύπτουν τις πολιτικές ευθύνες ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, εξωραΐζοντας με αυτό τον τρόπο την αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετούν για την εξασφάλιση κάποιων ψήφων.
Παλλαϊκός αγώνας τώρα, όχι μόνο για να μη γίνουν άλλα διόδια ή να φύγουν από την περιοχή μας, αγώνας για να καταργηθούν όλα τα διόδια, για υποδομές σύγχρονες που να απολαμβάνει δωρεάν ο λαός. Οποιαδήποτε μεσοβέζικη λύση είναι εμπαιγμός και αποπροσανατολισμός που στοχεύει στην εκτόνωση κάθε λαϊκής αγωνιστικής διάθεσης και αγανάκτησης.

Ν.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Από το Λευτεριά

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template