Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2010

Πατρίκιοι οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΜΒ !

Η λειτουργία της ΔΕΥΑΜΒ ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν την τοπική επικαιρότητα την εβδομάδα που μας πέρασε, καθώς μέσα σε ένα επταήμερο είχαμε την κοινή σύσκεψη των μελών της πλειοψηφίας της Διαδημοτικής Επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Νέας Ιωνίας και το Συμβούλιο Προγραμματισμού της Επιχείρησης, όπου είχαμε μία σειρά από κατευθυντήριες οδηγίες προς τη Διεύθυνση της Επιχείρησης, με πιο σημαντική αυτή που αφορά στην εξάντληση όλου του στελεχιακού δυναμικού της Επιχείρησης σε τεχνικούς για την επίβλεψη των έργων.
Ωστόσο δεν είναι μόνον το υψηλό κόστος των έργων και η συμπίεση του κόστους των προμηθειών. Είναι και το υψηλό κόστος λειτουργίας της Διαδημοτικής Επιχείρησης για μισθούς και εργοδοτικές εισφορές για τους διακόσιους περίπου εργαζόμενους, το οποίο ανέρχεται σε 50.000 ευρώ ετησίως για τον καθένα εργαζόμενο κατά μέσο όρο.
Το παραπάνω προκύπτει από μία απλή ανάγνωση των οικονομικών στοιχείων της Επιχείρησης, τα οποία προβλέπουν συνολικά για μισθούς και εργοδοτικές εισφορές περισσότερα από 9.500.000 ευρώ (5.769.000 για την ύδρευση και 3.846.000 ευρώ για τον τομέα της αποχέτευσης). Επίσης υψηλό είναι το κόστος του ηλεκτρικού το οποίο πληρώνει η ΔΕΥΑΜΒ στη ΔΕΗ για τη λειτουργία των αντλιοστασίων τής ύδρευσης και της αποχέτευσης, το οποίο ανέρχεται συνολικά σε 1.835.000 ευρώ (1.305.000 ευρώ για την ύδρευση το 2010 και 530.000 ευρώ η πρόβλεψη για τη λειτουργία του Βιολογικού).
Όσον αφορά στα έργα και τον εξοπλισμό, ο προϋπολογισμός του 2010 της ΔΕΥΑΜΒ προβλέπει εξ ιδίων πόρων τα παρακάτω: Για έργα ύδρευσης 3.225.000 ευρώ, για έργα αποχέτευσης ακαθάρτων - εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων 730.000 ευρώ και για έργα ομβρίων - αντιπλημμυρικά 1.002.000 ευρώ, ενώ στα χρηματοδοτούμενα από κοινοτικά και εθνικά προγράμματα τα έργα ύδρευσης είναι της τάξεως των 5.388.000 ευρώ, τα έργα αποχέτευσης ακαθάρτων - Ε.Ε.Λ 3.210.000 ευρώ και τα έργα ομβρίων - αντιπλημμυρικά 723.000 ευρώ.
Αντώνης Τσελέντης
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

Το ρεπορτάζ, αδικεί την πλειοψηφία των εργαζομένων στην Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β., καθώς αυτοί είναι εργάτες και υπάλληλοι, που αμοίβονται με τα προβλεπόμενα απ' τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Για να μην αναφερθούμε και στους συμβασιούχους εργαζόμενους, που αμοίβονται με μισθούς πείνας στη κυριολεξία!
Είναι αλήθεια ότι ο μέσος όρος, φτάνει στα ποσά του άρθρου, αλλ' αυτό οφείλεται κυρίως στους προκλητικότατους μισθούς των υψηλόβαθμων στελεχών της επιχείρησης και στις επιλεκτικές υπερωρίες, συγκεκριμένης "ομάδας" εργαζομένων.
Υπάρχει σαφέστατα πρόβλημα, με την μισθοδοσία των εργαζομένων και τις κραυγαλέες ανισότητες.
Καθώς επίσης και με την διαχρονική "κλίκα" των golden boys, που διοικεί την Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β. για πολλά χρόνια τώρα κι επιβιώνει με κάθε δημοτική αρχή, ανεξαρτήτως χρώματος!

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template