Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010

Η πρώτη μήνυση κατά των αγροτών

Η πρώτη μήνυση κατά των αγροτών είναι γεγονός. Κατατέθηκε χθες από την Ένωση Ξενοδόχων του Νομού Μαγνησίας στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες μέρες ανάλογες αναφορές θα κατατεθούν και από άλλους φορείς.
Δεν αποκλείεται εξάλλου παράλληλα με το “μέτωπο των αγροτών” να υποβληθούν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου και για τον αποκλεισμό των Τεμπών λόγω των κατολισθήσεων.
Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας εκτιμά πως διαπράχθηκε και διαπράττεται το αδίκημα της παρεμπόδισης της ελεύθερης διακίνησης και της παρακώλυσης συγκοινωνιών, που αναφέρεται και τιμωρείται από τον Ποινικό Κώδικα, και ζητά να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου και η σύλληψη των αγροτών που έχουν αποκλείσει το δρόμο, επικαλούμενη την οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί μέλη της εξαιτίας των μπλόκων.
Στο σκεπτικό της μηνυτήριας αναφοράς οι ξενοδόχοι διά του νομίμου εκπροσώπου τους που είναι η Ένωση, περιλαμβάνουν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία εξαιτίας των μπλόκων οι ακυρώσεις σε ξενοδοχεία στο Νομό Μαγνησίας έχουν αγγίξει το 70%, ενώ η οικονομική ζημιά σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου Κώστα Λεβέντη υπολογίζεται περίπου στα 500.000 ευρώ συνολικά.
“Μόνο το τριήμερο της Παρασκευής 15-1-2010 – Σαββάτου 16-1-2010 και Κυριακής 17-1-2010 καθώς και κατά το τριήμερο της Παρασκευής 22-1-2010 – Σαββάτου 23-1-2010 και Κυριακής 24-1-2010- όπως επισημαίνεται στην αναφορά εξαιτίας των μπλόκων σε όλη την Εθνική Οδό, υπήρξε πλήθος ακυρώσεων που είχαν γίνει σε ξενοδοχεία (ιδίως χειμερινών προορισμών, όπως είναι πολλά χωριά του Πηλίου), που έφτασαν σε ποσοστό 70% επί των υπαρχουσών κρατήσεων –και αφορούσαν μεμονωμένη διαμονή, αθλητικές εκδηλώσεις, συνέδρια, εταιρικές συναντήσεις κ.λ.π.– λόγω της αδυναμίας ή της δυσκολίας πρόσβασης στην περιοχή μας.
Η Ένωση σημειώνει επίσης ότι “ακόμη και στις περιπτώσεις που τα «μπλόκα» δεν εμποδίζουν εντελώς τη διέλευση, αλλά οι αγρότες υποδεικνύουν τη χρήση παρακαμπτήριων οδών, αυτό σημαίνει για τους εκδρομείς ιδιαίτερα μεγάλη καθυστέρηση και ταλαιπωρία, την οποία φυσικά (δεδομένου και ότι πρόκειται για την ψυχαγωγία τους και όχι για αναγκαστική χρήση αυτών, ώστε να εξυπηρετηθούν στην εργασία τους) δεν είναι διατεθειμένοι να υποστούν” .
Προβλέπει τέλος νέα μείωση, αφού ήδη δεν υπάρχει ζήτηση για κρατήσεις τόσο στον ορεινό όγκο του Πηλίου, όσο και μέσα στο Βόλο και για το επόμενο τριήμερο, γι’ αυτό και επιχειρηματολογεί, ζητώντας η παρέμβαση της Δικαιοσύνης να είναι άμεση.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

Στη φωτογραφία, ο Πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας κ. Λεβέντης

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template