Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Η πρώτη μήνυση κατά των αγροτών

Η πρώτη μήνυση κατά των αγροτών είναι γεγονός. Κατατέθηκε χθες από την Ένωση Ξενοδόχων του Νομού Μαγνησίας στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες μέρες ανάλογες αναφορές θα κατατεθούν και από άλλους φορείς.
Δεν αποκλείεται εξάλλου παράλληλα με το “μέτωπο των αγροτών” να υποβληθούν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου και για τον αποκλεισμό των Τεμπών λόγω των κατολισθήσεων.
Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας εκτιμά πως διαπράχθηκε και διαπράττεται το αδίκημα της παρεμπόδισης της ελεύθερης διακίνησης και της παρακώλυσης συγκοινωνιών, που αναφέρεται και τιμωρείται από τον Ποινικό Κώδικα, και ζητά να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου και η σύλληψη των αγροτών που έχουν αποκλείσει το δρόμο, επικαλούμενη την οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί μέλη της εξαιτίας των μπλόκων.
Στο σκεπτικό της μηνυτήριας αναφοράς οι ξενοδόχοι διά του νομίμου εκπροσώπου τους που είναι η Ένωση, περιλαμβάνουν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία εξαιτίας των μπλόκων οι ακυρώσεις σε ξενοδοχεία στο Νομό Μαγνησίας έχουν αγγίξει το 70%, ενώ η οικονομική ζημιά σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου Κώστα Λεβέντη υπολογίζεται περίπου στα 500.000 ευρώ συνολικά.
“Μόνο το τριήμερο της Παρασκευής 15-1-2010 – Σαββάτου 16-1-2010 και Κυριακής 17-1-2010 καθώς και κατά το τριήμερο της Παρασκευής 22-1-2010 – Σαββάτου 23-1-2010 και Κυριακής 24-1-2010- όπως επισημαίνεται στην αναφορά εξαιτίας των μπλόκων σε όλη την Εθνική Οδό, υπήρξε πλήθος ακυρώσεων που είχαν γίνει σε ξενοδοχεία (ιδίως χειμερινών προορισμών, όπως είναι πολλά χωριά του Πηλίου), που έφτασαν σε ποσοστό 70% επί των υπαρχουσών κρατήσεων –και αφορούσαν μεμονωμένη διαμονή, αθλητικές εκδηλώσεις, συνέδρια, εταιρικές συναντήσεις κ.λ.π.– λόγω της αδυναμίας ή της δυσκολίας πρόσβασης στην περιοχή μας.
Η Ένωση σημειώνει επίσης ότι “ακόμη και στις περιπτώσεις που τα «μπλόκα» δεν εμποδίζουν εντελώς τη διέλευση, αλλά οι αγρότες υποδεικνύουν τη χρήση παρακαμπτήριων οδών, αυτό σημαίνει για τους εκδρομείς ιδιαίτερα μεγάλη καθυστέρηση και ταλαιπωρία, την οποία φυσικά (δεδομένου και ότι πρόκειται για την ψυχαγωγία τους και όχι για αναγκαστική χρήση αυτών, ώστε να εξυπηρετηθούν στην εργασία τους) δεν είναι διατεθειμένοι να υποστούν” .
Προβλέπει τέλος νέα μείωση, αφού ήδη δεν υπάρχει ζήτηση για κρατήσεις τόσο στον ορεινό όγκο του Πηλίου, όσο και μέσα στο Βόλο και για το επόμενο τριήμερο, γι’ αυτό και επιχειρηματολογεί, ζητώντας η παρέμβαση της Δικαιοσύνης να είναι άμεση.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

Στη φωτογραφία, ο Πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας κ. Λεβέντης

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template