Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

«Κανάκης Α.Ε»: Αρνητικές οι εξελίξεις για τους εργαζόμενους

Σε «ομηρία» παραμένουν οι εργαζόμενοι της εταιρίας μεταλλικών κατασκευών «Κανάκης Α.Ε.». Η παραίτηση του διαμεσολαβητή ο οποίος θα αναλάμβανε να έρθει σε επαφή με τους πιστωτές της επιχείρησης για τη ρύθμιση των χρεών, (μετά την υπαγωγή στο άρθρο 99), αποτελεί τη νέα, αρνητική για τους εργαζόμενους, εξέλιξη.
Στο μεταξύ, η καταβολή έκτακτου βοηθήματος-οικονομική ανάσα για τους εργαζόμενους παραμένει έως και σήμερα υπόσχεση από πλευράς του υφυπουργού Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη.
Για τις αρνητικές εξελίξεις στο θέμα της «Κανάκης Α.Ε.» ενημέρωνε την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου, στο πλαίσιο χθεσινής συνεδρίασης, ο Βασ. Λινάρδος.
Μετά την υπαγωγή της εταιρίας στο άρθρο 99 και τον ορισμό διαμεσολαβητή προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα ρύθμισης χρεών προς πιστωτές αλλά και αν η επιχείρηση μπορεί να σταθεί στα πόδια της, οι εξελίξεις δεν ήταν αναμενόμενες. Η παραίτηση του διαμεσολαβητή και ο χρόνος που θα απαιτηθεί μέχρι τον ορισμό νέου «μπλοκάρει» την υπόθεση.
Την ίδια στιγμή με το επίδομα ανεργίας προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους οι εργαζόμενοι της «Κανάκης Α.Ε.». «Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Υπάρχουν εργαζόμενοι που αντιμετωπίζουν ακόμη και προβλήματα υγείας, εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας», δήλωνε ο Βασ. Λινάρδος.
Ζήτησε δε από την διοίκηση του ΕΚΒ να καταγγείλει τον υφυπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη για τη μη υλοποίηση δέσμευσης σε ότι αφορά την καταβολή έκτακτου οικονομικού βοηθήματος.
Υπενθύμισε τη συνάντηση που έγινε με τον Γ. Κουτρουμάνη ο οποίος παρουσία της διοίκησης του ΕΚΒ δεσμεύτηκε για την καταβολή του επιδόματος. «Δεν μπορεί άλλα να υπόσχεται και άλλα να πράττει. Πρέπει να καταγγελθεί η στάση αυτή. Θα προχωρήσουμε σε ενέργειες που θα δημιουργήσουν προβλήματα», έλεγε από την πλευρά των εργαζομένων της «Κανάκης Α.Ε.» ο Βασ. Λινάρδος.
Δόθηκαν υποσχέσεις για οικονομική ενίσχυση που μέχρι σήμερα δεν έχουν υλοποιηθεί, ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλος.
Από την πλευρά του ο γεγονός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Γ. Κίτσιος δήλωσε «Δεν μπορεί να δίνονται υποσχέσεις για καταβολή οικονομικού βοηθήματος και να διαπιστώνουμε αλλαγή στάσης. Πρέπει να διαμαρτυρηθούμε για τον εμπαιγμό αυτό και να αναδείξουμε την αφερεγγυότητα που υπάρχει. Η κατάσταση είναι δύσκολη και πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».
Σημειώνεται ότι σήμερα το απόγευμα (6μ.μ.) εκπρόσωποι των εργαζομένων της «Κανάκης» θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου με αφορμή τις προαναφερόμενες εξελίξεις.
Ειρήνη Καραμήτσου
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template