Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010

Δικαστικές ενέργειες για τα διόδια, από την Ένωση Καταναλωτών Βόλου

Δικαστικό αγώνα για το θέμα της είσπραξης υψηλών διοδίων τελών και των παράνομων και καταχρηστικών χρεώσεων τραπεζών, ξεκινά η Ένωση Καταναλωτών Βόλου.
Για τις σχεδιαζόμενες δράσεις σε σχέση με τα διόδια και τις ομαδικές αγωγές κατά των τραπεζών για παράνομες και καταχρηστικές χρεώσεις, ενημέρωσαν το Νομάρχη Μαγνησίας Απ. Παπατόλια, εκπρόσωποι της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου, στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν προχθές.
Συγκεκριμένα η Ένωση Καταναλωτών Βόλου, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, θα προβεί σε νέες δικαστικές ενέργειες και κινητοποιήσεις εναντίον της παραχωρησιούχου εταιρείας «Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου Α.Ε» για τη συνέχιση της είσπραξης υψηλών διοδίων τελών, ακόμη και για τα τμήματα της Ε.Ο. Μαλιακός - Κλειδί, που δεν πληρούν τις προδιαγραφές του αυτοκινητοδρόμου, που είναι υπό κατασκευή και που δεν είναι καν σε δημόσια χρήση σήμερα λόγω της κατολίσθησης των Τεμπών.
Για τις ενέργειες αυτές η Ένωση Καταναλωτών θα επιδιώξει τη συνεργασία των φορέων που το περασμένο έτος είχαν καταθέσει από κοινού αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της παραχωρησιούχου εταιρείας και η οποία απορρίφθηκε με το αιτιολογικό ότι «η μη είσπραξη διοδίων τελών θα σήμαινε απώλεια εσόδων και θέσεων εργασίας για την εταιρεία».
Στο μεταξύ, το δρόμο της δικαιοσύνης θα πάρουν οι καταγγελίες δανειοληπτών κατά τραπεζών για παράνομες χρεώσεις. Έως το τέλος Φεβρουαρίου αναμένεται να κατατεθούν οι πρώτες ομαδικές αγωγές κατά τραπεζών για παράνομες και καταχρηστικές χρεώσεις σε βάρος δανειοληπτών από στεγαστικά, καταναλωτικά δάνεια, πιστωτικές κάρτες κ.λ.π. Μέχρι σήμερα η Ένωση Καταναλωτών έχει λάβει δεκάδες καταγγελίες και ολοκληρώνει η διαδικασία συγκέντρωσης σχετικών εγγράφων και παραστατικών των δανειοληπτών.
Σημειώνεται τέλος, ότι το μεσημέρι του ερχόμενου Σαββάτου, θα διανεμηθεί με την υποστήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας, το περιοδικό της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης του Βόλου.
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template