Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010

Στο πλευρό των αγροτών το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μαγνησίας

Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών εξέδωσε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Μαγνησίας, στη σημερινή του συνεδρίαση, με τη σύμφωνη γνώμη των παρατάξεων της πλειοψηφίας, της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφιών και τη διαφωνία της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας.
Η Νομαρχία ζητά από την κυβέρνηση να ανοίξει άμεσα διάλογο χωρίς προαπαιτούμενα και αποκλεισμούς, την έναρξη χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής» και να δοθούν κίνητρα ανασυγκρότησης του Συνεταιριστικού Κινήματος.
Ενημερώνοντας το σώμα ο Νομάρχης αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στο μπλόκο των αγροτών στις Μικροθήβες και επισήμανε ότι το Νομαρχιακό Συμβούλιο πρέπει να λάβει θέση για τα προβλήματα των αγροτών και αργότερα να γίνει συζήτηση στο Ν.Σ. για τα προβλήματα, παρουσία των αγροτών.
Ο Γιάννης Πρίντζος συμφώνησε με τα λεγόμενα του Νομάρχη και εξέφρασε ενστάσεις για τη αναγραφή του συνόλου των αιτημάτων των αγροτών στη Μαγνησία.
Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφία Σάκης Κοκκίνης τόνισε ότι πρέπει στο ψήφισμα να συμπεριληφθεί και η ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών.
Τέλος, ο Γιώργος Χαρμάνης, δήλωσε ότι η ΝΑΣ αντιτίθεται στην έκδοση του ψηφίσματος.(!!!)
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο ανέβαλε τη συζήτηση για την οριστική μελέτη της παράκαμψης Αφήσσου - Λεφόκαστρου, καθώς, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν οι μελετητές, και τη γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ αντιπλημμυρικά έργα χειμάρρου Κραυσίδωνα, για να ενημερωθεί η μείζονα μειοψηφία και να υποβάλει προτάσεις.
Το ψήφισμα
Το ψήφισμα που εξέδωσε το νομαρχιακό συμβούλιο, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι εκφράζει στους αγρότες, την συμπαράστασή του στον αγώνα για την επίλυση των χρόνιων αιτημάτων τους. Εκτιμά ότι οι αγρότες έχουν την πολιτική ωριμότητα να αντιληφθούν ποιες μορφές αγώνα προδιαθέτουν θετικά την κοινωνία και προσελκύουν συμμάχους για την υποστήριξη των αιτημάτων τους και ποιες δημιουργούν συνθήκες απομόνωσης και περιθωριοποίησης, ευνοώντας την εμφάνιση φαινόμενων «κοινωνικού αυτοματισμού» κ.λ.π.
Ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε ένα ανοικτό και χωρίς προαπαιτούμενα και αποκλεισμούς διάλογο ,με στόχο μια νέα αγροτική οικονομία προσανατολισμένη στις ανάγκες των αγροτών και της κοινωνίας. Βάση του διαλόγου θα πρέπει να είναι όλα τα θέματα πού αντιμετωπίζει ως αδυσώπητη πραγματικότητα χρόνια τώρα ο Έλληνας παραγωγός, αγρότης και κτηνοτρόφος και πού συμπυκνώνονται στο τρίπτυχο Παράγω ακριβά , Πουλάω (όταν πουλάω) φθηνά, Αγοράζω (ως καταναλωτής) ακριβά».
Όπως αναφέρει ακόμη, «η Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην έναρξη με απρόσκοπτη χρηματοδότηση του προγράμματος «Αλ.Μπαλτατζής» που ήδη έχει καθυστέρηση τριών ετών και έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα και στους νέους αγρότες ,και στην συνέχιση των αγροτοπερι-βαλλοντικών προγραμμάτων και στην υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων ,πολιτικών γής ,διαχείρισης υδάτινων πόρων , να δώσει κίνητρα για την ανασυγκρότηση του συνεταιριστικού κινήματος κ.λ.π.»
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template