Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010

Αλμυρός: Ξέφραγο αμπέλι για κλέφτες και διαρρήκτες


Καθημερινά πλέον τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων
Αποθρασύνονται οι ασύλληπτοι δράστες - Τρομοκρατημένοι οι πολίτες, κλειδαμπαρώνουν τα σπίτια τους - Ανάγκη παρέμβασης από τον Δήμο και τους τοπικούς φορείς

Αυξάνουν και πληθαίνουν τα θύματα των ληστών που χτυπάνε πλέον σχεδόν καθημερινά σπίτια στον Αλμυρό και στις γύρω περιοχές. Εν τω μεταξύ, όπως καταγγέλλουν οι παθόντες στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, η δράση των …ποντικών έχει τα ίδια χαρακτηριστικά σε κάθε περίπτωση, που μάλλον οδηγούν στους ίδιους δράστες.
Το ελλιπές αστυνομικό δυναμικό, η απροσεξία και η αδηφαγία των ληστών έχουν μετατρέψει τους πολίτες του Αλμυρού σε «ελεύθερους πολιορκημένους» μέσα στα σπίτια τους, αφού η ανησυχία συνεχώς μεγαλώνει, όσο τα περιστατικά αυξάνονται σε συχνότητα, ενώ την ίδια στιγμή και η λεία τους αυγατίζει.
Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, νέες κλοπές συνέβησαν σε οικίες της ενορίας της Ευαγγελίστριας, της Ευξεινούπολης, αλλά και στη Νέα Αγχίαλο.
Πιο συγκεκριμένα τέσσερις διαρρήξεις έγιναν την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα από τις 4 και μισή μέχρι και τις 8 το βράδυ.
Σε οικία 48χρονου στην Ευξεινούπολη οι δράστες παραβίασαν την κεντρική είσοδο και αφαίρεσαν χρυσαφικά και τιμαλφή συνολικής αξίας 7.000 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα περίπου -και πάλι με την παραβίαση της κεντρικής εξώθυρας- εισήλθαν σε σπίτι 55χρονου στον Αλμυρό και έκλεψαν χρυσαφικά 6.000 ευρώ.
Στη Νέα Αγχίαλο οι δράστες μπήκαν σε δύο σπίτια και η λεία τους ανήλθε στα 3.500 ευρώ. Αρχικά μπήκαν σε οικία 47χρονης παραβίασαν μπαλκονόπορτα και πήραν χρυσαφικά αξίας 1.500 ευρώ, ενώ στη δεύτερη περίπτωση διέρρηξαν την κεντρική είσοδο και έφυγαν πάλι με χρυσαφικά αξίας 2.000 ευρώ.
Εν τω μεταξύ ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων έχουν δηλώσει στην Αστυνομία κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας. Πιο συγκεκριμένα τέσσερις συμπολίτες μας δήλωσαν την κλοπή των πινακίδων των οχημάτων, ενώ του ενός έκλεψαν τις πινακίδες τόσο από το Ι.Χ. αυτοκίνητό του αλλά και από το αγροτικό του.
Η Αστυνομία προσπαθεί, με τις λίγες δυνάμεις που διαθέτει, να εντοπίσει τους δράστες και καλεί τους πολίτες, οποιαδήποτε περίεργη κίνηση που πέφτει στην αντίληψή τους, να την καταγγέλλουν.
Από την άλλη η Πολιτεία έχει αναθέσει πολλές αρμοδιότητες στην Αστυνομία, όπως οι μεταγωγές μεταναστών και τη διευθέτηση απελάσεων και άλλων συναφών διεκπεραιώσεων, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στο πραγματικό της έργο, που δεν είναι άλλο από τη φύλαξη του πολίτη από πάσης φύσεως εγκληματική και παραβατική συμπεριφορά.
Αναγκαίο κρίνεται επίσης, αφού το φαινόμενο των διαρρήξεων είναι σε έξαρση και ολοένα χειροτερεύει, να παρέμβει ο Δήμος και οι τοπικοί φορείς, πιέζοντας τους αρμοδίους προς κάθε κατεύθυνση, για την καλύτερη και πληρέστερη αστυνόμευση του Αλμυρού και της περιοχής του.
Μπάμπης Παπαρρίζος
Από την εφημερίδα Λαός του Αλμυρού

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template