Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2010

Αρσενικό στο νερό του Αερινού!

Τη στιγμή που το ζήτημα με τις υπερβάσεις σε χρώμιο στο πόσιμο νερό του Περιβλέπτου φαίνεται να οδεύει σε λύση, νέες υπερβάσεις σημειώθηκαν, αυτή τη φορά στο στοιχείο αρσενικό, στο Αερινό.
«Καθαρό» το νερό των γεωτρήσεων του Περιβλέπτου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ιδιωτικού εργαστηρίου, από την τελευταία δειγματοληψία που πραγματοποιήθηκε από κοινού με τη Διεύθυνση Υγείας της ΝΑΜ, της οποίας τα αποτελέσματα αναμένονται το προσεχές διάστημα.
Συνεχίζονται τα προβλήματα με το πόσιμο νερό στο δήμο Φερών. Μετά τις υπερβάσεις σε χρώμιο, τώρα σημειώθηκαν υπερβάσεις και σε αρσενικό.
Συγκεκριμένα λοιπόν μετά τον εντοπισμό χρωμίου σε γεωτρήσεις στο Περίβλεπτο και το Αερινό και μια σειρά μετρήσεων που διενεργήθηκαν από την Διεύθυνση Υγείας της ΝΑΜ αλλά και από ιδιωτικό εργαστήριο, πριν από δύο εβδομάδες πραγματοποιήθηκε κοινή δειγματοληψία των δύο φορέων σε όλες τις γεωτρήσεις, ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν υπερβάσεις και σε ποιες από τις γεωτρήσεις που λειτουργεί ο δήμος.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ιδιωτικού εργαστηρίου δεν διαπιστώθηκε καμία υπέρβαση σε χρώμιο, ωστόσο διαπιστώθηκε υπέρβαση στο στοιχείο αρσενικό σε γεωτρήσεις του Αερινού, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα από την Διεύθυνση Υγείας.
«Πάντα τα αποτελέσματα της Διεύθυνσης Υγείας καθυστερούν λίγο παραπάνω, γιατί στέλνονται σε εργαστήριο», εξηγεί ο δήμαρχος Φερών Κωνσταντίνος Κανάρης και προσθέτει πως εφόσον και τα στοιχεία της ΝΑΜ δείξουν ότι δεν υπάρχουν υπερβάσεις, ο δήμος θα επιτρέψει και πάλι στους κατοίκους να πιούνε νερό από το δίκτυο του Περιβλέπτου.
Αναφορικά με τον εντοπισμό αρσενικού σε γεωτρήσεις στο Αερινό, όπως τόνισε ο κ. Κανάρης, έγιναν μετρήσεις και στις πέντε ιδιωτικές γεωτρήσεις που λειτουργούν στην περιοχή και διαπιστώθηκε ότι μια εξ αυτών μπορεί να τροφοδοτήσει με «καθαρό» νερό το δίκτυο.
Για το λόγο αυτό ο δήμος σκοπεύει να μισθώσει τη γεώτρηση αυτή και να τη συνδέσει με 1.000 μέτρα αγωγό με το δίκτυο, ώστε να τροφοδοτείται με νερό πρόσκαιρα η περιοχή του Αερινού, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται μια σειρά διαδικασιών τις οποίες και έχει κάνει ο δήμος για να ανορυχτούν νέες υδρευτικές γεωτρήσεις.
Αλίκη Φωτιάδου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template