Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Στους 16 του Κυπέλλου ο Ολυμπιακός Βόλου

Έτσι …αγαπάει ο Ολυμπιακός. Νίκη πρόκριση, που πανηγύρισε όλος ο Βόλος πέτυχε χθες ο Ολυμπιακός, που επικράτησε με 2-1 της Λάρισας και πήρε το εισιτήριο για τους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας, αποδεικνύοντας ότι είναι το αφεντικό της Θεσσαλίας.
Οι Βολιώτες προηγήθηκαν νωρίς στο 5’ με τον Ροτζέριο, κάνοντας το ιδανικό ξεκίνημα, πήγαν να βγάλουν μόνοι τους τα μάτια τους με αυτογκόλ του Κακαρά, που επέτρεψε στη Λάρισα χωρίς ευκαιρίες να ισοφαρίσει στο 41’, αλλά τελικά ο Ουμπίντες με τη βοήθεια του Μελίσση στις καθυστερήσεις δικαίωσε τις προσπάθειες των συμπαικτών του και του ίδιου και έδωσε τη μεγάλη νίκη στους ερυθρόλευκους.
Η νίκη του Ολυμπιακού αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις από τη στιγμή που ο Ξανθιώτης διαιτητής Ντάκος έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του, για να σταματήσει τους Βολιώτες, με πολλά ανάποδα σφυρίγματα εις βάρος του, αποκορύφωμα των οποίων ήταν η μη υπόδειξη καθαρού πέναλτι υπέρ του Ροτζέριο στο πρώτο μέρος και η αποβολή του Πλιάγκα με απευθείας κόκκινη κάρτα στο κέντρο του γηπέδου πάνω στον Ιγκλέσιας έξι λεπτά πριν τη λήξη, με αποτέλεσμα να εκτεθεί ανεπανόρθωτα και τώρα να κινδυνεύει να ξανατιμωρηθεί, αφού στο χθεσνό ματς επέστρεψε από τιμωρία.
Ο Σ. Τσιώλης παρέταξε την ομάδα με ένα 4-3-2-1, με τους Κοτίτσα, Αρβανίτη, Μπουλούτ και Κακαρά στην άμυνα. Δύο ήταν οι αμυντικοί χαφ, αφού δίπλα στο συνήθη ύποπτο Άλβαρεζ έπαιξε ο Ροτζέριο, που όταν η ομάδα επετίθετο άφηνε μόνο του τον Αργεντινό και γινόταν τέταρτος επιθετικός χαφ, ενώ πίσω από τον Κοντέωνα έπαιξαν οι Μόνχε, Ουμπίντες και Ψυχογιός, με τους δύο πρώτους να αλλάζουν συνεχώς θέσεις και τον νεαρό Θεσσαλονικιό να αγωνίζεται μπροστά από τον Κοτίτσα.
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό, που στο 5’ έμαθαν στους βυσσινί τι θα πει …βύσσινο, με τον Ροτζέριο να σκοράρει με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ψυχογιού. Η φάση ξεκίνησε από τελείως άστοχο σου του σκόρερ που έφυγε προς τα πλάγια, αλλά ο Ψυχογιός δεν άφησε τη φάση να πάει χαμένη και δημιούργησε το γκολ.
Η Λάρισα προσπάθησε να αντιδράσει και στο 7’ ο Μετίν είχε σουτ έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι, ενώ στο 11’ ο Ουμπίντες προσπάθησε να πετύχει ένα απίστευτο γκολ κρεμώντας σχεδόν από τη σέντρα τον Σέρεμετ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Στο 25’ η άμυνα του Ολυμπιακού ανησύχησε, όταν ο Σίμιτς έκανε αρχικά λάθος κοντρόλ και στη συνέχεια πλάσαρε λίγο άουτ. Στο 32’ κάτω από τις επευφημίες των οπαδών, που φώναζαν ρυθμικά Ούμπι-Ούμπι, ο σπεσιαλίστας Ουμπίντες εκτέλεσε φάουλ, που κόντραρε στο τείχος και πέρασε κόρνερ.
Τρία λεπτά αργότερα ήρθε ο Ντάκος να κάνει τον πρώτο του …διαιτητικό φόνο, αφού έκλεισε τα μάτια, όπως είχε κάνει και στο ματς ΠΑΟ-Αρη, που κόστισε την τιμωρία του, σε καθαρό πέναλτι στον Ροτζέριο από τον Μπουκουβάλα, με τον Αγρινιώτη να σπρώχνει αντικανονικά τον Βραζιλιάνο. Σαν να μην έφτανε αυτό, και αφού στο 38’ ο Μετίν είχε ωραία εκτέλεση φάουλ λίγο άουτ, στο 41’ η Λάρισα ισοφάρισε με αυτογκόλ του Κακαρά, που πήγε να παρεμβληθεί στο ένα δύο Μετίν- Ντε Νίγκρις και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-1.
Στο δεύτερο μέρος, όπως και στο πρώτο, δεν έγιναν πολλές μεγάλες φάσεις. Στο 50’ ο Ψυχογιός από το ημικύκλιο της περιοχής μετά από μεταβίβαση του Κοντέωνα έπιασε το σουτ, αλλά ο Σέρεμετ μπλόκαρε. Από το 60’ και μετά ο Σ. Τσιώλης ρίσκαρε περισσότερο, αφού έριξε στο παιχνίδι τον Πλιάγκα, ναι μεν στην ίδια θέση με τον Ψυχογιό, αλλά με αμιγώς επιθετικά καθήκοντα. Ο Πλιάγκας έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του, αφού στο 61’ διείσδυσε και έβγαλε την παράλληλη μπαλιά για τον Μόνχε, που περίμενε να σκοράρει, αλλά ο Νταμπίζας σωτήρια απομάκρυνε την τελευταία στιγμή, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μόνχε βρήκε τον Κοντέωνα κι αυτός με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.
Στο 68’ είχαμε την κόκκινη στον Νταμπίζα. Ο αρχηγός των Λαρισαίων, που αποβλήθηκε δίκαια, καθώς ανέτρεψε ως τελευταίος της άμυνας τον Κοντέωνα, επέδειξε αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, κλωτσώντας ό,τι έβρισκε μπροστά του και ανοίγοντας διάλογο με την κερκίδα, ενώ πήγε στα αποδυτήρια, χωρίς να δώσει το περιβραχιόνιο σε κάποιον συμπαίκτη του, με αποτέλεσμα το ματς να καθυστερήσεις να επαναρχίσει για τρία λεπτά, μέχρι να το φέρει άνθρωπος της λαρισινής ομάδας στον αγωνιστικό χώρο.
Με έναν παίκτη περισσότερο ο Ολυμπιακός είχε τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι. Μάλιστα στο 74’ μπήκε στο ματς ο Αμπράμοβιτς και τότε ο Κοντέων γύρισε στόπερ, με τον Αρβανίτη να γίνεται αμυντικός μέσος, αλλαγές που είχαν σκοπό να κάνουν τους ερυθρόλευκους επιθετικότερους και να πιέσουν μέχρι το τέλος για το γκολ της νίκης. Αυτό τελικά ήρθε στο 92’, αλλά με αριθμητική ισορροπία, αφού ο ανεκδιήγητος Ντάκος απέβαλε και μόνο αυτός κατάλαβε γιατί, τον Πλιάγκα στο 84’ με απευθείας κόκκινη για φάουλ στο κέντρο πάνω στον Ιγκλέσιας.
Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων λοιπόν ο Μόνχε άλλαξε με τον Ουμπίντες κι αυτός σούταρε εκτός περιοχής για να κοντράρει η μπάλα στο κεφάλι του Μελίσση και να καταλήξει στα δίχτυα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς, με τους παίκτες να γίνονται μετά το σφύριγμα της λήξης ένα κουβάρι και να πανηγυρίζουν τη μεγάλη επιτυχία.
Όσον αφορά στη Λάρισα, αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να είναι και ευεργετικό, καθώς τώρα οι βυσσινί θα επικεντρωθούν αποκλειστικά στον βασικό τους στόχο, που είναι η αποφυγή του υποβιβασμού.
Αυτό τέλος που αξίζει πραγματικά να σημειώσουμε είναι ότι η νίκη του Ολυμπιακού ένωσε τους οπαδούς της Νίκης και του Ολυμπιακού, καθώς και οι Νικιώτες χάρηκαν ιδιαίτερα για τη μεγάλη πρόκριση του συμπολίτη τους.

Ολυμπιακός Β. (Σάκης Τσιώλης): Γλύκος, Κοτίτσας, Αρβανίτης, Κακαράς, Ψυχογιός (59΄ Πλιάγκας), Αλβάρεζ (74΄ Αμπράμοβιτς), Μπουλούτ, Κοντέων, Ουμπίντες, Ροτζέριο (95΄ Χανιώτης), Μόνχε
Λάρισα (Μαρίνος Ουζουνίδης): Σέρεμετ, Μπουκουβάλας, Νταμπίζας, Ντε Νίγκρις (60' Κάσας), Τουάμα, Μετίν (70' Ντέλσον), Σίμιτς, Ρομέου (75' Ααράμπ), Τριποτσέρης, Ιγκλέσιας, Μελίσσης

*Κατάμεστο ήταν το στάδιο του Βόλου, εκτός φυσικά από την εξέδρα προς τη Γορίτσα, που έχει πρόβλημα στατικότητας. Οι 7.000 φίλαθλοι, μόνο Βολιώτες, είχαν το δικό τους μερίδιο στη χθεσινή επιτυχία.
*Ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Κώστας Πηλαδάκης, δεν έδωσε το παρών χθες στο γήπεδο του Βόλου, αλλά μόνο γύρω στους 60 Λαρισαίους, που φιλοξενήθηκαν στη θύρα των επισήμων και έτυχαν της άψογης φιλοξενίας της βολιωτικής ΠΑΕ, αλλά και συνολικά των φιλάθλων του Βόλου.
* Λαρισαίος και πρόκληση είναι συνώνυμο. Έτσι λοιπόν καμιά εκατοστή Λαρισαίοι ήρθαν με το τρένο στο Βόλο, αλλά φυσικά η αστυνομία τους έστειλε πίσω. Επίσης δύο πούλμαν με Λαρισαίους σταμάτησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στον Περιφερειακό και φυσικά κι αυτοί πήραν την …άγουσα για τη Λάρισα.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template