Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009

Διαφυγόντα κέρδη εννέα ετών ζητούν οι ταξιτζήδες από τη ΝΑΜ!

Διαφυγόντα κέρδη σχεδόν εννέα (!) ετών, θα διεκδικήσουν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, τα μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου και Νέας Ιωνίας « Ο Άγιος Χριστόφορος» για τη διοικητική πράξη που είχε γίνει το 2000-2001 και αφορούσε στην έκδοση των 15 αδειών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων, ύστερα από απόφαση που έλαβε σε έκτακτη συνεδρίασή του το προεδρείο του Συνδέσμου.
Προκειμένου μάλιστα να προχωρήσει άμεσα αυτή η διαδικασία, από την ερχόμενη εβδομάδα, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί θα καταθέσει στα αρμόδια δικαστήρια τα αναγκαία έγγραφα.
Η έκτακτη συνεδρίαση του προεδρείου του Συνδέσμου, αλλά και η ληφθείσα απόφαση για διεκδίκηση διαφυγόντων κερδών, ήταν προϊόν της απόφασης που έλαβε νωρίς χθες το μεσημέρι ύστερα από πολύωρη συνεδρίαση η Νομαρχιακή Επιτροπή κατά πλειοψηφία (ψήφοι 4-1), σύμφωνα με την οποία οι 15 άδειες θα επανεκδοθούν, εφόσον βέβαια γίνει ο απαραίτητος έλεγχος των δικαιολογητικών που θα κατατεθούν από τους άμεσα ενδιαφερόμενους επαγγελματίες.
Μάλιστα, την ικανοποίησή του για την απόφαση, εξέφρασε στη «Μαγνησία» ο πρόεδρος των Ραδιοταξί Βόλου κ. Βασίλης Αλεξίου, ο οποίος εκτίμησε ότι σε ενάμιση μήνα περίπου και πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, οι συνάδελφοί του θα μπορούν πλέον να κυκλοφορούν καθ’ όλα νόμιμα τα αυτοκίνητά τους στην πόλη, για την εξυπηρέτηση των πελατών τους.
Κινητοποιήθηκαν
Λόγω της συνεδρίασης της Νομαρχιακής Επιτροπής, τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν από τις 9 χθες το πρωί τα μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου και Νέας Ιωνίας «Ο Άγιος Χριστόφορος», εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι δεν είχαν αφαιρεθεί -εκτός από μία- οι άλλες 14 άδειες των ταξί, παρά τις προηγηθείσες δικαστικές αποφάσεις.
Χθες το πρωί πάντως και πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Νομαρχιακής Επιτροπής, οι κάτοχοί τους τις κατέθεσαν στο αρμόδιο γραφείο της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών.
Από την πλευρά τους τα μέλη του Συνδέσμου συγκέντρωσαν από το πρωί τα ταξί τους στο χώρο στάθμευσης του Εκθεσιακού Κέντρου Βόλου και ακολούθως κατευθύνθηκαν στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών προκειμένου να περιμένουν το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Επιτροπής.
Ας σημειωθεί ότι η συμμετοχή των ιδιοκτητών ταξί στη στάση εργασίας ήταν καθολική, ενώ στους δρόμους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου, με απόφαση του Συνδέσμου κυκλοφόρησαν μέχρι τη μία το μεσημέρι 14 μόνον ταξί για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών και περιστατικών.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

Σε περίεργους κι επικίνδυνους δρόμους οδηγούν τα πράγματα οι ιδιοκτήτες ταξί στον Βόλο!
Ερωτήματα:
1.Ο Σύνδεσμος ιδιοκτητών ταξί "Άγιος Χριστόφορος", είναι ο συνδικαλιστικός τους φορέας. Από πότε ένα επαγγελματικό σωματείο θεωρείται επιχείρηση για να ζητά διαφυγόντα κέρδη;;;
2.Αν αυτοί που έχουν τις άδειες ταξί και βγάζουν το μεροκάματό τους, ζητούν διαφυγόντα κέρδη, τότε εκείνοι που τις έχασαν μετά από 9 χρόνια κι έμειναν άνεργοι, τι πρέπει να ζητήσουν;;; 
3.Αν με την ίδια λογική (του παραλόγου) των ιδιοκτητών ταξί, κινηθούν κι άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι, που οι άδειές τους εξαρτώνται απ' την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση (περιπτεριούχοι, μικροπωλητές λαϊκών αγορών κλπ.), τι θα γίνει στην αγορά;;;
Μεγάλο "καλάμι" έχουν καβαλήσει οι ταξιτζήδες του Βόλου κι όταν θα πέσουν απ' αυτό, (απελευθέρωση), θα "τσακιστούν" άσχημα!!!

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template