Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Κατακτητής της κορυφής ο Ολυμπιακός Βόλου

Πάτησε κορυφή ο Ολυμπιακός Βόλου που σε ένα ματς για καρδιακούς υπέταξε χθες το απόγευμα τον Ιωνικό με 2-1, με τον Ουμπίντες να αναδεικνύεται σε ήρωα, αφού με δύο ισάριθμες εκτελέσεις φάουλ έδωσε τη νίκη στην ομάδα, που είχε βρεθεί πίσω στο σκορ από το 67’. Οι ερυθρόλευκοι δεν πέτυχαν πρώτοι γκολ, κάτι που δικαιούνταν βάσει των πολλών ευκαιριών τους κόντρα σε μια τελείως αμυντικά στημένη ομάδα. Όμως βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα από τη στιγμή που δέχθηκαν το 0-1 και έφεραν τούμπα το ματς, δίνοντας το έναυσμα στους 5.000 φιλάθλους τους να ξεσπάσουν σε έξαλλους πανηγυρισμούς για την τέταρτη συνεχόμενη νίκη.
Ο Ολυμπιακός στο πρώτο 25λεπτο πολιόρκησε με κάθε τρόπο την εστία του Πουρή, ο οποίος στο 3’ μπλόκαρε το σουτ του Μόνχε, στο 4’ είδε το δοκάρι να αποκρούει για λογαριασμό του το σουτ του Χανιώτη, ενώ στο 8’ η κεφαλιά του Ροτζέριο από τη μικρή περιοχή δε βρήκε στόχο. Στο 15’ ο τερματοφύλακας του Ιωνικού έπεσε σωστά στην κλειστή του γωνία και έδιωξε το σουτ του Ουμπίντες και στο 23’ ο Χανιώτης αστόχησε από το ύψος της μικρής περιοχής με κεφαλιά.
Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη και στο 24’ όταν μετά από κόρνερ του Μόνχε, ο Άλβαρεζ έπιασε μια γυριστή κεφαλιά, χωρίς η μπάλα να του κάνει το χατίρι.
Στα τελευταία είκοσι λεπτά ο ρυθμός του Ολυμπιακού έπεσε κι αυτό έδωσε το δικαίωμα στον Ιωνικό να πάρει ανάσες και να δημιουργήσει και την πρώτη του ευκαιρία στο 26’, με τον Λανκλέ, χωρίς όμως ο Κολίτσης να προβληματιστεί ιδιαίτερα. Όμως στο 28’ ο ελληνοποιημένος τερματοφύλακας είχε σύμμαχο την τύχη, όταν ο Λανγκλέ αφύλακτος στο σημείο του πέναλτι έκανε το πλασέ, που έφυγε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
Η τελευταία καλή ευκαιρία του πρώτου μέρους ανήκε στον Ολυμπιακό, που στο 38’ μπορούσε να προηγηθεί, με τον Ουμπίντες να πασάρει στον Ροτζέριο και τον Βραζιλιάνο να στέκεται άτυχος, καθώς το δυνατό σουτ που επιχείρησε κόντραρε σε αμυνόμενο και κατέληξε κόρνερ.
Μίλησε στο β’ ο Ούμπιντες
Στο β’ ημίχρονο ο Σάκης Τσιώλης άφησε στην άκρη το 4-5-1 και το μετέτρεψε σε 4-4-2, έχοντας ως δίδυμους πύργους στην επίθεση τους Χανιώτη και Κοντέωνα. Το άγχος ήταν εμφανές στις κινήσεις των παικτών των γηπεδούχων, που αφού γλίτωσαν το 0-1 χάρη σε διώξιμο με το κεφάλι του Μπουλούτ μετά από αριστοτεχνικά χτυπημένο κόρνερ του Λανγλέ στο 53’, που πήγαινε προς την εστία, δημιούργησαν δύο αξιόλογες ευκαιρίες. Την πρώτη στο 59’ σε κεφαλιά του Μόνχε και τη δεύτερη στο 60’ σε τετ-α-τετ του Κοντέωνα με τον Πουρή νε λέει πάλι όχι με τα πόδια.
Όμως αυτοί που πανηγύρισαν πρώτοι ήταν οι Νικαιώτες, καθώς στο 67’ ο Λανγκλέ από τα αριστερά βρήκε τον Φουρτάδο, ο οποίος από κοντά είχε εύκολο έργο, γράφοντας το 0-1.
Όμως ο Ολυμπιακός δεν άφησε το γήπεδο να παγώσει, αφού δεν πέρασαν δύο λεπτά και με φάουλ του Ούμπιντες ισοφάρισε.
Οι ερυθρόλευκοι είχαν πλέον το ψυχολογικό αβαντάζ στο παιχνίδι και ενέτειναν τις προσπάθειές τους για το νικητήριο τέρμα. Και κατάφεραν να το πετύχουν έστω και στο 93’ με δεύτερο φάουλ του Ούμπιντες. Πιο μπροστά, ούτε στο 82’ ο Απράμοβιτς, που αστόχησε από τη μικρή περιοχή, ούτε στο 88’, ο Ροτζέριο δεν μπόρεσαν να γίνει αυτοί οι λυτρωτές για την ομάδα τους.
Οι συνθέσεις:
Ολυμπιακός Βόλου: Κολίτσης, Κοτίτσας, Κακαράς, Καρλόπουλος (46' Κοντέων), Μπουλούτ (68' Αμπράμοβιτς), Αλβάρεζ, Αρβανίτης (85' Πλιάγκας), Ουμπίντες, Μόνχε, Ροτζέριο, Χανιώτης.
Ιωνικός: Πουρής, Μπάγιτς, Κεφαλούκος, Μπέριος, Τσερκέζος, Γάλλας (73' Μακράκης), Φουρτάδο (81' Γεωργίου), Καφάσο, Λανγκλέ, Μωραίτης, Παπαζούδης (85' Τζανετάκος).

Στη συνέντευξη τύπου έγιναν οι παρακάτω δηλώσεις:
Στράτος Βουτσακέλης:
«Ηρθαμε στο Βόλο γνωρίζοντας τη δυναμική και την ποιότητα του Ολυμπιακού Βόλου. Στηρίξαμε όλο το σχέδιο της ομάδας στην αμυντική τακτική και τα καταφέραμε περίφημα, όσον αφορά την εξουδετέρωση των ατού του αντιπάλου. Η πίεση που δεχθήκαμε ορισμένες φορές ήταν αφόρητη, κινδυνεύσαμε μεν, αλλά όχι με τον απόλυτο κίνδυνο.
Δε θέλω βέβαια με αυτό να μειώσω την προσπάθεια του Ολυμπιακού που είναι η ποιοτικότερη ομάδα που έχουμε αντιμετωπίσει. Μπορεί να δεχθήκαμε αφόρητη πίεση αλλά δεν ανησυχούσα ιδιαίτερα, γιατί εμπιστευόμουν τους αμυντικούς μου και μπορούσαν να παίρνουν τις μονομαχίες στον αέρα. Λίγο πολύ τα καταφέραμε, έστω και με λίγη δόση τύχης.
Η ικανότητα βέβαια του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή που εκτέλεσε τα δύο φάουλ και είχε δύο γκολ είναι αναμφισβήτητη και ξέρουμε όλοι πόσο πικρό είναι να χάνεις στις καθυστερήσεις. Το ποδόσφαιρο είναι τέχνη και είμαι υποχρεωμένος να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό Βόλου για τη νίκη του και εύχομαι ολόψυχα να ανέβει κατηγορία γιατί το αξίζει».
Σάκης Τσιώλης:
«Πρώτα από όλα θα μου επιτρέψετε λόγω της σχέσης μου με τον Ιωνικό να δώσω συγχαρητήρια στον προπονητή και στους παίκτες του, που το τελευταίο χρονικό διάστημα πριν κλείσουν τα ρόστερ δημιούργησαν μία νέα ομάδα, την οποία θα τη χαρακτήριζα συμπαγή. Θέλαμε νωρίς να πετύχουμε ένα γκολ για να μπορούμε έτσι να βρίσκουμε πιο εύκολα διαδρόμους, γνωρίζοντας ότι ο Ιωνικός είναι μία μαχητική και δυνατή ομάδα. Αυτό δεν έγινε στο πρώτο ημίχρονο πρεσάραμε, κάναμε αφόρητη την πίεση αλλά καθαρές ευκαιρίες ήταν δύσκολο να δημιουργήσουμε, όταν παίζουμε με μία ομάδα που αμύνεται μαζικά. Από τη στιγμή που ήταν τόσο κοντινές οι αποστάσεις δεν μπορούσαμε να έχουμε κάποια τετ α τετ. Στο δεύτερο ημίχρονο κοιτάξαμε να παίξουμε από τα άκρα και να διασπάσουμε την αντίπαλη άμυνα.
Οι στημένες φάσεις είναι ένας τρόπος για να ξεκλειδώσεις μία μαζική άμυνα, εμείς κερδίσαμε αρκετά κόρνερ και φάουλ αλλά δεν λειτουργήσαμε έτσι όπως θα έπρεπε να λειτουργήσουμε, στις στημένες φάσεις. Μετά το 0-1 το παιχνίδι έχασε την τακτική του συμπεριφορά και προσπαθήσαμε με τους Ουμπίντες και Μόνχε να αξιοποιήσουμε τα τρία σέντερ φορ, αλλά και το Ροτζέριο που έπαιζε πίσω από αυτούς. Κάναμε κάποιες ευκαιρίες αλλά δεν καταφέραμε να αξιοποιήσουμε κάποια από αυτές μέσα την περιοχή και να κάνουμε το γκολ.
Από το 0-1 και μετά το παιχνίδι έγινε πάρα πολύ δύσκολο και με το αναμενόμενο ρίσκο κινδυνέψαμε να δεχτούμε και δεύτερο γκολ, παίζοντας με τρεις στην άμυνα. Παρόλα αυτά δίνω συγχαρητήρια στα παιδιά και στον υπέροχο κόσμο που μέχρι το τελευταίο λεπτό βοήθησε την ομάδα. Βρήκαμε τα ψυχικά αποθέματα όχι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο αλλά να πιέσουμε και πιστέψαμε ότι μέχρι και το τελευταίο λεπτό θα αλλάξουμε τα δεδομένα. Οι ομάδες που κάνουν πορεία πρωταθλητισμού είναι αυτές που καταφέρνουν και γυρίζουν τα αποτελέσματα».
Νίκος Γάλλας:
«Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου, ήρθαμε σε μία πάρα πολύ δύσκολη έδρα, πιεστήκαμε πάρα πολύ και δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό, απέναντι σε μία ομάδα που είναι η καλύτερη στην κατηγορία, από αυτές που αντιμετωπίσαμε μέχρι στιγμής. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε την τύχη με το μέρος μας να προηγηθούμε και την ευκαιρία να κάνουμε και δεύτερο γκολ, στη συνέχεια ήρθε η ισοφάριση και στο τέλος μείναμε με την πικρία της ήττας. Δεν το βάζουμε κάτω, συνεχίζουμε την προσπάθεια να σώσουμε την ομάδα, η φανέλα του Ιωνικού είναι βαριά και πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε».
Δημήτρης Πλιάγκας:
«Θέλω να πω από την πλευρά μου ότι ο Ολυμπιακός Βόλου έδειξε πως είναι μεγάλη ομάδα, όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και είχαμε το κουράγιο να γυρίσουμε το παιχνίδι και να παλέψουμε μέχρι το 95’. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας συμπαραστάθηκε ακόμη κι όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και ελπίζουμε να του δώσουμε μία μεγάλη χαρά, παίρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλου».
* Μετά το τέλος του αγώνα, ο Αχ. Μπέος συναντήθηκε με τους οργανωμένους φιλάθλους του Ολυμπιακού στην αίθουσα VIP του ΕΑΚ και μέσα σε οικογενειακό κλίμα και αντάλλαξαν απόψεις με στόχο, πάντα, το καλό της ομάδας.
*Μετά το τέλος του αγώνα επίσης ο Αχ. Μπέος ανακοίνωσε ότι σε περίπτωση που η ομάδα είναι στην πρώτη θέση ως τα Χριστούγεννα, θα μοιράσει πριμ που θα φτάσει τις 100.000 ευρώ. Ήδη έχει υποσχεθεί ότι σε περίπτωση πρόκρισης επί της Λάρισας στο Κύπελλο οι ερυθρόλευκοι θα μοιραστούν το 50% των εισπράξεων από τα εισιτήρια.
*Σήμερα Κυριακή από τις 10 το πρωί ως τις δύο το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΑΕ θα πωλούνται όσα εισιτήρια απέμειναν για τον αγώνα της Τετάρτης με τη Λάρισα
*Στα άλλα δύο χθεσινά παιχνίδια ο Παναιτωλικός νίκησε το Αιγάλεω με 1-0, ενώ Αγροτικός Αστέρας και Πανσερραϊκός αναδείχτηκαν ισόπαλοι με 1-1.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template