Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

20χρονη, θυσία στον μινώταυρο του περιφερειακού!

Βόλτα με μηχανή χωρίς επιστροφή για μια κοπέλα μόλις 20 ετών από τη Ν. Ιωνία. Στην πίσω θέση της δίκυκλης μοτοσικλέτας του 27χρονου ξαδέρφου της, ο οποίος ήρθε από την Αθήνα, θα απολάμβανε μία βόλτα σαν δώρο για την ονομαστική της γιορτή.
Όμως η Αποστολία-Δήμητρα Ίμη δεν επέστρεψε ξανά στο σπίτι της, στην οδό Θράκης 163, απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγ. Σπυρίδωνα. Άφησε την τελευταία της πνοή χθες το απόγευμα στο Χειρουργείο του Νοσοκομείου Βόλου, όπου εισήχθη εσπευσμένα με σοβαρά τραύματα, ύστερα από τροχαίο στο τέρμα του περιφερειακού, στην έξοδο προς Λαρίσης.
Στο σημείο-καρμανιόλα του περιφερειακού, στις 5:15 το απόγευμα, η δίκυκλη μοτοσικλέτα ακολούθησε τρελή πορεία. Ο οδηγός της, 27 ετών, κάτοικος Αθήνας, ηλεκτρολόγος, έχασε τον έλεγχο του οχήματος. Η μηχανή βγήκε από την πορεία της και πετάχτηκε έξω από το οδόστρωμα.
Η νεαρή συνεπιβάτης τραυματίστηκε σοβαρά. Δεν φορούσε προστατευτικό κράνος, σε αντίθεση με τον οδηγό. Ο 27χρονος με ελαφρά τραύματα ειδοποίησε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η Αποστολία-Δήμητρα διεκομίσθη εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Βόλου. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό έδωσαν μάχη για να σώσουν τη ζωή της από τα σοβαρά τραύματα. Δεν στάθηκε όμως δυνατό και η 20χρονη άφησε την τελευταία της πνοή στο χειρουργικό κρεβάτι.
Για το τροχαίο δεν ειδοποιήθηκε έγκαιρα το Τμήμα Τροχαίας Βόλου, παρά δυόμισι ώρες αργότερα από την υπεύθυνη του Νοσοκομείου. Τα αίτια του δυστυχήματος, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της προανάκρισης, αποδόθηκαν σε υπερβολική ταχύτητα.
Ο οδηγός είχε πατήσει γκάζια, χωρίς προφανώς, αφού διέμενε στην Αθήνα να γνωρίζει την κατάσταση του περιφερειακού Βόλου.
Το σημείο του δυστυχήματος, στην έξοδο του περιφερειακού προς την οδό Λαρίσης για τους ερχόμενους από την πλευρά της Ν. Ιωνίας, είναι ίσως το πιο επικίνδυνο του δρόμου.
Το τμήμα του περιφερειακού λίγο πριν την έξοδο προς τη Λαρίσης είναι υπερυψωμένο, ενώ συνήθως τα κινούμενα οχήματα αναπτύσσουν υψηλή ταχύτητα μετά τη διασταύρωση των Μελισσατίκων.
Επειδή δεν υπάρχει διαμορφωμένος κόμβος εξόδου, οι οδηγοί και ιδίως όσοι δεν γνωρίζουν καλά το συγκεκριμένο σημείο, μόλις την τελευταία στιγμή αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει απότομη δεξιά στροφή και μάλιστα σε μία πολύ στενή λωρίδα δρόμου, που αποτελεί την έξοδο από τον περιφερειακό. Ας σημειωθεί ότι η λωρίδα εξόδου είναι μάλιστα διαμορφωμένη σε κατωφέρεια με μεγάλη κλίση, κάτι που την κάνει σχεδόν αόρατη για τους κινούμενους οδηγούς ακόμη και ελάχιστα μέτρα πριν την προσεγγίσουν.
Ο συνδυασμός της μεγάλης κατηφόρας, της στενής λωρίδας κίνησης, της απότομης δεξιάς στροφής, των υψηλών ταχυτήτων που αναπτύσσονται και της περιορισμένης ορατότητας για το σημείο εξόδου, καθιστούν το σημείο παγίδα θανάτου για τους οδηγούς. Στο ίδιο σημείο στο παρελθόν είχε «απογειωθεί» κινούμενο όχημα που επιχείρησε να μπει με μεγάλη ταχύτητα στη λωρίδα εξόδου προς την οδό Λαρίσης.
Το άψυχο σώμα της νεαρής κοπέλας διεκομίσθη στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας για νεκροψία-νεκροτομή. Απαρηγόρητη χθες το βράδυ στο σπίτι τους στη Ν. Ιωνία η δίδυμη αδερφή της, που δεν μπορούσε να πιστέψει το κακό που συνέβη στο πιο αγαπημένο της πρόσωπο.
Έως αργά το βράδυ δεν είχε γίνει γνωστό πότε επρόκειτο η οικογένεια, συγγενείς και φίλοι να της απευθύνουν το τελευταίο αντίο.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

Σχετικά ρεπορτάζ:
20χρονη από τη Νέα Ιωνία νεκρή σε τροχαίο στον Περιφερειακό 
Τραγικό τέλος για 20χρονη από τη Νέα Ιωνία Το «νήμα» της ζωής της κόπηκε τη...

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template