Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Επανεξέταση και παρεμβάσεις στους ποδηλατόδρομους του Βόλου

Την πορεία των εργασιών κατασκευής του δικτύου των ποδηλατοδρόμων εξέτασαν σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης με τους αρμοδίους αντιδημάρχους, υπηρεσιακούς παράγοντες των Τεχνικών Υπηρεσιών και του Τμήματος Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού καθώς και τον ανάδοχο εργολάβο.
Η δημοτική αρχή όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Βόλου, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο συγκεκριμένο έργο το οποίο θεωρεί πολυσήμαντο, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και άμεσα θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα για τους ποδηλατόδρομους στην οποία θα κληθούν να συμμετέχουν τόσο εκπρόσωποι των τοπικών φορέων όσο επίσης τα συνοικιακά συμβούλια και πολίτες.
Παράλληλα παίρνει σάρκα και οστά η απόφαση της δημοτικής αρχής για την επανεξέταση τεχνικών χαρακτηριστικών που αφορούν στο ίδιο το έργο.
Προς αυτή την κατεύθυνση αποφασίστηκε η τροποποίηση ορισμένων τεχνικών παρεμβάσεων που αφορούν στο έργο τα τμήματα που βρίσκονται υπό εξέλιξη εργασίες, προκειμένου το έργο να είναι λειτουργικό.
Έτσι στην οδό Κασσαβέτη (κάτωθεν της οδού Αναλήψεως) αποφασίστηκε η επέκταση του πεζοδρομίου στο αριστερό μέρος και η δημιουργία ενεργού πλάτους πεζοδρομίου 1,70 μ.
Θα τοποθετηθούν παράλληλα στο άκρο, κολωνάκια σε αποστάσεις όπως και στους υπόλοιπους ποδηλατόδρομους ενώ επίσης προβλέπεται η δημιουργία ραμπών στις εισόδους των πάρκινγκ και στις διασταυρώσεις των οδών που προβλέπεται ο ποδηλατόδρομος.
Στην οδό Κασσαβέτη (άνωθεν της οδού Αναλήψεως)- Μεταμορφώσεως( κάτωθεν της οδού Γ. Δήμου)- Αντωνοπούλου (εναπομένον τμήμα)- Γκλαβάνη. Εκεί προβλέπεται αντιολισθηρός τάπητας και τοποθέτηση πλαστικών ανακλαστήρων οδοστρώματος (μάτια γάτας) σε απόσταση 1 μέτρο.
Τέλος αποφασίστηκε όλοι οι ποδηλατόδρομοι να επιστρωθούν με ανακλαστική αντιολισθιρή βαφή σε απόχρωση κεραμιδί.. Τα στηθαία εξάλλου θα βαφούν με ανακλαστική βαφή κίτρινου χρώματος για την ασφάλεια των ποδηλατοδρόμων.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

Καλοδεχούμενες οι νέες παρεμβάσεις στο έργο, αλλά δεν λύνουν το βασικό πρόβλημά του.
Τα "κολωνάκια", που χαρακτηρίζονται ως πολύ επικίνδυνα για πεζούς, ποδηλάτες, αυτοκίνητα και γενικώς κάθε διερχόμενο.
Την επικινδυνότητα αυτή, την αναγνωρίζουν "εχθροί και φίλοι" των ποδηλατόδρομων, ο απλός "κοινός νους" και μόνον οι "φωστήρες" που σχεδίασαν και υλοποιούν τους ποδηλατόδρομους στο Βόλο, κάνουν πως δεν τη βλέπουν!!!

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template