Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009

Επανεξέταση και παρεμβάσεις στους ποδηλατόδρομους του Βόλου

Την πορεία των εργασιών κατασκευής του δικτύου των ποδηλατοδρόμων εξέτασαν σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης με τους αρμοδίους αντιδημάρχους, υπηρεσιακούς παράγοντες των Τεχνικών Υπηρεσιών και του Τμήματος Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού καθώς και τον ανάδοχο εργολάβο.
Η δημοτική αρχή όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Βόλου, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο συγκεκριμένο έργο το οποίο θεωρεί πολυσήμαντο, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και άμεσα θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα για τους ποδηλατόδρομους στην οποία θα κληθούν να συμμετέχουν τόσο εκπρόσωποι των τοπικών φορέων όσο επίσης τα συνοικιακά συμβούλια και πολίτες.
Παράλληλα παίρνει σάρκα και οστά η απόφαση της δημοτικής αρχής για την επανεξέταση τεχνικών χαρακτηριστικών που αφορούν στο ίδιο το έργο.
Προς αυτή την κατεύθυνση αποφασίστηκε η τροποποίηση ορισμένων τεχνικών παρεμβάσεων που αφορούν στο έργο τα τμήματα που βρίσκονται υπό εξέλιξη εργασίες, προκειμένου το έργο να είναι λειτουργικό.
Έτσι στην οδό Κασσαβέτη (κάτωθεν της οδού Αναλήψεως) αποφασίστηκε η επέκταση του πεζοδρομίου στο αριστερό μέρος και η δημιουργία ενεργού πλάτους πεζοδρομίου 1,70 μ.
Θα τοποθετηθούν παράλληλα στο άκρο, κολωνάκια σε αποστάσεις όπως και στους υπόλοιπους ποδηλατόδρομους ενώ επίσης προβλέπεται η δημιουργία ραμπών στις εισόδους των πάρκινγκ και στις διασταυρώσεις των οδών που προβλέπεται ο ποδηλατόδρομος.
Στην οδό Κασσαβέτη (άνωθεν της οδού Αναλήψεως)- Μεταμορφώσεως( κάτωθεν της οδού Γ. Δήμου)- Αντωνοπούλου (εναπομένον τμήμα)- Γκλαβάνη. Εκεί προβλέπεται αντιολισθηρός τάπητας και τοποθέτηση πλαστικών ανακλαστήρων οδοστρώματος (μάτια γάτας) σε απόσταση 1 μέτρο.
Τέλος αποφασίστηκε όλοι οι ποδηλατόδρομοι να επιστρωθούν με ανακλαστική αντιολισθιρή βαφή σε απόχρωση κεραμιδί.. Τα στηθαία εξάλλου θα βαφούν με ανακλαστική βαφή κίτρινου χρώματος για την ασφάλεια των ποδηλατοδρόμων.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

Καλοδεχούμενες οι νέες παρεμβάσεις στο έργο, αλλά δεν λύνουν το βασικό πρόβλημά του.
Τα "κολωνάκια", που χαρακτηρίζονται ως πολύ επικίνδυνα για πεζούς, ποδηλάτες, αυτοκίνητα και γενικώς κάθε διερχόμενο.
Την επικινδυνότητα αυτή, την αναγνωρίζουν "εχθροί και φίλοι" των ποδηλατόδρομων, ο απλός "κοινός νους" και μόνον οι "φωστήρες" που σχεδίασαν και υλοποιούν τους ποδηλατόδρομους στο Βόλο, κάνουν πως δεν τη βλέπουν!!!

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template