Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Κάτω από το όριο της φτώχειας το 20% των Ελλήνων

Ευροβαρόμετρο: Ένας στους τρεις Έλληνες τα βγάζει δύσκολα πέρα
Το 35% των Ελλήνων δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, έναντι 12% που είναι ο μέσος όρος των ευρωπαίων ενώ μόνο οι Βούλγαροι είναι σε υψηλότερη θέση στη λίστα με 40%. Την ίδια ώρα το 20% του πληθυσμού της Ελλάδας, έναντι 16% του πληθυσμού της ΕΕ ζεί κάτω από το όριο της φτώχειας. Τα παραπάνω είναι μερικά από τα αποτελέσματα της ευρωπαϊκής δημοσκόπησης, ευρωβαρόμετρο, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο σχετικά με τη στάση των ευρωπαίων απέναντι στη φτώχεια και των κοινωνικό αποκλεισμό.
►Συγκεκριμένα στην ερώτηση “Με βάση το συνολικό μηνιαίο εισόδημα του νοικοκυριού σας, πόσο εύκολα ή δύσκολα αντεπεξέρχεστε στις οικονομικές σας υποχρεώσεις;”, το 54% των Ελλήνων απάντησε ότι τα καταφέρνει "μέτρια", το 35% ότι τα καταφέρνει "δύσκολα" και το 11% "εύκολα". Αντίθετα στην ΕΕ των 27 χωρών μελών, το 56% απάντησε ότι τα καταφέρνει "μέτρια", το 12% "δύσκολα" και το 30% "εύκολα".

►Ακόμα, τo 84% των Ελλήνων, έναντι 73% των ευρωπαίων, θεωρεί ότι η φτώχεια είναι διαδεδομένο πρόβλημα στη χώρα του. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου περίπου 80 εκατομμύρια άτομα, το 16% του πληθυσμού της ΕΕ, ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και συναντούν σοβαρά εμπόδια όσον αφορά την πρόσβαση στην απασχόληση, στην εκπαίδευση, στη στέγαση, καθώς και στις κοινωνικές και χρηματοδοτικές υπηρεσίες.

►Το 54% των Ελλήνων πιστεύει ότι η φτώχεια στη χώρα τους έχει "αυξηθεί πάρα πολύ" την ώρα που οκτώ στους δέκα ευρωπαίους δηλώνουν ότι έχει "αυξηθεί" απλά.

►Επίσης, οι Ευρωπαίοι πιστεύουν ότι οι πλέον επικίνδυνες ομάδες για να φτάσουν στα όρια της φτώχειας , είναι οι άνεργοι (56%), οι ηλικιωμένοι (41%) και οι άνθρωποι με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο και ελάχιστη κατάρτιση ή επαγγελματικά προσόντα (31%).

► Ακόμα οι εννέα στους δέκα Ευρωπαίους (87%) πιστεύουν ότι η φτώχεια περιορίζει τη δυνατότητα πρόσβασης σε αξιοπρεπή στέγαση, οι οκτώ στους δέκα αισθάνονται ότι η φτώχεια περιορίζει την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ή στη μάθηση ενηλίκων, και το 74% πιστεύει ότι μειώνει τις δυνατότητες εξεύρεσης εργασίας.Επίσης, η πλειονότητα των Ευρωπαίων (60%) πιστεύει ότι η φτώχεια επηρεάζει την πρόσβαση σε αξιοπρεπή βασική σχολική εκπαίδευση.

►Τέλος, το 89% των Ευρωπαίων υποστηρίζει ότι πρέπει να ληφθούν επειγόντως μέτρα από τις εθνικές κυβερνήσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η φτώχεια και το 53% θεωρεί ότι οι εθνικές κυβερνήσεις είναι πρωτίστως υπεύθυνες για την καταπολέμησή της.

buzz it!

2 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη on 27 Οκτωβρίου 2009 στις 8:43 μ.μ. είπε...

Όταν η ανεργία πέφτει με συμβασιούχους, με μισθούς των 700 € και με stage, είναι λογικό να αυξάνεται η φτώχεια και η ανασφάλεια.

marianaonice on 27 Οκτωβρίου 2009 στις 9:23 μ.μ. είπε...

Ο κόσμος έχει φθάσει στα όρια της απόγνωσης με αποτέλεσμα να δέχεται να εργαστεί έναντι εξευτελιστικών αποδοχών και χωρίς ασφάλεια!
Η δουλεία σε όλο της το μεγαλείο!

Σκλαβιά για ένα πιάτο φαϊ στην ουσία, κατάντησαν την εργασία.

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template