Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Έλα για δουλειά.…προεκλογικά!

Το εμπόριο... ελπίδας μέσω των προγραμμάτων STAGE και στο Βόλο είχε την υπογραφή του πρώην διοικητή του ΟΑΕΔ Γιώργου Βερναδάκη... που ακόμη και προεκλογικά ενέκρινε αποφάσεις για προσλήψεις σε διάφορες υπηρεσίες του Βόλου!!!
Όσο για την εξουσιοδότηση που επικαλείται ο πρώην διοικητής ότι είχε κάνει στο Διευθυντή Υποκαταστήματος του ΟΑΕΔ για να υπογράφει τις συμβάσεις, αυτή ίσχυε για καθαρά τυπικούς λόγους από τις 23 Ιουνίου του 2009.
Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ φέρνει σήμερα στο φως μία από αυτές τις συμβάσεις που υπέγραψε πτυχιούχος ΠΕ για να προσληφθεί μέσω 18μηνου stage στα δικαστήρια. Η πρόσληψη άρχισε να τρέχει από 22 Σεπτεμβρίου και η σύμβαση λήγει στις 22 Μαρτίου 2011.
Η υπάλληλος έπιασε κανονικά δουλειά στις 22 Σεπτεμβρίου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου.
Η πρόσληψη έγινε μέσω του Τμήματος Προγραμμάτων Stage Κηφισιάς, ενώ στο συμφωνητικό επισημαίνεται ότι «αποτελεί συμφωνητικό απόκτησης εργασιακής εμπειρίας συνολικής διάρκειας 18 μηνών με ισχύ από 22-9-2009 και λήγει στις 22 -3-2011 αυτοδικαίως και χωρίς την υποχρέωση καταβολής οποιαδήποτε αποζημίωσης εκ μέρους του φορέα ΟΑΕΔ.
Η δαπάνη πληρωμής καλύπτεται από τον ΟΑΕΔ -σύμφωνα με το συμφωνητικό- από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ και ο Οργανισμός θα καταβάλει στους ασκούμενους για κάθε μέρα και συνολικά όχι πλέον των 22 ημερών ανά μήνα με 35 ευρώ ανά μέρα μικτά για τους πτυχιούχους ΑΕΙ, όπως η συγκεκριμένη υπάλληλος.
Από τη συγκεκριμένη σύμβαση και μόνο αποδεικνύεται με τον πιο περίτρανο τρόπο το εμπόριο ελπίδας της προηγούμενης διοίκησης του ΟΑΕΔ με ανέργους στους οποίους εξασφαλίζονταν δουλειά ακόμη και μέσα στην προεκλογική περίοδο.
Παράλληλα επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες της ΓΣΕΕ για τις παράνομες προσλήψεις που έλαβαν χώρα προεκλογικά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Υπολογίζεται μόνο στο Βόλο ότι προσλήφθηκαν έτσι παραμονές των εκλογών περίπου 35 άτομα σε διάφορες υπηρεσίες, όπως τα Δικαστήρια, το ΙΚΑ κ.α.
Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι συμβασιούχοι stage
Στο μεταξύ επόμενη κινητοποίηση των συγκεκριμένων εργαζομένων είναι την ερχόμενη Πέμπτη, όταν θα μεταβούν στην Αθήνα για την πανελλαδική κινητοποίηση.
Αντιπροσωπεία εργαζομένων στα stage από τη Μαγνησία θα συμμετέχει στην πρώτη αυτή πανελλαδική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα. Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν πορεία από την Ομόνοια προς τη Βουλή, ενώ παράλληλα την επόμενη μέρα 6 Νοεμβρίου κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία, ενώ αποφάσισαν κατά τη διάρκεια της ίδια μέρας να βρίσκονται έξω από τις υπηρεσίες τους, διαδηλώνοντας και ενημερώνοντας τους πολίτες για τα αιτήματά τους.
Οι εργαζόμενοι μέσω του stage διεκδικούν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, ύστερα από την 3χρονη εκπαίδευση στην υπηρεσία, με συμβάσεις «ομηρίας” όπως την χαρακτηρίζουν, μέσω προκήρυξης θέσεων εργασίας, κατόπιν της συμφωνημένης μοριοδότησής μας.
Δηλώνουν μάλιστα αποφασισμένοι να συνεχίσουν να μάχονται για τα εργασιακά και επαγγελματικά τους δικαιώματα, γι’ αυτό και σκοπεύουν μάλιστα να ζητήσουν την υποστήριξη και τη βοήθεια των μονίμων συναδέλφων τους δημοσίων υπαλλήλων, με τους οποίους όπως επισημαίνουν συναναστρέφονται καθημερινά.
“Η φωνή μας δυναμώνει καθημερινά και δεν θα σταματήσουμε ν αγωνιζόμαστε μέχρι να βγει μόνο κάτι θετικό από όλη αυτή την προσπάθεια. Θέλουμε όλο το κόσμο κοντά μας καθημερινά, για να μπορέσουμε κάποια στιγμή να πετύχουμε συσπειρωμένοι στο στόχο μας” επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Βάσω Κυριαζή
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template