Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009

Δεν θα χαθεί η έδρα του ΛΑ.Ο.Σ. στην Μαγνησία, λέει ο Π. Μαρκάκης

Καμία περίπτωση να χαθεί η έδρα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού δεν υπάρχει -σύμφωνα με το Βουλευτή Μαγνησίας Παύλο Μαρκάκη.
Ο κ. Μαρκάκης πέρασε χθες στην αντεπίθεση και εμμέσως πλην σαφώς, μετά τις ενστάσεις που κατατέθηκαν στο Εκλογοδικείο, σήκωσε το γάντι που πέταξαν οι υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ. Γ. Σούρλας και Ζέττα Μακρή, παίρνοντας θέση για το θέμα.
Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ αποδίδει την κίνησή τους σε εσωτερικές διαμάχες, καλεί να σταματήσει η αμφισβήτηση ότι η έδρα στη Μαγνησία υπάρχει περίπτωση να μετακινηθεί ή να χαθεί και επισημαίνει μεταξύ άλλων:
«Η αντιδικία των κ.κ. Σούρλα και Μακρή για τους περισσότερους σταυρούς, δεν προσθέτει επιπλέον ψηφοδέλτια στη Νέα Δημοκρατία, για να διεκδικεί επιπλέον έδρα στη Μαγνησία. Πρόκειται για μία εσωτερική διαμάχη για τη σειρά κατάταξης, που έχει ουσιαστική σημασία μόνο εάν ο εκλεγείς βουλευτής, κ. Θανάσης Νάκος, χάσει την έδρα του».
Όπως εξηγεί ο βουλευτής, «οι ανακατατάξεις των εδρών του ΛΑ.Ο.Σ και να γίνουν, δεν συμπεριλαμβάνουν την απώλεια έδρας στην Μαγνησία, που ούτως ή άλλως δεν συγκαταλέγεται στις τελευταίες θέσεις εδρών του Κόμματος. Εξάλλου έχουν γίνει ενστάσεις και από υποψήφιους βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ σε άλλες περιφέρειες, που δεν αποκλείεται να κερδηθούν. Συνεπώς πιθανότερο σενάριο είναι να κερδίσει έδρες o ΛΑ.Ο.Σ, παρά να χάσει».
Ο κ. Παύλος Μαρκάκης υπογραμμίζει επίσης πως το Υπουργείο Εσωτερικών δεν μεροληπτεί –βάσει του εκλογικού νόμου– υπέρ κάποιου υποψηφίου, αλλά τα εκλογικά αποτελέσματα είναι η επακριβής εφαρμογή της νομοθεσίας. «Για τα φαινόμενα που παρουσιάζει ο εκλογικός νόμος, η ευθύνη ανήκει σε αυτούς που τον ψήφισαν», σημειώνει με νόημα, προσθέτοντας πως «ο εκλογικός νόμος ουσιαστικά… χαρίζει στο πρώτο κόμμα 40 ή 50 έδρες, που όμως τις παίρνει από το δεύτερο κόμμα».
Τα μικρότερα κόμματα, εξηγεί, παίρνουν τις έδρες που δικαιούνται βάσει της απλής αναλογικής κι όχι σε βάρος άλλων κομμάτων.
«Στη Μαγνησία η έδρα κατακτήθηκε από τη βούληση των ψηφοφόρων που έδωσαν αριθμό ψήφων στον ΛΑ.Ο.Σ. πολύ μεγαλύτερο σε σύγκριση με τις άλλες περιφέρειες ανά την επικράτεια. Αυτή η διαμάχη μεταξύ των επιλαχόντων της Ν.Δ. δημιουργεί επιπλέον αγανάκτηση στο εκλογικό σώμα και μπορεί να έχουν το δικαίωμα της ένστασης, αλλά όχι το δικαίωμα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.
Η έδρα του ΛΑ.Ο.Σ κερδήθηκε από τους ψηφοφόρους και θα παραμείνει στην Μαγνησία για πολλά χρόνια», καταλήγει ο κ. Μαρκάκης.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template