Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Άκαρπη η συνάντηση των Κτηνοτρόφων και της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

«Δεν υπάρχει ευρώ» ήταν η απάντηση της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των μελών της Ένωσης με την Κατερίνα Μπατζελή, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης.
Πίστωση χρόνου δύο μηνών δίνουν οι κτηνοτρόφοι, που προετοιμάζονται να απαντήσουν με δυναμικές κινητοποιήσεις.
 Όσον αφορά στα θεσμικά αιτήματα, η Υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα υλοποιηθούν, όμως όπως διαπιστώνει ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης «έχουν ήδη δρομολογηθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση».
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 6 το απόγευμα της Τρίτης. Ήταν η πρώτη συνάντηση της νέας ηγεσίας του Υπουργείου με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης και τα μέλη ενημέρωσαν πλήρως για όλα τα θέματα που αφορούν στον κτηνοτροφικό κλάδο.
Τελικά, μετά από αρκετή ώρα συζήτησης η Υπουργός απάντησε στους κτηνοτρόφους, σχετικά με τα οικονομικά τους αιτήματα ότι δεν υπάρχουν χρήματα και η Κυβέρνηση δεν έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει ούτε τα μισά από αυτά που ζητούν. Αντίθετα υποσχέθηκε ότι θα υλοποιηθούν άμεσα όλα τα θεσμικά αιτήματα.
«Η κ. Μπατζελή, σχεδόν μας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να δοθούν ούτε τα μισά ποσά από αυτά που ζητάμε για την ανακούφιση των κτηνοτρόφων» δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, κ. Γιάννης Γκρίνιας.
«Το Υπουργείο, όπως μας εξήγησε η ίδια, δεν έχει ούτε τα χρήματα για την ενίσχυση των νέων αγροτών, ενώ άγνωστο παραμένει τι θα γίνει και με την ενιαία ενίσχυση» αναφέρει ο ίδιος.
Όσον αφορά στα θεσμικά αιτήματα, ο κ. Γκρίνιας τονίζει ότι «είχαν ήδη δρομολογηθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση, μετά από συνάντηση που είχαμε στο Υπουργείο».
Ο κ. Γκρίνιας παραδέχεται ότι «το ΠΑΣΟΚ κατά την προεκλογική περίοδο δεν έλαβε καμία δέσμευση απέναντι μας» προσθέτει όμως ότι «αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να ενισχύσει τον κλάδο μας».
Οι κτηνοτρόφοι αποφάσισαν να δώσουν «τυπικά» πίστωση χρόνου στο Υπουργείο και δηλώνουν ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη ή μερική ικανοποίηση των οικονομικών τους αιτημάτων τότε από την νέα χρόνια θα απαντήσουν με κινητοποιήσεις.
«Εδώ και τρία χρόνια θέτουμε τα ίδια αιτήματα, όμως δεν βλέπουμε φως» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Γρκίνιας και προσθέτει ότι «η Υπουργός γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα του κλάδου».
Οι κτηνοτρόφοι διεκδικούν καλύτερες τιμές για το γάλα και το κρέας, την απάλειψη των καρτέλ, τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης από το κράτος, αλλά και την πάταξη της νοθείας και της αισχροκέρδειας.
Συγκεκριμένα, διεκδικούν ενίσχυση 50 ευρώ ανά κεφαλή για τα μικρά ζώα και 250 ευρώ για τα μεγαλύτερα, επί τρία χρόνια και η αύξηση των τιμών γάλακτος στα 1,30 ευρώ/ κιλό για το πρόβειο, 0,85 ευρώ/ κιλό για το κατσικίσιο και 0,55 ευρώ/ κιλό για το αγελαδινό. Ακόμα θέτουν ως αίτημα τον έλεγχο στην αγορά κρεάτων και των γαλακτοκομικών προϊόντων ,την επιστροφή φόρου προστιθέμενης αξίας στο 12% και όχι στο 9% που είναι σήμερα.
Η επιστροφή του φόρου πετρελαίου, είναι ακόμη ένα από τα θέματα που απασχολεί τους κτηνοτρόφους.
Σόνια Χατζοπούλου
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template