Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009

Ετοιμάζονται για το 18ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Βόλου

Με βασικό θέμα συζήτησης τον καθορισμό της ημερομηνίας του 18ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Βόλου, συνεδριάζει την Τρίτη στις 10 το πρωί η ολομέλεια της διοίκησης του ΕΚΒ.
Επίσης στη συνεδρίαση της διοίκησης του ΕΚΒ θα γίνει ανακήρυξη αντιπροσώπων από τις εκλογές που διενεργήθηκαν σε κάποια σωματεία, ενώ θα γίνει συζήτηση και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι σε κάποιες επιχειρήσεις.
Στο μεταξύ χθες συνεδρίασε το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Βόλου, το οποίο ασχολήθηκε με τα παραπάνω θέματα.
Όπως προέκυψε από τη γενόμενη συζήτηση, ως πιθανότερες ημερομηνίες πραγματοποίησης της συνέλευσης των αντιπροσώπων, θα τεθούν προς ψηφοφορία στη συνεδρίαση της διοίκησης του ΕΚΒ η 19 ή η 27 Νοεμβρίου, από τις οποίες βέβαια θα καθοριστεί και η ημερομηνία της διενέργειας εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο.
Επίσης τη συνεδρίαση του προεδρείου του ΕΚΒ απασχόλησε η θέση της διεύθυνσης του εργοστασίου της ΜΕΤΚΑ στις διενεργηθείσες εκλογές του Σωματείου, η οποία στη σημερινή ολομέλεια θα ζητηθεί να καταδικαστεί και επίσης τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο του μετάλλου.
Τέθηκε μάλιστα πρόταση να καθοριστεί ημερομηνία για την πραγματοποίηση στάσης εργασίας στα εργοστάσια και τη διενέργεια γενικών συνελεύσεων στα σωματεία, προκειμένου οι εργαζόμενοι να λάβουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις.
Το προεδρείο επίσης κλήθηκε να πάρει θέση και για τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, αλλά και για τα προγράμματα Stage ορισμένα από τα οποία υλοποιήθηκαν από τη ΓΣΕΕ.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

Οι διαφωνίες για την ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου, υπάρχουν λόγω των αρχαιρεσιών στους Σιδηροδρομικούς.
Αν γίνει το Συνέδριο στις 19 Νοέμβρη, θα πάρουν μέρος οι σημερινοί αντιπρόσωποι των σιδηροδρομικών, απ' τους οποίους 2 ανήκουν στην ΔΑΚΕ και 2 στην ΔΑΣ.
Αν γίνει το Συνέδριο στις 27 Νοέμβρη, θα έχουν μεσολαβήσει οι εκλογές των σιδηροδρομικών κι η ΠΑΣΚΕ πιστεύει ότι θ' αλλάξουν οι αντιπρόσωποι προς όφελός της!

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template