Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009

Νόμιμος ο επανακαθορισμός των αδειών ταξί

Το γεγονός ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας οφείλει να σεβαστεί και να εφαρμόσει τις αποφάσεις των δικαστηρίων τηρώντας στο ακέραιο τις προϋποθέσεις της νομιμότητας, επισήμανε σε δήλωσή του ο Νομάρχης Μαγνησίας, αναφερόμενος στο ζήτημα του επανακαθορισμού των αδειών ταξί, με αφορμή την κατά πλειοψηφία απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής του άρθρου 3 του Ν. 1437/1984, για καθορισμό 15 αδειών ταξί.
«Μοναδικός οδηγός στο έργο μας είναι οι αρχές του κράτους δικαίου, της χρηστής Διοίκησης και η προστασία των συμφερόντων του πολίτη.
Εάν δεν προχωρούσαμε στην επανάληψη της διαδικασίας καθορισμού του αριθμού των αδειών ΕΔΧ αυτοκινήτων και χορήγησης των αδειών αυτών όχι μόνο θα παραβιάζαμε το Νόμο, αλλά θα ήμασταν ανακόλουθοι με τις ηθικοπλαστικές αξίες, τις οποίες οι ίδιοι σταθερά διακηρύσσουμε», δήλωσε ο κ. Παπατόλιας, ο οποίος άφησε αιχμές και κατά των ιδιοκτητών ταξί, δηλώνοντας ότι «αυτές τις αξίες οφείλουν να σεβαστούν και οι υπόλοιποι επαγγελματίες, αντί ορισμένοι εξ αυτών να τους «οδηγούν» σε ενέργειες που πλήττουν το συνολικό συμφέρον του κλάδου».
Η Επιτροπή
Η γνωμοδοτική επιτροπή θεμάτων ΕΔΧ αυτοκινήτων, συνεδρίασε χθες, προκειμένου να διατυπώσει γνώμη για τον αριθμό των αδειών ΕΔΧ οχημάτων Βόλου και Ν. Ιωνίας για τη διετία 2000-2001 μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Όπως ανέφερε η νομική σύμβουλος, που ορίστηκε από τη Νομαρχία Κωνσταντίνα Σταματίου, υπήρξε απαρτία, καθώς συμμετείχαν ο διευθυντής της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών κ. Κανάτας, που είναι και πρόεδρος της επιτροπής, ο εκπρόσωπος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης κ. Αρ. Νιζάμης, ο εκ μέρους του συνδέσμου ιδιοκτητών ταξί ο κ. Δεμερτζής, εκ μέρους της ΤΕΔΚ ο κ. Καλές και εκ μέρους του συνδέσμου οδηγών ο κ. Σύρος.
Σύμφωνα με την εισήγηση του προέδρου της επιτροπής, μπορεί πλέον να ξεκινήσει η διαδικασία, από τη στιγμή που έχουν εκδοθεί όλες οι αποφάσεις που εκκρεμούσαν στα Δικαστήρια, επί των ανακλήσεων και απορρίφτηκαν οι αιτήσεις αναστολής των θιγομένων δικαιούχων.
Ο κ. Κανάτας εισηγήθηκε να καθοριστεί ο αριθμός των αδειών ΕΔΧ αυτοκινήτων σε 15 όπως ακριβώς είχε εισηγηθεί και η πρόεδρος της επιτροπής το 2000-2001 όταν είχε γίνει η πρώτη διαδικασία.
Μειοψηφούντος του εκπροσώπου των ιδιοκτητών ταξί ο οποίος αρνήθηκε να ψηφίσει, τέσσερα μέλη ψήφισαν υπέρ της πρότασης του προέδρου και πήραν την απόφαση να γνωμοδοτήσουν υπέρ 15 νέων αδειών.
Το επόμενο βήμα είναι την άλλη βδομάδα, η έκδοση της καινούργιας κανονιστικής απόφασης του Νομάρχη ακριβώς εκείνη που είχε ακυρωθεί από το ΣτΕ.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template