Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2009

Στο Βόλο για «επιθεώρηση» στελέχη της Δ.Ε.Μ.Α.

Στο Βόλο βρίσκεται από χθες, πολυμελής αντιπροσωπεία της Διεθνούς Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΔΕΜΑ κ. Αμάρ Αντάντι. Αναφορικά με την επίσκεψη του ΔΣ της ΔΕΜΑ στο Βόλο και για τα έργα που πρέπει να γίνουν ο κ. Αντάντι δήλωσε: «Είναι η πρώτη φορά που η Εκτελεστική Επιτροπή βρίσκεται εδώ στο Βόλο, ενώ εγώ έχω έρθει τον Βόλο πολλές φορές. Η ομάδα θα ανακαλύψει τον Βόλο και τις εγκαταστάσεις του Βόλου για τους Μεσογειακούς Αγώνες και επίσης θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Λάρισας. Σήμερα (σ.σ. χθες) το πρωί συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή για να συζητήσει αυτά που έμαθε και για τη λειτουργία της. Η συνεδρίαση πήγε πολύ καλά. Ο Βόλος έχει μια μικρή καθυστέρηση, λόγω της πολιτικής αλλαγής, της αλλαγής της ομάδας.
Όλοι όμως περιμένουν τις νέες αποφάσεις αλλά πρέπει να κινηθούμε γρήγορα γιατί δεν μπορούμε να αλλάξουμε την ημερομηνία των αγώνων. Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα για να κάνουμε όλες τις εγκαταστάσεις λειτουργικές για τους αγώνες. Γνωρίζω τις ικανότητες του ελληνικού λαού, καθώς οργάνωσαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά θα ήταν καλύτερα να κινηθούμε γρήγορα και να εργαστούμε σκληρά σε ορισμένα τμήματα της οργάνωσης γιατί όλες οι υπόλοιπες μεσογειακές χώρες περιμένουν νέα από τον Βόλο. Θέλουν να ξέρουν ημερομηνίες και το πρόγραμμα για να προετοιμαστούν. Για εμάς η ημερομηνία είναι αυτή που έχει προταθεί στην οργανωτική επιτροπή από 20 έως 30 Ιουνίου 2013».
Τα μέλη της ΔΕΜΑ που συνοδεύονται από αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Επιτροπής του 2013, θα πραγματοποιήσουν σήμερα Τρίτη 27 Οκτωβρίου το πρωί επισκέψεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Βόλου που έχουν επιλεγεί για να φιλοξενήσουν τη αθλητική διοργάνωση. Μεταξύ άλλων οι εκπρόσωποι της ΔΕΜΑ θα επισκεφτούν το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου που θα είναι ο πρώτος σταθμός της περιοδείας τους. Θα ακολουθήσει το Πανθεσσαλικό Στάδιο, το Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας, το Κολυμβητήριο Ν. Ιωνίας, το Μεσογειακό Χωριό, το ΕΑΚ, το Σκοπευτήριο και το Κολυμβητήριο και οι εγκαταστάσεις του ΝΟΒ.
Τα μέλη της ΔΕΜΑ σήμερα το απόγευμα θα υποδεχτούν μαζί με τη δημοτική αρχή του Βόλου, τους άλλους τοπικούς φορείς και τους Βολιώτες την Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Βανκούβερ 2010.
Ο Δήμος Βόλου έχει προετοιμάσει μία σειρά από εκδηλώσεις που θα διανθιστούν και με μουσικό αφιέρωμα, θέλοντας να αναδείξει το γεγονός, καθώς σήμερα 27 Οκτωβρίου, συμπληρώνονται δύο χρόνια από την ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.
O Κ. ΜΑΡΚΑΚΗΣ
Ευθύνες για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην προετοιμασία της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, επιρρίπτει τόσο στην ελληνική κυβέρνηση όσο και στις διοργανώτριες πόλεις, Βόλο και Λάρισα, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΛΑΟΣ κ. Παύλος Μαρκάκης.
Η δήλωση του κ. Μαρκάκη έγινε με αφορμή, την τρίτη, μέσα σε διάστημα λίγο μόνο εβδομάδων, επίσκεψη στο Βόλο, των εκπροσώπων της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων.
«Στην ουσία, αντί να υπάρχει εξέλιξη στην προετοιμασία, έχουν γίνει βήματα μόνο προς τα... πίσω με ευθύνη τόσο της κυβέρνησης, όσο και του Βόλου και της Λάρισας», υπογράμμισε ο κ. Παύλος Μαρκάκης.
«Η σύνθεση όλων των Επιτροπών τελεί υπό αίρεση, και η ελληνική κυβέρνηση, παρ’ όλο που έχει παρέλθει σχεδόν ένας μήνας από την εκλογή της, δεν έχει στελεχώσει ούτε καν στοιχειωδώς τον κρατικό μηχανισμό. Αυτές οι νοοτροπίες είναι αδιανόητες για διεθνείς διοργανώσεις και σίγουρα αποβαίνουν σε βάρος των Αγώνων και των υποδομών που πρέπει να γίνουν», συνέχισε ο κ. Μαρκάκης και κατέληξε: «Καλώ τους αρμόδιους υπουργούς να σταματήσουν να... πανηγυρίζουν για την εκλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και να πιάσουν δουλειά άμεσα, ειδάλλως θα αναγκαστούμε να επανέλθουμε με σκληρότερη γλώσσα».
Τρ.Δ. Γαβρινιώτης
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template