Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2009

Τέσσερα σκάφη «κατάπιε» η θάλασσα, στο λιμάνι του Βόλου

Δύο μεγάλα αλιευτικά καΐκια και άλλα δυο μικρότερα βοηθητικά σκάφη βούλιαξαν χθες στις 5 τα ξημερώματα στη θάλασσα στην είσοδο του Λιμανιού του Βόλου.
Η βύθιση των τεσσάρων σκαφών προέκυψε από τη βύθιση αρχικά του ενός που είναι παλιό και σάπιο και πήρε νερά, με αποτέλεσμα να συμπαρασύρει και τα άλλα τρία, που ήταν δεμένα πάνω του, στο βυθό.
Όπως έλεγαν χθες κάποιοι που βρέθηκαν στο σημείο και γνωρίζουν από θάλασσα και σκάφη, το συγκεκριμένο καΐκι που συμπαρέσυρε και τα υπόλοιπα ήταν δεμένο χρόνια σε εκείνο το σημείο, ήταν παλιό και το είχε κατάσχει η Τράπεζα.
Όταν έγινε αντιληπτό το συμβάν άνδρες του Λιμεναρχείου ξεκίνησαν μια επιχείρηση να ανασύρουν τα σκάφη από το βυθό, ενώ τοποθέτησαν κι ένα προστατευτικό πλέγμα προκειμένου να μην ρυπανθεί η θάλασσα από τα καύσιμα των βυθισμένων . Πάντως η μυρωδιά του πετρελαίου ήταν έντονη στην ατμόσφαιρα.
Η χθεσινή επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα να ανασυρθεί το ένα από τα τέσσερα πλοιάρια, ενώ οι προσπάθειες συνεχίστηκαν προκειμένου να ανασυρθούν και τα υπόλοιπα τρία.
Τρ. Δ. Γαβρινιώτης
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template