Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009

Η Κίνηση Γυναικών Αμαλιάπολης για το Πολιτισμό "Η ΜΙΤΖΕΛΑ ΜΑΣ"


"Η Κίνηση Γυναικών Αμαλιάπολης για το Πολιτισμό "Η ΜΙΤΖΕΛΑ ΜΑΣ" ενημερώνει ότι:
1. Με πρωτοβουλία της και με αίτηση στο Δήμο Σούρπης ζητά να ξεκινήσει ο Δήμος πρόγραμμα ανακύκλωσης, όπως άλλωστε επιβάλλει η νέα νομοθεσία και να τοποθετήσει μπλε κάδους ανακύκλωσης σε όλα τα Δ.Δ. του Δήμου με προτεραιότητα στην Αμαλιάπολη που, λόγω τής συνεχούς και μεγάλης τουριστικής κίνησης όλο σχεδόν το χρόνο, έχει μεγάλες ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών.
Η περισυλλογή και προώθησή τους προς επεξεργασία φρονούμε ότι είναι ελάχιστο δείγμα Πολιτισμού. Παράλληλα η Κίνησή μας ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης του τοπικού πληθυσμού.
2. Με αίτηση στον Δήμο Σούρπης (4386/21-10-09), ζητάμε υπεύθυνη ενημέρωση σχετικά με τα σχέδια πού υπάρχουν για την αξιοποίηση των σημαντικών Βυζαντινών αρχαιοτήτων (ναυάγια) που ανιχνεύτηκαν στη θαλάσσια περιοχή Αμαλιάπολης - Νηών. Η ιστορία τής Μιτζέλας -κατά κύριo λόγο ναυτική- και η έκθεση αυτών των ευρημάτων θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάδειξή της. .
3. Για το 2ήμερο 31/10 - 1/11 διοργανώνουμε εκδρομή στα λουτρά Αριδαίας (Έδεσσα). Περιλαμβάνεται επίσκεψη στους καταρράκτες και -αν ο χρόνος το επιτρέψει- επίσκεψη στο Μουσείο Βεργίνας.
4. Η Πολιτιστική μας Κίνηση αριθμεί ήδη 82 μέλη και επιθυμεί να συνεργαστεί με Πολιτιστικές Κινήσεις, συλλόγους ή και άτομα ενδιαφερόμενα, από την ευρύτερη περιοχή για ανταλλαγή ιδεών, κοινή δράση και από κοινού προώθηση τής υπόθεσης του Πολιτισμού και του Περιβάλλοντος.
Τηλ. για συνεννόηση: 6947419310, 24220 91419
Ηλεκτρ. Ταχυδρομείο: kinisigynaikwn@gmail.com
laoura_zuka@hotmail.com
Από την εφημερίδα Λαός του Αλμυρού

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template